Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Kegyetlen volnék a nagyszülőkkel?

Kegyetlen volnék a nagyszülőkkel?

Figyelt kérdés

Ma nagy kimerültségem határán szóvá tettem többszöri alkalom után, hogy a 6 hónapos kisfiam ne egész nap kézben legyen. Igazából az van, hogy ha elmegyünk hozzájuk akkor kiveszem a babámat a bébihordóból és onnantól kezdve nyomorgatják a gyereket, amíg el nem megyünk. Mondjuk odaérünk ebédre, akkor este 6-ig kézben van. Puszilgatják, ölelgetik, csókolgatják. Megértem szeretik. Szóltam, hogy ez nem jó a gyereknek, kicsit rakják le a szőnyegre hadd mászkáljon, mert látszott is rajta, hogy ingerült meg menne lefelé. Addig is foglalkozhatnak az 5 éves lányommal… de ő most nagyon jegelve van számukra. Mikor kicsi baba volt a lányom, ugyanez volt akkor, most pedig már hirtelen semmi… a lányunk rajtunk veri le a féltékenységet,mivel várja hogy legyen vele is foglalkozva, legyen mama meg papa.

Szóval mondva lett, és felháborodtak hogy márpedig ők nem tudnak egyszerre két gyerekkel foglalkozni, mekkora kegyetlen vagyok, hogy nem akarom hogy nyomorgassák és kíváncsiak lesznek hogy én milyen leszek az unokáimmal…

Nem foglalkoztak a kérésemmel, nyomorgatták tovább.

Ebből pedig vita lett, amire nem vagyunk büszke.. mert tudom h nagyon boldogok a fiam miatt, de valahogy úgy érzem csak addig tutujgatják így amíg ennyire öntudatlan szegény… tényleg kegyetlen vagyok és ezt csak úgy le kell nyelni?

#baba #nagyszülő #Kézben van
2024. jan. 6. 18:07
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
76%
Őszinte legyek, én az elejétől kezdve nem hagytam, hogy nyomorgassák. 6hétig nem foghatták meg, utána is csak pólyában adtam oda, és csak pár percre, hogy meg legyen az öröm. Most sem dajkálja egyik nagyszülő sem. Eljönnek beszélnek hozzá játszanak vele a játszószőnyegen, de nem kell azt a Szerencsétlen gyereket kínozni, ha neki jobb a földön. Mindig mondtam, hogy nem szeretném ha hurcolnák, mert ha nincsenek ott én biztosan nem fogom a 8kg-os 4 hónaposomat kézben cipelni egész nap, azért mert tőlük ezt szokja meg. Szerintem nyisd ki a szád nyugodtan, ha megsértődnek sértődjenek. De a te gyermeked a te szabályaid. Ugyanígy semmibe fogják venni a többi nevelési élvedet is ha nem húzod meg a határokat. Ha meg ők ilyen szuper nagyszülők akkor ne csak addig szeressék míg lehet őt nyomorgatni, meg míg kicsi, hanem foglalkozzanak szépen a nagyobb unokával többet, mert ő már érti is, hogy ő másodlagos. :)
2024. jan. 6. 19:05
 12/33 anonim ***** válasza:
94%
Tesóméknál pont most van ebből balhé. A nagy hat éves, imádja a nagyszüleit, de mióta megvan a kicsi, nem nagyon foglalkoznak vele, mert babázni akarnak. Tesóm kérte, hogy ne csak a kicsivel legyen mindenki, ha ott vannak, ugyanez volt, hogy ők kettővel nem tudnak mihez kezdeni. Téli szünet van, a kicsinek (még nincs egy éves) teljesen mindegy lenne, mikor megy a nyugdíjas nagyszülőkhöz, de a nagynak csak most volt jó, most volt otthon, de szóltak, hogy a nagyot ne vigyék át, rá most nem akarnak vigyázni, mert csak babázni vágynak. Tesóm nem vitte a kicsit se. Bezzeg most ő a rossz, hogy nem megértő... Neked se tudok mást mondani, mint neki, kitartás.
2024. jan. 6. 19:07
 13/33 anonim ***** válasza:
89%

Vedd ki a kezükből és rakd le ilyenkor a földre, mondd, hogy most akkor a lányoddal foglalkozzanak ugyanennyi ideig.

Természetes, hogy a kisbaba a ,,cukormókus babuci édeske" de nem lehet a másik unokát elhanyagolni.Illetve a babának nem jó ennyi ideig kézben lenni, elfárad stb.ezt meg kell érteniük.

Hiába érzed magad rosszul emiatt, mondd meg a szüleidnek, minden alkalommal, ha ezt csinálják.Érthető, hogy ki akarják az alkalmat használni, amíg picike, de ezt úgy is lehet pl, h a gyerek a földön van, ők pedig mellette ülnek.Egy 6 hónapossal sok dolgot lehet már csinálni, nem csak babusgatni.Olvashatnak neki apró babakönyvből, aminek mindenféle játék van szélén (biztosan láttál már ilyet).Vagy valamit játszani a picivel meg a lányoddal egyszerre és akkor ő sem lesz nagyszülők nélkül(de például érdemes lányos-nagyszülős programot szervezni, mert fontos, hogy egyedül is legyen a nagyszüleivel, ne csak úgy, hogy ott van az öccse, mert könnyen kirekeszthetve érezheti magát, mert nyilván nem ő lenne a középpontban sajnos)

2024. jan. 6. 19:25
 14/33 anonim ***** válasza:
86%
Az ilyen nagyszülőket nem igazán értem. Amúgy kérdező az aduász nálad van: Te vagy a gyermek anyja és bármikor mondhatod, hogy ha nem tartják tiszteletben amit mondasz és csak a saját fejük után mennek akkor ne lepődjenek meg ha majd ritkábban mentek. Ha ezen kiakadnak az ő bajuk, majd ha nem mész hozzájuk egy darabig akkor lehet elgondolkodnak rajta. Te anyuka vagy már, úgy neveled a gyermeked ahogy neked jó és nem úgy ahogy a szüleidnek jó. Vagy ott van még egy másik lehetőség. Vidd el néha csak az idősebbik gyermekedet a nagyszülőkhöz. Akkor nem fognak azzal jönni, hogy nem tudnak 2 gyerekre figyelni.
2024. jan. 6. 19:31
 15/33 anonim ***** válasza:
75%

Felvaltva vigyetek a gyerekeket. Egyszer a kicsit maszor a nagyot.

Es max 2-3 orat maradjatok tobbet ne.

2024. jan. 6. 19:44
 16/33 A kérdező kommentje:
Legutóbb ottaludt az 5 évesem, három napig. Gondoltuk hátha lesz neki mama meg papa… végén kiderült, hogy 3 napig berakták a tv elé…
2024. jan. 6. 19:55
 17/33 anonim ***** válasza:
51%
15-ös: és a másik gyereket addig hová tegyék????
2024. jan. 6. 19:56
 18/33 anonim ***** válasza:
7%

17

Egyik hetvegen az egyik szulo viszi a kicsit a masik otthon marada a naggyal. Majd csere

Nem olyan nagy tudomany ez...

Am ha igy allnak a nagyhoz h leteszik a TV ele akkor egyideig csak a naggyal mennek. A kicsinek kb 2 eves korig tokmindegy h viszitek e vagy sem. Ha rakerdeznek akkor beteg nathas, oltast kapot, masik nagyszulo el van, stb...

De termeszetesen ezt elore kozolnem veluk ha legkozelebb is igy viselkednek a gyerekekkel akkor ez lesz az eredmeny. Es legyel kovetkezetes vagyis tartsd be amit igertel.

2024. jan. 6. 20:04
 19/33 anonim ***** válasza:
84%
Nem szeretik a nagyot, hát nem érted??? Egyáltalán nem kell vinni! Egyáltalán nem kell menni se! Nem viselkednek úgy, ahogyan egy szerető családban viselkedne! Én nem értem, hogy jutott egyáltalán eszetekbe úgy javítani egy számotokra is nyilvánvalóan rossz kapcsolaton, hogy 3 napra odalökitek. Ezek alkalmatlanok nagyszülőknek. Nem kell ezt a dolgot erőltetni, nem megy. Kíméljétek meg a gyerekeket a kellemetlen helyzetbe hozástól. Soha nem lesz jobb a kapcsolatotok. Alkalmatlanok.
2024. jan. 6. 20:14
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy szeretik ezek az unokát.

Csak a saját maguk örömét szeretik és a saját akaratukat.

Persze, hogy cuki a kicsi, mert kézbe kapkodhatják, gyötörhetik, nem igényel olyan szintű foglalkozást, mint egy 5 éves.

Az 5 évest sem szeretik, mert arra nagyon kell figyelni, nem lehet rongybabaként rángatni.

Amúgy mivel foglalkoznak? Valami prolik, vagy parasztok, hogy ennyire 0 az érzelmi intelligenciájuk.

Hogy nem veszik észre, hogy kínlódik a kicsi és mást szeretne?

Én nem mennék oda többet a biztos.

2024. jan. 6. 20:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!