Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan kezeljem az ,,okoskodó,...

Hogyan kezeljem az ,,okoskodó,, nagyszülőket akik mindenbe csak belekötnek?

Figyelt kérdés
Párom szülei ma idetaláltak karácsonyt ünnepelni... Évente 2x max 3x látják az unokájukat, nem is telefonálnak. Amikor jönnek általában hoznak sok bolti kaját. Ma pl. 5 csomag nagy túrórudit, chipseket, rengeteget táblás csokit, kartonos kólát stb. Amúgy ha ilyesmit szeretnénk, megtudnánk venni, de nem szoktunk venni. Heti max 1 üdítő, néha egy tejszelet, havi 1 meki vagy mozis popcorn ilyesmi. Rögtön beszóltak neki, hogy mivel etetjük, hogy ekkora... Ma a gyerek nagyon belendült a sok finomság miatt, evett összevissza. (Hagytam mert karácsony van, meg ők hozták a cuccokat) Erre beszólt a nagypapa, hogy azért ilyen kövér a gyerek mert TÖMJÜK az édességgel. Ekkor épp az általuk hozott rudit ette. (A köver durván túlzas, inkább nagynövesű mert 8 évesen majd 155 cm és 41 kg) Én nyugodt hangom elmondtam, hogy most éppen azt eszi amit ők hoztak neki. Amúgy nem szokott ilyesmit enni. Erre berágtak, hogy én az ajándéknak se tudok örülni. Aztán jött a ,,mozognia kéne,, szentbeszéd. Ők a sarokig is kocsival járnak. Mi biciklivel vagy gyalog járunk a suliba ami majdnem 5 km, és mindenhova máshova is mert nincs autónk. Plusz heti 2x táncra jár, hétvégén úszni. De persze ez szerintük nem mozgás... Miután elmentek összerakram 3 nasi csomagot és betettük az adomány ételes dobozba. Viszont szeretném tudni más hogyan rendezik a nagyszülőkkel és saját magukban az ilyen szituációkat. Mert én nagyon a szívemre veszem. A párom egyáltalán nem érezte problémának a történteket... A gyerek nem tudom mit érzékel az ilyen beszólásokból. Én kiskoromban sok ilyesmi beszólás miatt lettem előbb anorexiás majd bulémiás. Nem örülnék ha a gyerekem is így járna a barom rokonok miatt.
2023. dec. 28. 16:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
13%

Ha 8 évesen 41 kg a gyerek, akkor valóban kicsit túlsúlyos.

De téged sem értelek. Amiket delsoroltál az mind olyan, ami sokáig eláll. Ők hozták, de a te dolgod, hogy beoszd, hogy a gyerek ne egyszerre faljon fel mindent. Ha évebte 2-3-szor mennek, a gyerek nem attól kö ér amit ők hoznak. Hanem attól amivel te eteted a mindennapokban.

2023. dec. 29. 06:03
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
kedves utolso válaszolo 155 cm 41kg nem tul sulyos.
2023. dec. 29. 06:43
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan miért lett lepontozva szinte mindenki?
2023. dec. 29. 10:53
 14/16 anonim ***** válasza:
77%

"Szívem, ha még egyszer beengeded ide anyádékat, én fogom a gyereket és itt hagylak a faxomba!" Én simán megmondtam volna... És komolyan, szerinte tök oké így alázni a gyerekét? Te se vagy normális, hogy te ilyennek képes voltál szülni, már bocs! Ha a párom ekkora idióta lenne, nem, hogy gyereket eszembe nem jutna vele vállalni, de még összeköltözni sem...

Szülőknek meg: "Anyuka, apuka, ha csak baxtatni tudjátok a gyereket, a faxért hoztok édességet?"

2023. dec. 29. 19:21
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Hogy előzetes egyeztetés nélkül egyszerűen beállítanak, olyan NINCS! Egyszerűen nincs! Aki nem jelzi, nem kell beengedni. Ha meg szemétkednek, ne legyél mimóza, határozottan és ellentmondást nem tűrően kérd ki magadnak. Ne áltasd magad valamiféle békemegőrzéssel, az nincs. Nekik nem céljuk a béke, nekik a te megalázásod a céljuk, a béke itt nem releváns fogalom. Hogy a férjed nem áll melléd, az komoly baj. Vajon miért teszi ezt?
2024. jan. 6. 19:23
 16/16 anonim ***** válasza:
35%
15: azért nem áll a kérdező mellé a férje, mert egy xarfaxú...
2024. jan. 6. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!