Hogyan kezeljem az ,,okoskodó,, nagyszülőket akik mindenbe csak belekötnek?
Sajnos ha a gyerek előtt mondják ezeket, akkor biztos, hogy nyomot hagy a gyerek önértékelésén, akkor is, ha nem látszik egyelőre rajta. :(
Szerintem az a szomorú, hogy a párod nem érzi ezt gondnak. Gyakorlatilag ez egy mérgező, destruktív viselkedés a nagyszülők részéről, és az unoka fogja meginni a levét.
Én a helyedben először a pároddal ülnék le beszélni, elmondani, hogy ez milyen hatással van/lesz a gyerekre, és kapjon észbe. Ha már ti egy oldalon álltok és megbeszéltétek, akkor pedig beszélni kéne a nagyszülőkkel is (határozottan úgy, hogy a gyerek ne legyen a közelben). Rá kéne náluk is világítani erre a disszonanciára, hogy ők hozzák a csomó édességet meg vackokat, ha a gyerek meg mer venni belőle, akkor beszólnak neki... olyan, mintha ők maguk akarnák megtalálni az okot, amivel aztán bullyingolhatnák a gyereket.
Simán közöltem volna, hogy aki évente ilyen keveset veszi a fáradságot,hogy lássa az unokát, az ne akarjon nekem "tanácsokat meg okos meglátásokat" osztogatni..
Azt is megmondtam volna, hogyha probléma a gyerek magassága és súllya akkor talán okosabb lenne nem édességet meg cukros szart hozni, amit amúgy mi is megtudunk venni, de nincs rá igény..
Harmadrészt ha a család egyik ága magas, akkor már meg is van honnan hozza a gyermek..
Ha ilyen ritkán jönnek, ne vedd magadra. Jól megoldottad az adománnyal. A beszólást meg legjobb érvényteleníteni.
Növésben van az a dolga, hogy fejlődjön.
Biztos az apjára ütött, azért ilyen nagy.
Ízlik neki az ajándék, de máskor elég lesz egy kóstolónyi is.
Legjobb, ha sikerül gyorsan lezárni.
Igazából nincs ennek ekkora jelentősége, csak te a saját történeted miatt érzelmileg könnyen bevonódsz. A gyerek könyen elfelejti, vagy jelentéktelennek veszi, ha csak kétszer hallja egy évben. Próbáld te is hidegvérrel kezelni.
Annyira megértelek, ez annyira sz*r szituáció.
Nálunk is párom szülei, de ott még a tesójáék is gyopárok. Mindig, mindenre van válaszuk ha valamit számon kérsz, sose tudsz jót csinálni, mindenbe belekötnek. Sajnos meg kellett tanulnom, hogy lenyelem a békát, abban az évi 3-4 alkalommal, amíg találkozunk.
Mert nem szeretném, hogy miattam vesszenek össze a fiúkkal. Mert mondtam a páromnak, ha megmondanám a véleményem, akkor tuti többet az életben nem jönnének a közelünkbe. Ezt pedig tekintettel a férjemre nem akarom.
Persze, ha olyan megjegyzés érkezik, akkor nem fogom vissza magam, de egyelőre próbáld meg te is, hogy nem reagálsz rá. Azt vettem észre ez még idegesíti is őket 😆
Legközelebb előre mondd meg, hogy ne hozzanak "szemét" kaját.
Amikor a helyszínen kezdik a kötekedést, ne védekezz, tegyél úgy, mintha nem hallottad volna, ellenben kezdj el turbó fokozaton folyamatosan kötekedni. Hibáztasd őket az életmódjuk miatt, hogy biztos ettől betegek (ha idősek, biztos van pár bajuk), kritizáld a súlyukat, a mama főztjét, a pápa szájszagát, de folyamatosan, támadj és támadj, amíg elmenekülnek vagy összeomlanak. Várd ki nyugodtan, hogy óriási botrány legyen, akkor pedig mondd meg nekik, hogy csak azt csináltad (egyetlen egy alkalommal), amit ők veled csinálnak évek óta. Most, hogy tudják, milyen rossz, álljanak le vagy többet nem mehetnek át hozzátok, majd megy a párod hozzájuk, ha akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!