Megbüntethetnek azért ha "saját hatáskörben" összeszedem az eldobált fém italosdobozokat és visszaváltom őket?
Sajnos rengeteg sörös, helles meg egyéb fém dobozt látok eldobálva mindenfelé itt a környéken. Össze meg elég ritkán szedik őket. Nekem meg nincs melóm és a fidesz miatt pénzem se, így minden kis pénz számítana. Nem tudom mennyi most ami jár egy fém doboz után, de százszám tudnák összeszedni.
Ezért megbüntethetnek?
Ez már nem opció. 2 darabért 5 forintot kapsz, tehát 999 darab esetén is csak 2495 forintot fogsz kapni.
Ebben is a "tiszta szégyen" országa vagyunk. Az EU-ban 50 centet kapsz darabjáért.
#3 „...Az EU-ban 50 centet kapsz darabjáért.”
Mármint melyik EU országban? Talán Szlovákiában?
#6-nak:
Ausztria, Horvátország, Németország, Hollandia.
Ezek azok, amiket konkrétan tudok.
"Sajnos a közterületen levő holmik jogilag az állam tulajdonát képezik."
Huhhhúúúú! Ekkora birkaságot!
#8-nak:
Konkrétan nem az államé, hanem a területileg illetékes közterület-fenntartóé, vagy hulladékszállító cégé.
Mást ne is vegyél alapul, mint a lomtalanítást. Nem szedhetsz össze semmit, mert tulajdon elleni vétség miatt feljelenthetnek.
Amikor nekiszegeztem a bírónak a kérdést, hogy mondja meg nekem hogy ha tulajdon elleni vétséget követtem el, akkor ki volt a sértett, nem tudott válaszolni.
Csak én és a bíró voltunk jelen. Amikor kikapcsolta a felvevőt a tárgyalás végeztével, még hozzátette:
Őszintén megmondom magának, hogy fogalmam sincs hogy miért ítéltem el.
DK te folyamatosan birkulsz. Azért mert ültél sitten, még nem lett belőled jogász.
A közterületen található dolgok lehetnek elveszített vagy szándékosan elhagyott tárgyak, előbbiek a tulajdonosoké, utóbbiak azok birtokba vevőié (eredeti tulajdonszerzés, más néven, találás).
A lomtalanítás egy más dolog, ott a hulladékot összeszedőre testálja a birka orbán a tulajdonjogot, csak hát, az a gond, hogy ezt nem teheti meg, hiszen a tárgyak tulajdonjoga azoké, akik kihelyezik őket és nem az államé. A rendelkezési jog is a tulajdonosoké, nem az államé.
Tehát, a kis büdös dakota (orbesz) megint olyasmivel rendelkezne, amihez köze nincs, annak ellenére, hogy jogi végzettsége van ennek a kétlábú sunyi szartartálynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!