Kegyetlen volnék a nagyszülőkkel?
Ma nagy kimerültségem határán szóvá tettem többszöri alkalom után, hogy a 6 hónapos kisfiam ne egész nap kézben legyen. Igazából az van, hogy ha elmegyünk hozzájuk akkor kiveszem a babámat a bébihordóból és onnantól kezdve nyomorgatják a gyereket, amíg el nem megyünk. Mondjuk odaérünk ebédre, akkor este 6-ig kézben van. Puszilgatják, ölelgetik, csókolgatják. Megértem szeretik. Szóltam, hogy ez nem jó a gyereknek, kicsit rakják le a szőnyegre hadd mászkáljon, mert látszott is rajta, hogy ingerült meg menne lefelé. Addig is foglalkozhatnak az 5 éves lányommal… de ő most nagyon jegelve van számukra. Mikor kicsi baba volt a lányom, ugyanez volt akkor, most pedig már hirtelen semmi… a lányunk rajtunk veri le a féltékenységet,mivel várja hogy legyen vele is foglalkozva, legyen mama meg papa.
Szóval mondva lett, és felháborodtak hogy márpedig ők nem tudnak egyszerre két gyerekkel foglalkozni, mekkora kegyetlen vagyok, hogy nem akarom hogy nyomorgassák és kíváncsiak lesznek hogy én milyen leszek az unokáimmal…
Nem foglalkoztak a kérésemmel, nyomorgatták tovább.
Ebből pedig vita lett, amire nem vagyunk büszke.. mert tudom h nagyon boldogok a fiam miatt, de valahogy úgy érzem csak addig tutujgatják így amíg ennyire öntudatlan szegény… tényleg kegyetlen vagyok és ezt csak úgy le kell nyelni?
Vedd ki a kezükből és rakd le ilyenkor a földre, mondd, hogy most akkor a lányoddal foglalkozzanak ugyanennyi ideig.
Természetes, hogy a kisbaba a ,,cukormókus babuci édeske" de nem lehet a másik unokát elhanyagolni.Illetve a babának nem jó ennyi ideig kézben lenni, elfárad stb.ezt meg kell érteniük.
Hiába érzed magad rosszul emiatt, mondd meg a szüleidnek, minden alkalommal, ha ezt csinálják.Érthető, hogy ki akarják az alkalmat használni, amíg picike, de ezt úgy is lehet pl, h a gyerek a földön van, ők pedig mellette ülnek.Egy 6 hónapossal sok dolgot lehet már csinálni, nem csak babusgatni.Olvashatnak neki apró babakönyvből, aminek mindenféle játék van szélén (biztosan láttál már ilyet).Vagy valamit játszani a picivel meg a lányoddal egyszerre és akkor ő sem lesz nagyszülők nélkül(de például érdemes lányos-nagyszülős programot szervezni, mert fontos, hogy egyedül is legyen a nagyszüleivel, ne csak úgy, hogy ott van az öccse, mert könnyen kirekeszthetve érezheti magát, mert nyilván nem ő lenne a középpontban sajnos)
Felvaltva vigyetek a gyerekeket. Egyszer a kicsit maszor a nagyot.
Es max 2-3 orat maradjatok tobbet ne.
17
Egyik hetvegen az egyik szulo viszi a kicsit a masik otthon marada a naggyal. Majd csere
Nem olyan nagy tudomany ez...
Am ha igy allnak a nagyhoz h leteszik a TV ele akkor egyideig csak a naggyal mennek. A kicsinek kb 2 eves korig tokmindegy h viszitek e vagy sem. Ha rakerdeznek akkor beteg nathas, oltast kapot, masik nagyszulo el van, stb...
De termeszetesen ezt elore kozolnem veluk ha legkozelebb is igy viselkednek a gyerekekkel akkor ez lesz az eredmeny. Es legyel kovetkezetes vagyis tartsd be amit igertel.
Dehogy szeretik ezek az unokát.
Csak a saját maguk örömét szeretik és a saját akaratukat.
Persze, hogy cuki a kicsi, mert kézbe kapkodhatják, gyötörhetik, nem igényel olyan szintű foglalkozást, mint egy 5 éves.
Az 5 évest sem szeretik, mert arra nagyon kell figyelni, nem lehet rongybabaként rángatni.
Amúgy mivel foglalkoznak? Valami prolik, vagy parasztok, hogy ennyire 0 az érzelmi intelligenciájuk.
Hogy nem veszik észre, hogy kínlódik a kicsi és mást szeretne?
Én nem mennék oda többet a biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!