Szerintetek rosszul teszek, ha így döntök a végrendeletemben?
7essel értek egyet.
Kérdező, mi a célod inkább ezzel a lépéssel, a 2 unoka büntetése vagy a 2 gyerek jutalmazása?
Nem lehet úgy jutalmazni a 2 gyereket, hogy közben ne büntesd a 2 unokát? Pl. még életedben a pénzből támogasd őket, ha a jelenben rászorulnak. A házat meg a jog szerint örökölhetné mind.
Ami még eszembe jutott, vajon a többi unoka, ha van, hogyan viselkedne, ha ők lennének olyan helyzetben, mint a 2 említett unoka?
A 2 unoka évi egyszer ha beszél velem
Te hányszor keresed őket?
7!
A normális nagyszülő-unoka találkozás nem a kötelező pofavizitről szól. Ha ezt az unoka így érzi, akkor tényleg nem érdemli meg az örökséget.
Én szerettem a nagyszüleimhez járni, beszélgetni velük, ha tudtam segítettem Nekik. Amikor nagymamám állapota úgy kívánta, tesómmal felváltva jártunk mosdatni, pelenkázni, mert a házi gondozó sem volt ott 0-24. Mindezt úgy, hogy tudtuk nagyon jól, hogy apánk fogja örökölni a házat, amit aztán elherdál (úgy is lett) de a Mamánkat ettől függetlenül szerettük és becsültük.
Van köteles rész, mert a szülő elhalálozott, tehát ők a következők a "sorban".
Ezt végrendelettel nem lehet kivédeni. Eltartási szerződés, vagy egyszerűen a gyerekeid nevére íratod a házat. Az ajándékozás is támadható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!