Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ki fizette a nagyszülők...

Ki fizette a nagyszülők autójában használatos gyerekülést? Miért?

Figyelt kérdés
Nekem természetes, hogy mi szülők. Ők tesznek szívességet, hogy viszik a gyereket, ennek is örülök, én szeretném biztonságban tudni, nem gagyi ülésben, amit mama venne 3000-ért. Azt viszont nem várhatom el, hogy több 10 ezret adjon ki érte. Nem szegények, de más az értékrend és felfogás. A páromnál is. Ő azon puffog, hogy mi fizettük.

2023. dec. 9. 19:51
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
97%
Én biztos, hogy megvenném a szüleim kocsijában lévő gyerekülést, szimplán azért, mert így biztos, hogy megfelelően biztonságosban fog ülni a gyerek. Félek, hogy ilyenen spórolnának
2023. dec. 9. 21:39
 22/38 anonim ***** válasza:
57%
Úgy imádom az ilyen "örüljetek hogy egyáltalán unokázik a nagyszülő" dumát. A többi kérdés alatt meg eret és torkot vágnak ha nincs rájuk szükség, vagy nem bízzák rájuk az unokákat.
2023. dec. 9. 21:56
 23/38 anonim ***** válasza:
99%
Az fizeti, aki válogat. Ha nektek nem elég a gagyi, akkor ti veszitek.
2023. dec. 9. 22:06
 24/38 anonim ***** válasza:
62%
Nálunk kicsit más a helyzet. Nem hordozgatják az unokát, ezért bennünk fel sem merült, hogy kéne nekik gyerekülés. Ők találták ki maguknak, hogy kéne (nem kérdeztem meg, hogy minek, de amúgy azóta sem értem, erre még visszatérek a végén). Kérték, hogy nézzünk már mi egyet, mert ők nem értenek hozzá, de ők majd megveszik/kifizetik. Szerencsére kaptam valakitől ingyen egy használt gyerekülést, így inkább odaadtuk nekik azt. Kocsival szűk 10 percre lakunk egymástól, vidéken, gyérebb forgalmú utakon. Ők nem járnak el sehová, szóval biztos voltam benne, hogy nem 100 km-re (de még 10-re sem) akarják szállítani a gyereket programozni. Gondoltam, úgyis maximum arra kell nekik az ülés, hogy hazahozzák a gyereket, mikor náluk van, hogy ne nekünk kelljen már ezért mégegyszer visszamenni. Vagy akár néhanapján eleve ők is viszik el. Ezért sajnáltam is volna, ha akár ők, akár mi soktízezret kiadunk egy ülésre. Erre mi van? Azóta is csak nekünk mondják, hogy "hozzátok már el","majd gyertek már érte". Egy-másfél év alatt kétszer ült a gyerek az ülésben, mindkétszer mi kértük, hogy ők hozzák már haza maguktól (nekünk az "üljetek le, egyetek" udvariassági körrel még fél-egy órát vesz el az értékes, gyerekmentes szabadidőnkből az, hogy mi megyünk érte), és látszott rajtuk, hogy tökre nem szívesen fáradnak ezzel. Naponta autóval járnak dolgozni egyébként, szóval nem a vezetéssel van gond. Ha ezért tényleg újonnan kellett volna venni egy ülést, nem bánnám, ha ők fizették volna.
2023. dec. 9. 22:07
 25/38 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk a nagyszülők vettek kettőt is, mert másik unoka is van, egykorúak, úgy készültek, hogy mindkettőt tudják szállítani.

De nekik ez nem okozott anyagi gondot, ha okozott volna és nem akartak volna venni, nyilvàn mi megvesszük, nem vártuk el egyébként, hogy ők vegyenek.

Én majd egyszer, ha lesznek unokáim, megvenném magamnak, ha anyagilag belefér. Örülnék, hogy unokázhatok.

2023. dec. 9. 22:11
 26/38 anonim ***** válasza:
93%

Ők vették, nekünk mondjuk autónk sincs. Eredetileg itthonra akartunk egy ülést, hogy ha bárki autóval vinné a gyerekünket, odaadjuk, de végülis praktikusabb, hogy náluk van.

Plusz ők sokszorta jobb anyagi helyzetben vannak, nekünk azért számított volna az a huszonezer forint, nekik nem. Ha nekik megterhelő lett volna, akkor nyilván mi vesszük, vagy közösen.

2023. dec. 10. 01:58
 27/38 anonim ***** válasza:
87%
Én nagyszülőként megmondanám apukának, hogy oké, hogy fizesse az akié az autó, akkor meg fuvarozza, meg vigyázzon a gyerekre az, akié. Úgyhogy apuci rohangálhat a melóhelyről.
2023. dec. 10. 06:57
 28/38 anonim ***** válasza:
85%
Nagyszülők fizették, teljesen magától értetődő volt. Mondjuk ott ők akarták, hogy legyen és tudják hozni/vinni
2023. dec. 10. 10:48
 29/38 anonim ***** válasza:
70%
28as, miért te engedted volna gyerekülés nélkül fuvaroztatni? A nagyszülők tesznek szívességet a szülőknek minden alkalommal mikor az unokára vigyáznak.
2023. dec. 10. 11:16
 30/38 anonim ***** válasza:
34%
29 ugyan már. Vagy nincs igényük az unokrára? Gondolom nem csak szívességből hozzák viszik. Vagy ha igen akkor elég fura egy család.
2023. dec. 10. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!