Mit gondoltok a nagyszüleimről?
Ez hülyeség, hogy az ő idejükben így ment. Mamám 84 éves, de sok munkahelyen megfordult. Mindig oda ment ahol több a fizu, jobban bántak vele.
Szerintem csak bizonyos emberek ilyen szolga lelkűek.
"Szerintem csak bizonyos emberek ilyen szolga lelkűek."
Szerintem meg rengetegen akkora sokkot és traumát kaptak a 2008-ad válságkor, mikor az ember ott volt 2-3 évig bevétel nélkül, mert még egy minimalbéres sormunkás állásra is 500-an jelentkeztek, hogy az mai napig benne van a 40 felettiekben. Hogy nem találsz semmit, nem tudod fizetni a lakast, kaját, elveszítesz mindent és sehova nem kellesz. Ez akkor annyira rányomta sokakra a bélyeget, hogy van bennük egy ilyen félelem.
5
Anyám 70 éves és életében egyszer volt tappenzen 5 napot, amikor kivették a manduláját
Az én nagyszüleimnek is ez volt a hozzá állása, de ők Az első világháború utáni nyomorba születtek bele, majd megélték a második világháborút. Az egyik nagymamám például több szomszéd családdal együtt egy pincében éltek éveken keresztül, mert lebombázták a házaikat. Ugyan ennek a nagymamámnak, államosítás címén elvették mindenüket, még az újjá épített házat is mert az túl nagy, és szép volt. Ez nem volt elég, elvették a lovardát, a verseny lovakkal együtt, és kaptak egy putrit. A másik nagyszüleiméktől a földjeiket, és a munka gépeket vették el. Majd jött a kommunizmus áldása, hogy, ha nem volt munkád "elvittek".
Így egyik nyomorból a másikba estek évtizedeken keresztül, nem csodálom, hogy ilyen volt a hozzá állásuk.
7+
Nem is tudom hogyan élném meg, ha államosítanák a házamat, amibe egy élet munkája benne van, azért mert szebb mint a többi, és adnának helyette egy lepusztult 48 m2-es panelt.
Nem leszólásként csak van kb 3-4x szorzó az értékek között.
Nem tudom hogy lehet ilyen szolgamentalitással leélni egy életet.
Más egész életében nem dolgozik, valaki meg táppénzre se mer elmenni, ha beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!