Ha a végrendeletemet én készítem el, és a szabályosságot egy közjegyzővel át szeretném nézetni, ez mennyi összegbe kerülhet?
Figyelt kérdés
2023. márc. 15. 11:52
1/6 anonim válasza:
Álláspontom szerint, ha csak az érvényességet vizsgálja a közjegyző, ez pénzbe nem fog kerülni. Azonban ha javítani szükséges, ezért már fizetni kell a megadott szabályzatban előírtaknak. Ez lehet 1000 Ft-tól 5000 Ft ig.
2/6 anonim válasza:
Én pont most kérdeztem hasonlót közjegyzőtől. Ha te készíted a végrendeleted, és csak letétbe helyezed közjegyzőnél, az kB. 65 ezer Ft. Ha ő készíti (tök mindegy, hogy a tiédet kell átnéznie vagy ő szerkeszt egyet), akkor a végrendeletben szereplő vagyon alapján kell százalékot fizetni. A családban most volt egy ilyen, az 380.000 Ft volt, kB 80 millió értékű lakás volt a hagyaték. Nem biztos, hogy a tiéd is ennyibe kerülne, de ilyen nagyságrendekre számíts.
3/6 A kérdező kommentje:
2/2 Azért az nem mindegy hogy már egy megszerkesztett végrendeletet néz át, hogy az megfelel e a szabályoknak, Vagy a közjegyző szerkeszti meg a végrendelkezést. Szerintem a kettő ügy között jelentős az eltérés.
2023. márc. 15. 17:02
4/6 anonim válasza:
Ok, akkor kérdezz meg egy közjegyzőt. Egy tipp: egy ügyvéd valószínűleg ennél olcsóbban nézi át. Az átlag ügyvédi óradíj 25-35 ezer forint között mozog, ennyire mindenképpen számíts. A közjegyző feltehetőleg "csak" átnézést nem is vállal, ha igen ugyanúgy meg kell fizetned egy vagy több óra díját.
5/6 A kérdező kommentje:
Holnap időpontra viszem az általam elkészített végrendelkezésemet, érvényesség meghatározás céljából. Az ügyvéd ismerősöm, de nem kívánom az ingyenes eljárását.
2023. márc. 15. 17:49
6/6 anonim válasza:
Kérdező, hogy sikerült? Mennyi lett az ára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!