Vannak olyan szülők, akik a nagyszülőknek lepasszolják az unokát és a nagyszülők nevelik a gyereket?
#14 - szerintem a kérdés nem az ilyen lepasszolásra, hanem a nevelésre, folyamatos felügyeletre vonatkozott.
Az én családomban is van ilyen, hogy a nagymama reggel 7-re megy az unokákért busszal, elviszi őket (3 van) óvodába, iskolába, délután összeszedi a gyerekeket, hazaviszi őket, megfőzi a vacsorát, majd miután megcsinálta az összes házimunkát is, este hazatér saját otthonába. Úgy, hogy a gyerekek szülei autóval járnak és ott dolgoznak az iskolától 2 percre 8-16 óráig...
Sajnos van. Leginkább azok passzolják le, akik nem is akarták a gyereket, nem éltek eleget, alkalmatlanok. Vagy akik pl pedofília áldozatai (itt is kering egy kérdező ezzel, aspergeresnek akarja mutatni magát) és nincs is szülői joga a gyerekhez.
Minket is támadnak ezzel, mert anyósék elviszik néha a gyerekeket. De nem hetekre, hanem egy-egy napra vagy hétvégére. Vagy apukámmal elmegy a nagyfiam programozni. Ezek nem a tipikus nagyszülő neveli anyuka helyett, hanem a nagyszülő is tölt vele minőségi időt kategóriák. Meg aztán a gyerekek is szeretnek velük lenni. Persze az 5 hónapos kislányunk még nem volt nélkülünk teljesen, egyszer mentek el úgy, hogy csak én, az anya maradtam itthon, mert volt egy program, amire egyedül mentem el és oda gyerek nem lett volna való, apóséknál meg pont volt egy nagy gyerekprogramos hosszú hétvége. Ezek teljesen normális dolgok, mert nyilván a nagyszülő is hadd részesüljön már a gyerekkel való időből. Anyósom amúgy is imádja a fiamat meg a lányomat. Nekünk meg jót tesz, ha elmegyünk egy estére randizni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!