Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Papám 5 éve halt meg, nem...

Papám 5 éve halt meg, nem volt olyan jó a kapcsolatunk, nem beszélgettünk, de gyakran mentünk. Meghalt és egyre rosszabb. Már a sirhoz kimenni sem szeretek, ragondolok és sírok és depressziós leszek. Mit lehet tenni, hogy elfogadjam?

Figyelt kérdés

aug. 25. 09:27
 1/5 anonim ***** válasza:
14%

Hova mentetek?

Egyébként részvétem

aug. 25. 09:56
 2/5 anonim ***** válasza:
87%

Te nem a papád gyászolod, hanem az elszalasztott lehetőséget, hogy legyen vele kapcsolatod.

14 voltam, amikor fél év alatt meghaltak az anyai nagyszüleim. Mi sokat voltunk náluk, de egy gyerek másképp viszonyul hozzájuk, mint egy felnőtt. Amikor a lányom 17-18 lett, és láttam, milyen jó a kapcsolata a nagyszülőkkel, nekem akkor jött elő az, amit írsz.

aug. 25. 10:05
 3/5 anonim ***** válasza:
35%
Az utolsónak van igaza. Papám 17,mamám 7 éve ment el. Akkor sem hiányoztak ennyire mint most, pedig már sok éve nincsenek és már akkor is 20 éves elmúltam. Annyira el foglalt voltam minden mással, hogy keveset törődtem velük pedig de sokat köszönhetek nekik.Ahogy idősödik az ember úgy jönnek elő dolgok hogy mennyi mindent másként tennék. Hogy beszélgetnék velük vagy főznék nekik, vagy csak ülnék és fognám a kezüket.
aug. 25. 16:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Tudatosítod magadban a gyászt és azt hogy mostmár tényleg nem lesz lehetőséged beszélni nagyapáddal. Az a hajó elment.

Idővel könnyebb lesz.

A temetőbe pedig nem kell ki menni, amíg ennyire nem tudod kezelni.

Majd ki mész ha megerősödöl érzelmileg.

aug. 26. 20:49
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A gyásznak 5 szakasza van, és te most a depresszió szakaszában vagy, el kell jutni az elfogadásig.

Bár hogy 5 év alatt nem sikerült feldolgozni egy ilyen szintű kapcsolat gyászát az nagyon nem jó. Nem vagy alapból érzelmileg labilis vagy depresszióra hajlamos?

aug. 26. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!