Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Megszakítsam a kapcsolatomat...

Megszakítsam a kapcsolatomat nagymamámmal?

Figyelt kérdés
80 éves. Utóbbi időben már csak telefonon beszéltünk, nagyjából 1 havonta, de legutóbb 3 hónap után hívtam fel. Régebben bensőségesebb volt a viszonyunk, illetve az igazat megvallva, inkább csak hajlandó volt engem végighallgatni, hogy én is meghallgassam, ahogy ő másokat szid, a vélt vagy valós sérelmeiért. Kb. már 16 évvel ezelőtt kerek perec megmondtam neki, hogy egy toxikus, rosszindulatú embernek tartom, de lepereg róla minden. Egy pár éve teljesen bele van zúgva a férjembe (aki amúgy egy nárcisztikus alak). Semmit se hajlandó vele kapcsolatban végighallgatni, ha bármi rosszat merek mondani rá, csak magamat ásom mélyebbre előtte. Ő a csodálatos, főnyeremény. A ritka hívásainkkor csak végigvesszük a kötelező köröket, kb. úgy beszél velem, mint valami uncsi szomszédasszonnyal, de néhány elszólásából látszik, hogy más rokonokkal eléggé kitárgyal engem és elég negatív véleménye van rólam sok mindenben. Amikor így beszólogat és próbálom neki megmagyarázni, hogy valójában hogy van valami, akkor csak azzal hárít, hogy jaj, nem foglalkozik ő azzal...de igazából a telefont is próbálja minél hamarabb lecsapni, látszik, hogy nem érdekeljük, nem szeret minket, igazából lehet ő is örülne, ha én mondanám ki a végszót. Ez nagyon gáz lenne? Vagy illik erőltetni a végtelenségig a kapcsolatot, csak mert öreg, és mert rokon?
nov. 24. 06:45
1 2 3
 21/23 Darius- ***** válasza:
100%
Nem vagy bébicsősz. Mindkettővel meg kell szakítani a kapcsolatot. Nehéz az újrakezdés, de megéri.
nov. 24. 23:06
 22/23 anonim ***** válasza:
71%
Ha nem szeret, én tuti nem keresném. Kell a fenének egy ilyen nagyi! Öregedjen meg egyedül, megérdemli!
nov. 25. 05:37
 23/23 A kérdező kommentje:
Akkor nem fogom keresni, nem veszem fel :S Azzal, hogy csak rövidre veszem vele, és el se várom, hogy érdeklődjön vagy meghallgasson, az a baj, hogy akkor ő annyi idő alatt is odarakja a szurkapiszkáit, plusz elvárja, hogy látogassuk meg valamikor, én meg már nem akarom egyáltalán. A férjem előtt persze nem mer piszkálódni, ott adni kell a szépet, de csak üres pofavizit az egész, közben meg elmegy rá egy egész napunk, meg a gyerekeket is veszélyeztetni, meg van, hogy minket is. Igazából már attól is félek, nehogy valami baromságot belekavarjon az ételbe.
nov. 25. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!