SZÜLŐK! Visszafogott okos gyerek vagy vagány ám de rossz tanuló?
Tudom a kérdés bután hangzik de zen vitatkoztunk tegnap a férjemmel és érdekelne a véleményetek!
Mi állna a szívetekhez közelebb, ha a gyereketek nagyon visszahúzódó, nehezen ismerkedő ám de nagyon okos, jó tanuló lenne, így ebből adódóan remélhetőleg felnőtt korában sikeres a munkájában, de kevés barátja lenne.
Vagy nagyon vagány, borzasztóan kíváncsi, mindenre nagyon nyitott, rossz tanuló, ám de könnyen teremtene kapcsolatot, így sok barátja, ismerőse lenne.
Tudom persze, hogy nem csak ez a két véglet van de mi a férjemmel pont ez a két véglet vagyunk... :)
Inkább a második.azokból általában a gimi végére, amikorra rájönnek, hogy érdemes tanulni szintén jó tanuló lesz, sőt még az egyetemet is elvégzik.
Láttom az enyémeknél.
Inkább legyen visszafogott, de okos. Úgy látom, hogy akinek 20-30 barátja van, annak igazi egy sem, ez a sok kapcsolat mind inkább felszínes.
Akinek csak 2-3 barátja van, azoknak általában mélyebb is a kapcsolatuk. És az sokkal jobb szerintem.
valahol középtájt....:D
na de ha muszáj választani, inkább nehezen barátkozzon, legyen csak 1-2 barátja, de az igazi, legyen jó tanuló, jó gyerek. Ha a másik véglet lenne, szerintem halálra aggódnám magam a pia, drog, rossz baráti társaság miatt. nem mondom, hogy egy anyámasszony katonája jobb, de talán a 2 közül inkább azt választanám. szerencsém van, mert a fiam pont középút.
A visszahúzódás sem jelenti azt, hogy egy idő után nem érzi, hogy ne teljesedne ki.
Én az elsőt választanám, mert én is ilyen vagyok-voltam. De. Néhány dolgot másképp csinálnék, mint ahogy nálam volt.
Na erre én tudok válaszolni.
2 fiam van( 20 és 18 évesek)
A nagyobbik fiam otthon ülő,csendes,okos,nehezen barátkozó,és kevés barátja is van.A sulin,és az otthonon kívül ritkán megy bárhová is.Nem bulizik,és soha nincs vele semmi gondom.A minta gyerek példánya.Jól tanul,jelenleg egyetemre jár..
A kisebbik fiam villanyszerelőnek tanul,bár ő is okos srác,csak éppen nem a tanulás a fő célja.Viszont ő hihetetlenül vagány,bulizós,életvidám srác..Kicsiként is inkább rajta kellett tartani a szemünket mert ő csinált olyan dolgokat amitől a hátamon is felállt a szőr.Vele többször mentem az orvoshoz,mert újabb baleset érte(pl: belelépett egy rozsdás szögbe,vagy összeszedte az összes pókot és haza hozta,vagy amikor megtalálta a patkány fészket,az összes kispatkányt haza hozta hogy felneveli)Amikor nagyobb lett jöttek a csajozós,bulizós dolgai..Többször voltam vele úgy hogy éjszaka nem aludtam mert fogalmam sem volt merre jár..A kisebbik fiam az elevenség,vagányság mintapéldánya..
De mégis azt mondom,hogy a kisebbik fiam bár nem lesz egyetemista,nem lesz diplomája,mégis a "jég hátán is megél" majd..A nagyobbik fiam túlságosan magának való és az élet elröppen mellette..Mindkét fiamat imádom,de bizony nyaggatom a nagy fiamat is,hogy nyissa ki a szemét,és LÁSSON,ÉLJEN,mert neki is csak egy élete van,és a fiatalság nagyon hamar elröppen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!