Vannak olyan szülők, akik a nagyszülőknek lepasszolják az unokát és a nagyszülők nevelik a gyereket?
20, nálunk is. Nagyon jó emlékek ezek, minek lábatlankodjak ott örökké?
Apukámmal pl imád elmenni a fiam túrázni és utána úsznak egyet a Tiszában. Úszni se tudok, a térdem meg tropa sajnos. Minek kaptassak ott mögöttük plusz tehernek? Vagy a férjem minek menjen velük, mert ilyenkor semmi haszna nem lenne ott. Apu is örül, mert a kisfiam imád vele bogarászni, latinul meg magyarul tanulják a növényeket, állatokat, utána meg tanulnak úszni meg homokból építenek. A kisfiamnak is hatalmas élmény, mert ilyenkor szabadabb, visítozhat kedvére, összedzsadzsálhat mindent, cipeltetheti magát apukám nyakában, stb. Ez a közös hobbijuk, meg a mindenféle állatkertek, planetárium, arborétumok. Szerintem alig néhány van, amit nem láttak még 200km körzetben, pedig a gyerek csak 4 éves.
Anyósékkal koncertre szoktak menni. Én nem csípem ezeket az előadókat meg a férjem sem, a fiam meg anyósék imádják. Lecsekkoltam, nem rosszak, nem trágár, nincs semmi gond vele. Hadd menjenek moziba, színházba, hadd kertezzenek együtt. Most mit üljek a nyakukon, amikor apóssal fát ültetnek meg magot szórnak a kertben? Itthon majd csinálja velem is ugyanezt.
Nem a baltás gyilkossal engedem el játszani, csak a nagyszüleivel tölt időt. Ez nem lepasszolás, mert a gyerek ÉS a nagyszülők IS igénylik. Lepasszolás az, amikor a nagyszülő kényszerből csinálja. Anyósomék meg apukám viszont alig várja, hogy megkaparinthassa a gyereket.
Egy séta a kisbabával is vérre megy, mert nem mindegy ki meddig tolja a babakocsit és ki fogja a fiam kezét addig :D
Mondjuk nem is baj, apunak 4 gyereke van, plusz mindig nálunk gangelt kb 10 másik, tehát konkrétan valami gyerekotthon volt a házunk, hétvégente ott aludt 8-10 másik haver is, fater meg örömmel sütött-főzött nekünk meg ezerrel szervezte a programokat. A többi szülő meg áldotta az eget, hogy nem ott tombolunk :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!