Másnak is ennyire erőszakolják ezt a témát? Hogyan lehet egy idősebbnek elmagyarázni,hogy a nem az nem?
Szóval,hogy majdnem az egész testemen tetoválás van,most frissen (kb 2 hete) készült a hasamra is.
Nyilván fájdalmasabb a second skin miatt is,meg hát a hasamon nehezebben is bírtam,így óvatosabban mozgok.
A szüleim,nagyszüleim nem szóltak a tetoválások miatt. De a mostani tetkóm irán a nagymamám a nem tetszését kifejezte.
Ugyanis,hogy miért költöm ilyen felesleges hülyeségekre a pénzemet. Nemhogy elkezdenénk a párommal gyűjtögetni,hogy majd a leendő gyermekünknek meglegyen mindene. Meg,hogy lassan kifutok az időből,mert 28 éves vagyok.
Már egy ideje mondogatta,hogy szeretne tőlem is dédutonákát,szeretné megélni,hogy ha majd megszületik.
Én eddig óvatosan próbáltam a tudtára adni,hogy ez az álma nem fog megvalósulni,mivel a párommal ez a dolog nincs tervben.
Ráadásul,hogy a hasamon van az új tetoválás,így már nem gondolnám,hogy "szétbarmolnám" ezt az egészet.
Miért lenne hülyeség?
Neki tetszik akkor miért ne csinálhatná?
Más milliókért vesz kocsikat órákat stb stb mert az tetszik neki az is hülyeség akkor?
Arra költi a pénzét amire akarja bírom az ilyen megmondó embereket akiknek valami nem tetszik akkor az hülyeség.:)
Már régen rossz ha valaki csak azért vállal gyereket, mert a szülő/nagyszülő/ismerős babázni szeretne. Felnőtt, önálló nő vagy, szabad akarattal, úgy cselekszel, ahogy te jónak látod.
Mondd el neki, amit itt leírtál, ha nem fogadja el, az már az ő egyéni problémája.
Nálunk ennél is nevetségesebb a helyzet. Apámnak csak lánytestvérei vannak, így az unaketestvéreim közül senki nem rendelkezik az ő vezetéknevével, mindenki az apja vezetéknevét kapta. Én meg ugye nő vagyok, feltételezik, hogy ha lesz gyerekem, akkor hagyománykövetően a párom nevét kapja majd, viszont öcsém, ő férfi, ő tovább tudja adni a Szent Családnevünket.
Állandóan megy a nyomasztás, hogy még nincs komoly kapcsolata, pedig "már" 23 éves, hogy lesz így unoka, kihal a családnév. Ja, meg rendszerint hallgatom szüleimtől telefonban, hogy sosem volt még barátnője (gimiben, egyetemen is volt barátnője, meg jelenleg is próbál ismerkedni lányokkal, csak okkal nem köti ezt a felmenők orrára), mi van, ha meleg, és akkor jahahajj, nem lesz továbbadva a csodás génkészlet.
Én nem szeretnék gyereket, mert nem hiszem, hogy alkalmas lennék anyának és türelmem sincs hozzájuk, de azért az durva, hogy ezek szerint a tesóm gyerekei értékesebbek lennének a nagyszülők szemében csak azért, mert viszik tovább a családnevet, mint az enyémek.
Őszintén meg kell mondani a mamának, hogy nincs tervben a gyerek. Ne érezze magát hitegetve, mégha nem is hitegeted. El kell fogadni, hogy más generáció, teljesen más felfogás.
Férjem nagymamája mai napig nem tudja elfogadni, hogy nincs minden nap 3 fogásos kaja az asztalra készítve, vagyhogy épp a férjem tereget ki. Egyszer meg is kaptam, hogy ezért őt papa elverte volna. Nekiálltam volna vitatkozni, de csak annyit mondtam, hogy fiatalabb körökben általában már más szokás. Lényeg a tapintatosság és a magabiztosság.
Kedves 10-es!
Fogalmam sincs,hogy miről beszélsz. De,köszi,hogy írtál. :D
A többieknek is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Nem akartam durván és kendőzetlenül kimondani,hogy márpedig nem lesz gyerek,mert tisztelet stb. De ha máshogy nem megy..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!