A nagyszülőknek jobb a kapcsolat az unokával hogyha a lányuk gyerekéről van szó?
Szerintem más.
Nálunk a férjemnek van egy bátyja és egy húga.
A bátyjának is van egy lánya, és nekünk is van 2 lányunk.
Most nemrég szült a húga, szintén lányt.
Anyósom már most teljesen másképp viselkedik. Amúgy is rettentően kivételezik a lányával.
Így meg mostmár mégjobban látható a dolog.
Egész nap ott vannak nála mikor szabad. Eszébe se jut pl az, hogy áthívja hétköznap a többi unokáját is.
Igen, én is ezt látom, illetve mint írták, jellemzően az anya-lánya viszony is sokkal szorosabb felnőtt korban, mint az anya-fia.
Az én anyósom mondjuk nincs jóban a lányával, velem meg igen, de ott meg az a különbség, hogy míg én tisztelem, hogy nem a csicskáim, addig a sógornőm kvázi velük nevelteti a gyerekeit, így azért érezhetően jobban szereti azokat az unokákat, mert ök mindennap/másnap ott vannak, a mieink max. heti egyszer.
Az én részen nem mérvadó, mert nem is tartom a kapcsolatot anyámmal.
De ettől eltekintve is ugyanezt látom mindenhol, pont a szoros anya-lánya kapcsolat miatt, tehát ha egy nőnek van fia és lánya is, akkor ott a menye úgyis 90%-ban a saját anyját fogja előtérbe helyezni, az anyósát meg háttérbe - nézd meg itt is az Anyós kategóriában kb. minden kérdés arról szól, hogy a feleségnek semmi nem tetszik, amit az anyósa csinál, bezzeg az ő anyja mindent jól csinál -, szóval ha valakinek mindkét nemű gyereke van, akkor ott a lánya fogja hívni segíteni, unokázni, ő fog neki többet megengedni, míg a fiánál mindig tojáshéjon kell lépkedni, nehogy a menye valamibe belekössön.
Ezért is rossz amúgy csak fiús anyukának lenni, mert akkor ott kimarad ez a szoros viszony a felnőtt gyerekkel, meg a normális unokázás is, akinek csak fiai vannak, az mindenhol csak másodlagos nagymama lesz.
Nekem van egy öcsém, és nekik is és nekünk is egy lányunk van. Gyerekként mindig azt éreztem, hogy anya az öcsémmel jobban kijon, mint velem, de ezzel nem volt semmi bajom, mert én meg apával jöttem ki jobban.
Most hogy mindkettőnknek van egy lánya, azt érzem, hogy anya az enyémmel sokkal másként viselkedik (szereti), mint a tesóm lányát. De ebben benne van az is talán, hogy az én lányom volt az első unoka, mi közel lakunk anyahoz, gyakori a találka. Öcsémék másik városban élnek.
Az én lányom naponta többször hívja anyukámat, a tesóm lánya soha nem hívja.
Szóval ez szerintem egyébként több tényezős dolog.
De az biztos, hogy anya az én lányomra sokkal bátrabban szól rá, mint a tesóm lányára. Gondolom ebben az is benne van, hogy a menyevel sem akar rossz viszonyt.
"nézd meg itt is az Anyós kategóriában kb. minden kérdés arról szól, hogy a feleségnek semmi nem tetszik, amit az anyósa csinál, bezzeg az ő anyja mindent jól csinál"
Azért ebben komolyan benne van, hogy a fiús anyák egy része tisztára szerelmes a fiába, valamint - épp a leírtak miatt - már eleve rettentően szorong a fia és az unoka elvesztésétől és sokkal féltékenykedőbb, mint a lánynak az anyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!