Miért nem teszik kötelezővé minden jármű regisztrációját és a fedélzeti kamera használatot?
Az én autómban van.
Ezzel tudtam bizonyítani,hogy a biciklis volt a hibás egy balesetnél.
Vadriasztó berendezés, menetrögzítő kamerának alapnak kellene lennie, minden autónál.
2#
Balesetnél könnyű kideríteni, ki a károkozó.
"Jelenleg ugye ezt két mese alapján rekonstruálja a rendőrség."
No meg a szemtanuk, ha van térfigyelő, helyszíni szemle, ahol féknyomokat, sérüléseket rögzítenek, stb. A két mese, csak a körítés.
"No meg a szemtanuk, ha van térfigyelő, helyszíni szemle, ahol féknyomokat, sérüléseket rögzítenek, stb. A két mese, csak a körítés."
Szerinted egyszerűbb és biztosabb kopott féknyomokból, meg tanuk és balesetben résztvevők elmesélése alapján rekonstruálni egy balesetet, mint hogy kivenni az SD kártyát és visszanézni, hogy mi történt?
Illetve lehet a féknyomokat-sérülést-vallomásokat is vizsgálni és ezt kiegészíteni a fedélzeti kamera felvételével.
Mi hátrány származna abból bárkinek is, hogy ott lenne egy kamera elől-hátul ami szinte teljesen egyértelműen eldöntené adott balesetnél, hogy mi is történt? Főleg olyan esetnél ahol a vallomások ellent mondanak egymásnak. Két autó kamerájának a felvétele nem hiszem, hogy nagyon ellent tudna mondani egymásnak. Főleg ha a kamera még hangot is rögzít.
Minimális többletköltségbe kerülne csak egy autó építésénél, sose értettem, hogy miért nem gyárilag így jönnek ki.
Úgy működik a rendszer, hogy elősegítheted a bizonyítást, ha van menetrögzítőd, és odaadod a felvételt a yardnak. Nem kötelező, de nem is tiltja a törvény hogy használjad, ami nagy szó, mert van olyan ország tőlünk nyugatra, hogy még büntetik is ha felvételt készítesz menet közben. Vagyis rád van bízva a dolog, ha nem bízol a helyszínelésben. Ettől függetlenül a balesetek 99%-a egyértelmű szokott lenni mindenféle felvétel nélkül, ha komoly a balhé mindenképp profin lehelyszínelnek, a kamerád felvétele csak egy lesz a bizonyítékok közül, és bizonyítéknak is csak akkor fogadják el teljeskörűen ha van benne G szenzor. Voltam már olyan szituban hogy két kamerás autó egymásnak feszült, és a hunyó fél egyszerűen azt mondta, hogy nem működött a kamerája ezért meg se mutatja a felvételt. Na itt azért jól jött a plusz szemtanú, mert bármilyen jó is egy kamera, nem lát olyan széles szögben hogy minden részlet tiszta legyen. Talán ami teljesen bizonyító erejű, az Tesla kamerarendszere, ami full körbe veszi az autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!