Szerintetek jogosan szólnak bele mindenbe?
Úgy alakult, hogy kénytelenek vagyunk a szüleimnél lakni a 8 hónapos kisbabánkkal, amíg felújítjuk a házunkat. Minden áldott nap, megy a veszekedés, hogy “rendetlenség van, túl sokat mosok, miért használok ennyi öblítőt/mosószert stb, túl sokáig fürdök, túl sok kaját dobok ki (amit a saját fizetésünkből veszünk), túl drága pelenkát használok a gyereknek, miért nem adok neki abban a pillanatban üveges bébi ételt tápszer helyett, miért nem adok rá zoknit/nadrágot/sapkát stb” egyszóval MINDENBEN megy a kötekedés. Tényleg sokszor van rendetlenség, mert jön a kicsinek a foga és a szeparációs szorongás is beütött nála és amikor éppen alszik (általában napközben 2x 20-30 perceket), addig örülök, ha van időm enni pár falatot, de el mosogatni már nincs időm, mert sírva kel föl és onnantól fogni kell őt kézben és játszanom kell vele, szóval a tányért csak oda le teszem a konyha pultra. Kb még egy év mire készen lesz a házunk de szerintem én addig megbolondulok ebbe…
Valakinek van erre valami tippje?
Nem mondom, hogy ők nem segítenek, mert anyum ahogy hazaér a munkából rogton átveszi a kicsit…csak ez a sok kötekedés…
Albérletet azért mondtuk fel, hogy több pénzünk legyen a ház felújítására és hamarabb keszen legyunk
Mennyivel megterhelőbb a mosogatóba tenni a tányért, mint a pultra?
Attól, hogy jön a gyerek foga, még nem kell káoszban élni, minden gyerek fogzik.
És előbb kellett volna gondolkodni, nem hónapokra a nyakukra menni.
Az a baj, hogy minden estére megiszik egy üveg bort és be van rúgva, ezért kötekedik. Szerintem.
Vagy a mosogatóba teszem, vagy a pultra. Ha van hely a mosogatóban, akkor oda teszem. Én megszoktam, otthon, hogy mindent másnap mosogatok el vagy másnap pakolok el, nem aznap.
Jó hát most nem otthon laksz, neked kell alkalmazkodni.
Semmi ok nincs arra, hogy szaladjon miattatok a ház. Szepás, akkor magadra kötöd, lehet összepakolni, mosogatni stb. pláne ha mama átveszi, akkor 20-30 percek alatt csodát lehet tenni.
Akkor szokj hozzá, hogy aznap mosogatsz el, ennyi. Ti vagytok úgymond a "vendégek", nektek kell alkalmazkodni.
Én mindig elmosogatok főzés közben is, hogy másnap ne várjon egy kupac mosatlan. Ha ők ezt szokták meg, akkor mosd el azt a pár edényt, amit használtatok, ne csak bedobáld.
Hat en megertem a kerdezot, bar ameddig a kisfiam elvolt a hatamon hordozoban, addig patika rend volt.
Csak aztan egy ido utan mar nem…es kezben akart lenni, jott a szepa, a vegrelen siras, ha le mertem tenni. Hat nalunk is ocsmany kupi volt estere, de a ferjem akkor elpakolt.
Az tuti, hogy egy ilyen feszult helyzetben, ha nekem alkalmazkodni kellett volna meg masokhoz is, kiugrom az ablakon szerintem. Szoval ez a resze oke, de... ti egyutt eltek. Kozos nevezore kell jutni.
Az alkoholizmus meg egy kulon tema, gyerek mellett. Nagyon nem egeszseges kornyezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!