Ha én saját magam végrendelkezek, a végrendeletet számítógéppel is megírhatom? Ez esetben két tanúval minden oldalt alá kell íratnom? Jól tudom ezt? Vagy csak kézzel kell minden esetben megírni a végrendelkezést?
Figyelt kérdés
2023. márc. 5. 15:07
1/3 anonim válasza:
Írhatod géppel de kézzel alá kell írnod. Szerintem a tanúknak nem kell minden oldalt aláírni, mert igazából semmi közük hozzá, hogy mi áll a végrendeletben. Ők csak arról tanúskodnak, hogy a végrendeletet te saját kezűleg írtad alá és akkor, ami dátum oda van írva.
2/3 anonim válasza:
Az egész végrendeletet kézzel kell írnod, minden oldalt számozni kell és tanukkal aláíratni, dátummal ellátva, De az sem biztos hogy ez így szabályszerű. Sajnos a közjegyző által készített végrendelet már több mint 100 000 ezer forintba kerül, amit nem tud mindenki kibírni.
3/3 anonim válasza:
Simán meg kell írni kézzel a végrendeletet, minden oldalt aláírni, és már érvényes is. Ilyenkor még tanú sem kell, csak legyen általad aláírva. Ez a legegyszerűbb, felesleges drága pénzeket kiadni közjegyzőre. A géppel írottat már tanúztatni kell, szóval sokkal ésszerűbb szépen kézzel megírni, lehetőleg egy nagy lapra, hogy minden ráférjen, dátum, aláírás, és már van is egy teljesen érvényes végrendeleted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!