Megszakítsam a kapcsolatomat nagymamámmal?
5
Nem nincs kedvem eleget dolgozni, hanem nincs gazdasági realitása az egésznek.
9
Semmi közöm a lakásához.
10
A kérdés csak annyi volt, hogy van-e erőltetni vele a kapcsolatot, semmi más.
Ha évek óta azt hallgatja, hogy szidod a férjed, de nem lépsz nyilván egy idő után elege lesz belőle és nem érdekli.
Elhiszem, hogy nehéz eset a nagyi, de lássuk be, az se normális amit te csinálsz
80 éves, a "második" gyerekkorát éli. A legtöbb ennyi idős ember állandóan morog valami miatt, tehát mindenben a hibát fogják keresni. Te is szinte biztosan ilyen leszel, gének adottak hozzá.
Annak idején mikor mérnöknek tanultam felvettem a pszichológiát töltelék tárgynak, aztán úgy megtetszett, hogy 2 szemesztert is megcsináltam belőle. Ezek a tananyagok inkább az emberi viselkedésről szóltak.
Na azt akarnám csak javasolni, ha rossz a viszony a férjeddel, szándékosan kezd el keresni a jó tulajdonságait. Az emberek idővel ezeket rendszerint figyelmen kívül hagyják, és csak a rosszat látják. Pedig a jó tulajdonságai miatt mentél hozzá.
Ha egy válófélben lévő pártól 15-20 év házasság után megkérdezed mondjon a párjáról 3 jó tulajdonságot 1 perc alatt általában nem jut eszükbe egy sem, de a rosszakat órákig tudják sorolni.
A nagymamádba szintén keresd a jót, és legyél hozzá türelmes, ennyi idősen gyakran szenilisek. Általában inger szegény a környezetük, ezért szidnak másokat, mert az egyszerű, és nem igen van más témája.
Próbáld, ki ne panaszkodj neki a férjedről 5-6 hónapig, csak a jót mond neki, és figyeld a reakcióit, válaszait. Valószínűleg a sokadik beszélgetés után javulni fog a mondanivalója a te szemszögedből nézve is. De ne várd azonnal megtörténjen, ha éveken keresztül csak szidod a férjedet neki. Lehet már szenilisek ennyi idősen, de nem hülyék.
14-es, már leírtam, persze csak hozzászólásban, hogy nem panaszkodom neki sorozatban a férjemről, tekintve, hogy meg se hajlandó hallgatni. Amúgy igen, amit írtál, ez egy működő módszer egy kicsit elromlott kapcsolat javítására, én is alkalmaztam sokáig a férjemmel szemben, hosszú évekig sikerült elhitetnem magammal, minden nyilvánvaló redflag ellenére, hogy nem is annyira sz*r a totál gáz, így sikerült még jó pár évet kidobnom az ablakon, mielőtt felismertem volna, hogy mivel is állok szemben, és tényleg beállt volna az az állapot, hogy végképp komplikált kilépni. Meg nagyon már nincs is miért. Addigra már anyagilag is megrövidített hiszen ha már annyira szeretjük egymást nyilván "bízunk egymásban". Kész életveszély ez a módszer.
Nagymamámat viszont teljesen hidegen hagyja, hogy hogyan állsz hozzá, ő csak marakodni akar valakivel, ha én vagyok kéznél, akkor én, ha háromhavonta csak telefonon, akkor csak úgy, az is egy kis "falat". A pozitív hozzáállás részemről megint csak arra jó, hogy mosolyogva tűrjem, ahogy belémmar.
"Ha egy válófélben lévő pártól 15-20 év házasság után megkérdezed mondjon a párjáról 3 jó tulajdonságot 1 perc alatt általában nem jut eszükbe egy sem, de a rosszakat órákig tudják sorolni."
És talán így is van ez jól. Jobb néha lezárni és magad mögött hagyni azt ami egyszerűen nem jó, csak az elején túl elvakult voltál, hogy észrevedd, és nem újra ezt az állapotot kényszeresen helyreállítani.
Mielőtt totálban szétbarmoljuk a kérdezőt, nekem azért van egy verzióm a sztorira. A közvetlen környezetemben is van hasonló, ezér írom le. Egy nárcisztikus férfi sajnos évekig el tudja magáról hitetni, hogy rendes, nem nárci, sőt, a manipuláció akkora mesterei, hogy nagyon lassan ébred rá a párjuk, hogy gond van. Simán lehetett ez egy hatalmas szerelem, gyerekek születtek, stb, és lehet egy rosszindulatú, toxikus nagyanyó aki sosem volt 100-as, de most meg a második gyerekkor miatt a demencia és az alzheimer is be-bejátszik és gonoszkodik. Aztán azt nem tudom, hogy a kérdező valóban válni és külön életet akar-e vagy sem, de az biztos, hogy ma valóban nem úgy van az új lakhatás, hogy csak úgy előveszem a kalapból, mint bűvész a nyuszit.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, mivel nem a gyerekszülés meg a házasságának a jogosságát vagyok hivatott megkérdőjelezni, hogy a kérdező azzal tenné a legjobbat, ha nem mondja ki, hogy megszakítja a nagyival a kapcsolatot, de nem kezdeményezne, amikor meg a nagyi keresi, pár mondat után "mennem kell, bocsánat" hivatkozással bontaná a beszélgetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!