Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek jogosan szólnak...

Szerintetek jogosan szólnak bele mindenbe?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy kénytelenek vagyunk a szüleimnél lakni a 8 hónapos kisbabánkkal, amíg felújítjuk a házunkat. Minden áldott nap, megy a veszekedés, hogy “rendetlenség van, túl sokat mosok, miért használok ennyi öblítőt/mosószert stb, túl sokáig fürdök, túl sok kaját dobok ki (amit a saját fizetésünkből veszünk), túl drága pelenkát használok a gyereknek, miért nem adok neki abban a pillanatban üveges bébi ételt tápszer helyett, miért nem adok rá zoknit/nadrágot/sapkát stb” egyszóval MINDENBEN megy a kötekedés. Tényleg sokszor van rendetlenség, mert jön a kicsinek a foga és a szeparációs szorongás is beütött nála és amikor éppen alszik (általában napközben 2x 20-30 perceket), addig örülök, ha van időm enni pár falatot, de el mosogatni már nincs időm, mert sírva kel föl és onnantól fogni kell őt kézben és játszanom kell vele, szóval a tányért csak oda le teszem a konyha pultra. Kb még egy év mire készen lesz a házunk de szerintem én addig megbolondulok ebbe…

Valakinek van erre valami tippje?

szept. 27. 20:44
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
47%
Odaköltöztél a gyerekkel egy alkoholistához??? Atyavilág, csípjenek meg! Mondd, hogy nem igaz! Azonnal albérlet! (Már ahova engednek gyerekkel.) Inkább legyen később kész a ház, elég sokáig lesz az meg nektek, nem számít pár hónap, ameddig még vártok rá. Így nem lehet élni! És mi van a férjeddel? De gondolom, azért csak van külön szobátok, minek megy oda be az alkeszed rendetlenségnézőbe? A férjed családja nem alkalmas befogadónak? Anyád egy utolsó primitív boszorkány! Eddig is az volt, nem tűnt fel?
szept. 27. 23:02
 12/30 anonim ***** válasza:
83%

Tök mindegy, hogy jogos-e vagy sem. Amikor beköktözöl máshogy felnőttként lakni, pláne gyerekestől, akkor vállalnod kell az ezzel járó dolgokat. Változtatni úgysem fognak.

A saját lakásnak ára van, ti ezt választottátok a sok opció közül, akkor ezt kell elviselni.

Amúgy meg szedd össze magad, nekem két gyerekem van és mégis rendet tudok rakni magunk után, meg ne halj már abban, hogy kipakolod a mosogatót és berakod a koszos edényt.

szept. 28. 06:56
 13/30 anonim ***** válasza:
92%
Mert zavarjátok őket. Engem is az agyverzes kerülget attól pl, amikor meglátom, hogy a gyerekem csinált 4 hamburgert magának, mert olyan éhes, aztán hármat kibax a szemétbe, mert mégiscsak elég volt az egy. Igen, ő vette magának, az ő pénzéből. Abból a pénzből, amit elvileg félre tesz, hogy majd külön tudjon költözni a párjával.
szept. 28. 07:34
 14/30 anonim ***** válasza:
91%
Amúgy értelmesebb lett volna várni a gyerekvallalassal, amíg külön nem tudtok költözni
szept. 28. 07:35
 15/30 anonim ***** válasza:
64%

Azért 2X 20-30 perc alatt belefér egy mosogatás meg egy rendrakás, evéssel együtt.

Mondjuk a 8 hónaposod nem hiszem, hogy akkora rendetlenséget tud csinálni (főleg, hogy, az elmondásod alapján, mindig kézben van).

Egyszerűen trehány vagy és ráfogod a gyerekre.

Amúgy létezik hordozó kendő, kösd magasra a babát és csináld a dolgod.

szept. 28. 08:12
 16/30 anonim ***** válasza:
89%

Bocs, én is kiakadnék, hogyha a kedves lányom csak odabszná a pultra a koszos tányrját, mert elmosogatni azt luxus.

De még egyéves sincs a gyereked, már vele takarózol. Mert felkel és ordít. Ne mondd már nekem, hogy azt a félpercet nem bírja ki, míg EGY darab tányért elmosogatsz. Ilyen nincs.

És igen, marha szar, mikor rendetlenség van, ez tény. Tessék elpakolni magatok után. Attól, mert gyereked lett az élet megy tovább, amibe a rendrakás is beletartozik.

szept. 28. 08:19
 17/30 anonim ***** válasza:
92%

Valakinek van erre valami tippje? - igen. Ha nem felel meg, hogy anyádéknál ők hozzák a szaábályokat, lehet elköltözni.

Eleve nem volt kötelező odaköltözni sem - vagy gyereket nem kell vállalni, ha nem tudtok vele hová menni, csak a szülők nyakára.

A felelősségteljes gyerekvállalásban benne van az is, hogy nem szaladgálok vissza anyuékhoz ott lakni, hanem felnőtt módjára kezelem a helyzetet > nem szülök, míg nincsenek meg rá a feltételek.

szept. 28. 08:22
 18/30 anonim ***** válasza:
80%
Akkor pakold ki a mosogatót úgy, hogy közben a kezedben van a gyerek, én is csinàltam így, mikor sírós időszaka volt.
szept. 28. 09:53
 19/30 anonim ***** válasza:
92%

Engem is kiborítana, hogy elmegyek a tiszta lakásomból melóba, 8 óra után meg arra jövök haza, hogy a lányom összebacta a fél lakást, amit még nekem is kell eltakarítanom utána, mert életképtelen. Plusz gondolom még meló után nekem is kell főznöm takarítanom,mosogatnom, mert a majd 1 éves gyerek mellett csak 2x 30 perce van. Hát egy főnyeremény vagy nekik, szerintem ők jobban várják, hogy elhúzzatok onnan, mint te. Férjed amúgy miért nem segít rendet rakni? Amúgy meg itt valaki már írta és teljesen igaza van: az igaz, hogy te fizeted az ételt amit kidobsz, de elvileg azért dekkoltok anyádéknál, mert spórolni kell. A kajakidobás pont nem spórolás, meg a túl sok mosószer sem. Nem dísznek van az adagolás a mosószeres doboz vagy flakon oldalán.

Amiben igazad van, hogy úgy neveled a gyereked, ahogy te akarod, olyan tápszert, pelenkát, mittudomén mit veszel neki, amilyet akarsz. Viszont náluk laksz, ők hozzák a szabályokat, ha nem tetszik, lehet albit bérelni. Ott olyan retekben élhetsz, amilyenben csak szeretnétek. Még egyszer megkérdezem, hogy a férjed hogy segít be a háztartásban, főz, mosogat, kitakarít, füvet nyír, vagy mit csinál? Esetleg 'fáradt' munka után?

szept. 28. 09:56
 20/30 anonim ***** válasza:
32%

A ferj adott esetben atmegy a hazhozz wllenorizni h haladnak a munkasok vagy wppen sajat maga csinalja a felujitast.

Gondolom keson este er haza.

szept. 28. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!