Az unoka látja/ érzi a nagyszülőkön, hogy
alkoholisták?
Figyelt kérdés
Egy gyerek vajon észre veszi azt, hogy a papa és a mama be vannak rúgva? Hogy ordenáré módon üvöltenek, veszekednek részegen? Vajon be tudja azonosítani a gyerek, hogy ez most milyen viselkedés? Vajon mit gondolhat mit érezhet?
Legutóbb meglátogattuk a szüleimet és részegek voltak, én kérdeztem valamit és ők provokatívnak érezték és nekem támadtak üvöltöttek velem és ezt a 9 évesem végig nézte.
Miután hazajöttünk egész délután evett (érzelmi evés) és éjszaka többször felkelt.
Megkérdeztem tőle mi a baj, és azt mondta fél a mamáéktól és nem akarja látni hogy anyát bántják.
Mondanom sem kell, nem megyünk többé látogatóba valószínűleg eddig se szabadott volna.
Nem akarok nagyon pszichóskodni, de ezt egy gyerek pár évesen is megérzi. Nem a szagát az alkoholnak mert azt sem tudja az milyen/micsoda, hanem egyszerűen csak szépen viszi magával azokat az érzéseket amiket akkor kapott a nagyszülőktől. Mivel gyereked van bizonyára felnőtt ember vagy, tehát neked kell konkrét határokat felállítanod a nagyszülőkkel szemben. Ha ez nem megy neked akkor a gyereked sem fogja megtanulni soha, hogy kell. Az a legjobb, ha leülsz vele beszélni és mindenképpen tudatára adod, hogy amit ott látott az helytelen, és nem szabadott volna így történnie. Így jó helyre teszi és tudja, hogy amit látott/hallott az nincs rendben.
júl. 8. 02:43
4/27 anonim válasza:
Elsős korunkban már tudtuk, hogy a barátnőm nevelőapja alkesz, csak azt nem tudtuk pontosan, hogy mit jelent, azon kívül, hogy ha iszik jó kedve van, ha elfogyott a piája akkor meg menni kell a boltba gyorsan, mert cirkusz lesz. Ha szerencsénk volt, akkor a maradék pénzből vehettünk valamit magunknak is.
júl. 8. 04:55
5/27 anonim válasza:
Durván nem lett volna szabad!!! Hogy tehetted ezt a gyerekeddel?! Hogy képzelhetted, hogy a gyerek nem látja?! Jaj istenem, ez nagyon durva! Apja sincs annak a gyereknek, aki jól megráz?
júl. 8. 06:30
6/27 anonim válasza:
Szerintem nem, inkább viccesnek látja hogy folyton poharaznak és veszekednek.
júl. 8. 06:44
7/27 anonim válasza:
Kérdező, látod, miért nem szabad addig szaporodni, amíg az alkesz szülőkre nem tanulod meg rárúgni az ajtót? Ezért! Hála ennek a performansznak, járathatod a gyerekeket pszichológushoz jó ideig ...
júl. 8. 07:05
8/27 anonim válasza:
Persze. En is tudtam, hogy tatam alkoholista. Feltem tőle, pedig ő a bambulós-alvós fajta volt. Mai napig ha megerzem a palinka szagát, rosszul leszek.
júl. 8. 07:23
9/27 anonim válasza:
gyerek nem csak az alkoholt ėrzi meg hanem azt is ha båntanak tėged szóval,de pár ėves gyerek is megėrzi mint a lányom aki nem szeretet a anyåmnál lenni mert bántot szóval .
júl. 8. 07:30
10/27 anonim válasza:
A gyerekek szenzoraik kiválóak. Nyilván megfogalmazni nem tudja, az alkoholt sem érti úgy igazán, sem azt, hogy mit jelent a függőség. Azt ki tudja mondani viszont, hogy ösztönösen nem érzi jól magát, rosszul hat rá a nagyszülő.
Nálunk a 4 éves gyerek megmondta apámnak, hogy nem szeretlek, mert bántod nagyit. Ő is ivott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!