Szerintetek rosszul teszek, ha így döntök a végrendeletemben?
"...vagy egyszerűen a gyerekeid nevére íratod a házat."
Mert az nem ajandekozas?
Oké, támadható. De mégis milyen érvekkel támadnák, ha az ajándékozó beszámítható, ők meg egész életében kb. le sem sz*rták?
Támadni lehet, de meg is kell tudni indokolni.
Én a kérdező helyében tuti a gyerekeimnek ajándékoznám, a haszonélvezeti jogot meg megtartanám magamnak.
Én mindent harmadolnék és a két unoka együtt megkapná mindennek a harmadát.
Évente egyszer keresnek - és te őket hányszor? Te mit tettél azért, hogy élő kapcsolat legyen köztetek? Vagy csak elvártad, mint egy nagyságos asszony, hogy látogassanak a gyerekeid, unokáid?
Nem tudom mi mindened van, kérdező, de azzal azért számolnék a helyedben, hogy ha netán otthonba kényszerülsz, vagy otthon, de tartós ápolásra szorulsz, akkor az egy lakás árát fel tudja emészteni. Kérj jogi segítséget, hogy magadat se lehetetlenítsd el, és a gyerekeid is valós segítséget kapjanak, ha már azt akarod.
Szubjektív véleményem viszont, hogy a gyerekem gyerekét nem zárnám ki/ különböztetném meg.
Az unokáknak jár a kötelesrész, mert a szülő elhunyt.
Nem elég baj nekik, hogy meghalt az anyjuk vagy az apjuk, még a nagyanyjuk is bünteti őket, mert merészelik felépíteni az életüket. Én hagynám a törvényes öröklési rendet, hacsak nem kifejezetten bunkók velem az unokák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!