Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Megszakítsam a kapcsolatomat...

Megszakítsam a kapcsolatomat nagymamámmal?

Figyelt kérdés
80 éves. Utóbbi időben már csak telefonon beszéltünk, nagyjából 1 havonta, de legutóbb 3 hónap után hívtam fel. Régebben bensőségesebb volt a viszonyunk, illetve az igazat megvallva, inkább csak hajlandó volt engem végighallgatni, hogy én is meghallgassam, ahogy ő másokat szid, a vélt vagy valós sérelmeiért. Kb. már 16 évvel ezelőtt kerek perec megmondtam neki, hogy egy toxikus, rosszindulatú embernek tartom, de lepereg róla minden. Egy pár éve teljesen bele van zúgva a férjembe (aki amúgy egy nárcisztikus alak). Semmit se hajlandó vele kapcsolatban végighallgatni, ha bármi rosszat merek mondani rá, csak magamat ásom mélyebbre előtte. Ő a csodálatos, főnyeremény. A ritka hívásainkkor csak végigvesszük a kötelező köröket, kb. úgy beszél velem, mint valami uncsi szomszédasszonnyal, de néhány elszólásából látszik, hogy más rokonokkal eléggé kitárgyal engem és elég negatív véleménye van rólam sok mindenben. Amikor így beszólogat és próbálom neki megmagyarázni, hogy valójában hogy van valami, akkor csak azzal hárít, hogy jaj, nem foglalkozik ő azzal...de igazából a telefont is próbálja minél hamarabb lecsapni, látszik, hogy nem érdekeljük, nem szeret minket, igazából lehet ő is örülne, ha én mondanám ki a végszót. Ez nagyon gáz lenne? Vagy illik erőltetni a végtelenségig a kapcsolatot, csak mert öreg, és mert rokon?
nov. 24. 06:45
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen megválaszoltad a kérdésed. "Hivatalosan" ne szakítsd meg a kapcsolatot, csak ne keresd és kész. Ha ő keres akkor meg rövid úton zárd le a beszélgetést.
nov. 24. 07:10
 2/23 anonim ***** válasza:
96%
Engem inkább az érdekelne, hogy a férjedet miért nem hagyod el, ha nárcisztikusnak tartod és a nagyinak szeretnéd szidni.
nov. 24. 08:17
 3/23 anonim ***** válasza:
68%

A mai nők szerint már mindenki nárcisztikus aki nekik nem tetszik

nov. 24. 08:47
 4/23 A kérdező kommentje:

2

Nincs pénzünk még egy háztartást fenntartani (de úgy látom, ez annyira alap minden gyakorisnál, hogy ha rossz a kapcsolat, azonnal előrittyent magának egy újabb lakhatást, mert ez az alap kérdés, ha ez szóba kerül, biztos csak én vagyok ekkora csóringer ebben az országban, valamit nagyon rosszul csinálok), három gyerek mellett meg biztos nem akarok úgyse bepasizni, így maradok. Szerencsére elég sok ismeretem van mára már a témáról, így hiába provokál, nem ülök fel neki, így nincs látványos drámázás, a családi élet meg eldöcög valahogy.

nov. 24. 08:54
 5/23 anonim ***** válasza:
80%
Magyarázta nem szereted de mivel csináltál egy rakás gyereket és nincs kedved eleget dolgozni kihasználod lakhatásért?
nov. 24. 09:00
 6/23 anonim ***** válasza:
90%
#4 Hiába szolsz be a 2-esnek, a kérdése teljesen jogos volt.
nov. 24. 09:01
 7/23 anonim ***** válasza:
94%
A kérdező kommentje után lett egy olyan érzetem, hogy itt sem a nagyival van a gond.
nov. 24. 09:03
 8/23 anonim ***** válasza:
93%

Ha 3 hónapig nem kerested, és neki sem jutottál eszébe azalatt, akkor mi a kérdés? Ezt kell folytatni, csak 3 hónap után sem kell keresni...

(A nagyi 16 évvel ezelőtt lett toxikus? Előtte nem volt az, mert a kérdező is az volt? 🙃 Azon meg már tényleg senki sem lepődik meg, úgy látom, hogy itt egy újabb férj, aki a gyerekkori traumáiból kifolyólag, 3 gyerek után HIRTELEN nárcisztikus lett...)

nov. 24. 09:16
 9/23 anonim ***** válasza:
89%
Kéne a nagyi lakása azért ha meghal igaz?
nov. 24. 09:55
 10/23 anonim ***** válasza:
90%
Itt nem csak a nagymamával vannak gondok...
nov. 24. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!