Ki fizette a nagyszülők autójában használatos
gyerekülést? Miért?
Figyelt kérdés
Nekem természetes, hogy mi szülők. Ők tesznek szívességet, hogy viszik a gyereket, ennek is örülök, én szeretném biztonságban tudni, nem gagyi ülésben, amit mama venne 3000-ért. Azt viszont nem várhatom el, hogy több 10 ezret adjon ki érte. Nem szegények, de más az értékrend és felfogás. A páromnál is. Ő azon puffog, hogy mi fizettük.
30as, nekem az a fura család, ahol a szülők elvárják a nagyszülőktől, hogy olyan alap dolgokat vegyenek az unokának, mint gyerekülés. Aztán ha meg baja lesz a gyereknek te vernyognál legjobban.
Lehet igényük úgy is az unokára, hogy minden alkalommal odavitetik magukhoz veletek.
Nekem a bőr lesülne a képemről ilyet elvárni. Ti vagytok az a fajta akik a gyerekbútort is a rokonsággal vetetik meg?
2023. dec. 10. 18:23
32/38 anonim válasza:
Nekünk nem vett senki semmit, nem is kellett. De azt még a szülőtől nem lehet elvárni, hogy csak ő hordja vigye a gyereket mert a nagyszülőnek erre van igénye. Kompromisszumok kellenek.
2023. dec. 10. 18:55
33/38 anonim válasza:
32es, mint ahogy a nagyszülőtől se lehet elvárni hogy gyerekülést vegyen, mert a szülőnek erre van igénye. Kompromisszum. ha a szülő akar nagyszülői segítséget, kötelessége lenen biztosítani hozzá a feltételeket.
Mi még a benzinbe is szoktunk adni, ha ők mennek az unokáért a bölcsibe. Vagyis 2 havonta egyszer mi tankoljuk a kocsijukat, és természetesen az ülést is mi vettük.
2023. dec. 11. 06:07
34/38 anonim válasza:
Persze, de valahogy amikor én voltam gyerek, az én nagyszüleim nem várták el így a dolgokat. Valahogy volt igényük a velem való kapcsolatra. És nem érződött segítségnek, mert volt igény a kapcsolatra mindkét részről, természetesen jött . Ez valami modern gondolkodás amit sokszor tükröződni látok.
2023. dec. 11. 09:10
35/38 anonim válasza:
Olyan a férjed, mint a vőm. Egymaga többet keres, mint a férjem meg én, van egy hitelmentes házuk, egy hitelmentes megyeközponti lakásuk ami ki van adva bérbe, de egy plusz gyerekülésre sajnálta a pénzt. Megvettem én, mert a gyereket sokat hordtam (az ő kocsijukban levő ülést nem jó pakolgatni, mert így meg úgy) Amúgy volt az én gyerekeimnek is gyerekülése anno, pedig akkor még nem volt kötelező (ha a szüleimmel mentek, áttettük az ő kocsijukba, apósom már nem élt, anyósom sose vezetett) Ja, és megbeszéltem a lányommal, milyet szeretne, mert ne a gyerek szívjon a felnőttek hülyesége miatt.
2023. dec. 11. 15:02
36/38 anonim válasza:
34es, régen azért a nagyszülők nagyrészt vagy tömegközlekedtek, vagy biciklivel jártak. Elvárni a nagyszülőtől, hogy vegyen egy 100-150 ezres gyerekülést ha látni akarja az unokát, elég gáz. Itt nem egy 5 ezres biciklis ülésről van szó.
2023. dec. 11. 16:12
37/38 anonim válasza:
kaptál 35 választ, mi a tökömnek emeled ki?
2023. dec. 16. 11:22
38/38 anonim válasza:
36. A mostani nagyszülők sajnos nem olyanok mint a régiek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!