Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Normális, hogy vagány, kirándu...

Normális, hogy vagány, kirándulós nagyszülőkre vágyok?

Figyelt kérdés

Sok idős ember ismerősöm van akik

60 70 éves létukre kirandulnak, jogáznak,csinosan öltözködnek és meg lehet egy csomó mindent beszélni velük , értenek az úgymond fiatalosabb ,modern világhoz. Van facebookjuk ilyesmi. Az én nagyszüleimmel nem lehet , nem járnak sehová, nem értik nagyon mit mondok nekik, mindig csak annyit válaszolnak ,hogy jaaa, ahha. Elitélik a kirándulást, bárhova megyek ami nem munkával kapcsolatos az nekik csavargás és felesleges dolog. Jönnek ezzel hogy bezzeg a mi időnkben nem jártunk bulizni nem festettuk magunkat. De azok a 60-70 éves emberek akiket ismerek ők buliztak sminkeltek, még dohányoztak is. Ennyire nagy külömbség van az idős emberek között? Mitől függ ki milyen nagyi lesz? Én vagány nagyi akarok lenni.

tegnap 16:20
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Az én nagyszuleimmel még társasjátékozni se lehetett mert mondták nem értik az ilyesmit. Ha átlátszó lakott kentem a körmömre rögtön visítottak, hogy lehet ezt megengedni? Más nagyszulo meg moziba, jatekboltba és kirándulni vitte az unokáját.
tegnap 16:23
 2/21 anonim ***** válasza:
69%
Nyugi, lehet ők is másmilyen unokára vágynak mint te.
tegnap 16:36
 3/21 anonim ***** válasza:
74%
Normális.
tegnap 16:36
 4/21 anonim ***** válasza:
64%

Normális. Szerintem mindenki aktív, szerető, törődő nagyszülökre vágyik.

Egy jó barátnőm pont a szomszédunkban lakik, neki ilyenek a szülei, járnak mindenfele a barátnőmékkel és unokákkal, bábszínházba, fürdőbe, nyaralni. Otthon grilleznek, játszanak a gyerekekkel. Viszik őket ide-oda. A gyerekek imádják őket, szoros a kapcsolat.

Nálunk csak egy nagyszülőpár van, a ferjem szülei és bár yzeretik az unokákat, hasinlóan passzívak. Pár éve még csak-csak ra lehetett venni őket valami programra, pl. karácsonyi vásár, de most már nem, csak a kifogás megy, pedig nem lepukkant, 70 eves emberekről van szó. A gyerekekkel is max. ülve játszanak. :/

tegnap 16:44
 5/21 anonim ***** válasza:
35%
Az a különbség, hogy ki mennyire intelligens. A te nagyszüleid nem azok.
tegnap 17:03
 6/21 anonim ***** válasza:
86%

Ez felfogás és rugalmasság kérdése. A hatvanas években voltam gyerek, de a városi nagyszüleim simán vittek kirándulni, játszótérre, strandra, programokra.

Az özvegy nagyapám, amikor a nagyim meghalt beletemetkezett a munkába, és ki se mozdult a falujából évekig. Aztán egyszer csak, 75 évesen bevállalta, hogy eljön velünk nyaralni.

De van aki ilyet el se tud képzelni. Kívánom, hogy légy kiváló nagyszülő, és nagyon fitt, hogy meg is tehess ilyeneket. Szerintem, főleg fejben dől el.

Még egy emlék: Hegyvidéken élünk, egyik túránkon egy cuki párost láttunk. Kamasz fiú, a meglehetősen idős nagymamával. Szépen ballagtak, beszélgettek. Nagyon megható volt, hogy így progiznak.

tegnap 17:07
 7/21 anonim ***** válasza:
78%
Nekem csak alkoholisták jutottak. Nem is emlékszem egyikre. Én is mindenre vágytam volna helyettük.
tegnap 17:07
 8/21 anonim ***** válasza:
67%
A fö gond, hogy MO-on az ilyen aktív idösebbek a feltünöek, máshol (ahol eddig éltem/élek) az a természetes, ha az idösebb emberek sem a TV elött ülnek, hanem sportolnak, tanulnak, stb.
tegnap 17:13
 9/21 anonim ***** válasza:
40%

Minden ember más. A kor amibe születtünk, felnőttünk általánosságban jellemez minket, de nem határolja be a személyiségünket. Mindegy, hogy két 17 évesről, vagy két 70 évesről beszélünk. Én például 30-on aluli felnőttként utálok dolgokat csinálni közösségben, utálom az embereket stb. És nem vagyok se beteg, se depis. A férjem sem, aki szintén ugyanilyen mint én. Nem követjük a normákat sem, például nem fogadjuk el a transzneműséget, nem bulizunk, ha beteg gyerekem lenne örökbeadnám stb.

És régen ugyanígy volt ez. Én is ismerek olyan 70 évest, aki mai napig kirándul, moziba megy, színházba, a mának él, nem fizethető le 20 ezer forinttal a szavazata. Viszont olyat is, aki szerint a világ megnézése csak úri muri és menni kellene kapálni inkább mindenkinek. Ők máshogy nőttek fel, vagy más egzisztenciát teremtettek maguknak fiatalkorukban, így máshogy tekintenek a világra is, amiből egy 60-80 évest már nem igen tudsz kizökkenteni. De nem is kell, mert ő jól érzi úgy magát.

Ha valakinek az apja állatorvos volt, vagy jogász volt 50 évvel ezelőtt, akkor valószínűleg ezek az idős emberek nem a tehénfejésben látják a jövő zálogát, vagy a világlátásban. Tehát sok minden befolyásolja ezt.

tegnap 18:58
 10/21 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem ez nem kor függő. A fiatalok között os van, aki megy mindenfele és van, aki otthonülős típus. Ezek idős korukban se fognak kirándulgatni. Biztos van a környéketeken is túraszakosztály. Lépjél be és menj velük kirándulni. Ott biztos, hogy vannak idősek is. Én is jártam velük túrázni még a 20-as éveim elején. És nagyon jókat lehetett beszélgetni az idősekkel.
tegnap 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!