Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Vannak olyan szülők, akik a...

Vannak olyan szülők, akik a nagyszülőknek lepasszolják az unokát és a nagyszülők nevelik a gyereket?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy a szüleik elhanyagolják vagy nem is érdekli a saját gyerekük, ezért a nagymamára van lepasszolva a gyerek és a nagyi neveli.

tegnapelőtt 01:15
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
35%
Mindig is voltak és lesznek is ilyenek.
tegnapelőtt 08:21
 12/24 anonim ***** válasza:
54%
Rengetegen, a mi tágabb családunkban is van ilyen család. Mondjuk mentségükre legyen mondva, őket is a nagyszülők nevelték, tehát nekik ez a normális.
tegnapelőtt 08:29
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
Mindkét nagyszülőm ilyen volt. Hánynom kell tőlük. Örültem, amikor megdöglöttek.
tegnapelőtt 08:56
 14/24 anonim ***** válasza:
55%
Igen vannak. Na most én úgy gondolom ez egy kicsit jogos. A szülőnek is jár némely pihenés, vagy hogy adott esetben kettesben lehessenek együtt a szülők. Ilyenkor a nagyszülők amennyiben van rá mód besegítenek. Persze nem korlátlan ez a "lepassz", mert a szülő elsősorban a maga örömére vállalja a gyereket.
tegnapelőtt 13:44
 15/24 anonim ***** válasza:
64%

#14 - szerintem a kérdés nem az ilyen lepasszolásra, hanem a nevelésre, folyamatos felügyeletre vonatkozott.

Az én családomban is van ilyen, hogy a nagymama reggel 7-re megy az unokákért busszal, elviszi őket (3 van) óvodába, iskolába, délután összeszedi a gyerekeket, hazaviszi őket, megfőzi a vacsorát, majd miután megcsinálta az összes házimunkát is, este hazatér saját otthonába. Úgy, hogy a gyerekek szülei autóval járnak és ott dolgoznak az iskolától 2 percre 8-16 óráig...

tegnapelőtt 14:08
 16/24 anonim ***** válasza:
62%
14, a kérdező nem arra gondol, hanem arra, mikor a szúlő kvázi a nagyszülővel neveltetne a gyerekeket.
tegnapelőtt 14:13
 17/24 anonim ***** válasza:

Sajnos van. Leginkább azok passzolják le, akik nem is akarták a gyereket, nem éltek eleget, alkalmatlanok. Vagy akik pl pedofília áldozatai (itt is kering egy kérdező ezzel, aspergeresnek akarja mutatni magát) és nincs is szülői joga a gyerekhez.

Minket is támadnak ezzel, mert anyósék elviszik néha a gyerekeket. De nem hetekre, hanem egy-egy napra vagy hétvégére. Vagy apukámmal elmegy a nagyfiam programozni. Ezek nem a tipikus nagyszülő neveli anyuka helyett, hanem a nagyszülő is tölt vele minőségi időt kategóriák. Meg aztán a gyerekek is szeretnek velük lenni. Persze az 5 hónapos kislányunk még nem volt nélkülünk teljesen, egyszer mentek el úgy, hogy csak én, az anya maradtam itthon, mert volt egy program, amire egyedül mentem el és oda gyerek nem lett volna való, apóséknál meg pont volt egy nagy gyerekprogramos hosszú hétvége. Ezek teljesen normális dolgok, mert nyilván a nagyszülő is hadd részesüljön már a gyerekkel való időből. Anyósom amúgy is imádja a fiamat meg a lányomat. Nekünk meg jót tesz, ha elmegyünk egy estére randizni.

tegnapelőtt 15:40
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
17es úgy is részesülhet, hogy ott a szülő is közben nem lepasszolja.
tegnapelőtt 16:30
 19/24 anonim ***** válasza:
18 igen, de miért álljak örökösen a nyakában a gyereknek? Megbízom a nagyszüleiben, a gyerekek is bíznak bennük. Akkor miért ne mehetne a gyerek velük hétvégére? Mert az anyja vagyok és folyamatosan a nyakában kell lihegnem?
tegnapelőtt 16:37
 20/24 anonim ***** válasza:
18, nálunk anyósomék kkfejezetten kérik, hadd vigyék el az unokákat.
tegnapelőtt 16:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!