Ha tilos a fedélzeti kamera használata és én mégis haaználom azért beperelhetnek?
Figyelt kérdés
Volánbusznál fogok dolgozni, de tilos a kamera használata. Viszont drága volt a jogsim és nem szeretném büntetőfékezős miatt elveszíteni. Ha használom, mi a következménye? Kirúgnak vagy szét perelik az agyam?
Eleven példa B. Krisztián, ha nincs a BKV buszon kamera a buszsofőr viszi el a balhét. Nem lenne melója csak azért mert nincs felvétel. Hatalmas érv a kamera mellett. De a volánnál tilos... muszáj oda mennem dolgozni mert haver is ott van meg állandó járatom lesz és 12 napot kell dolgoznom mellette meg taxizok majd.
2021. júl. 16. 01:31
1/6 anonim válasza:
Kérdés, pontosan ki perelne be, és miért. Tilos? A marhák, én inkább kötelezővé tenném.
3/6 anonim válasza:
Ha valami tilos es beperelnek, akkor kepzeld el lehet bajod, hiszen tilos.
4/6 anonim válasza:
#3 beperelni aligha fognak, mire fel? Milyen káruk keletkezne abból hogy te kamerát használsz? Ez maximum azonnali hatályó felmondást eredményezne a munkáltató részéről ha a munkaszerződésed kimondja hogy nem kamerázhatsz de semmi egyebet, nem kell félned pertől.
5/6 A kérdező kommentje:
Nem baj ha kirúgnak max ha kérdik miért elmondom, hogy kamera miatt. Nélküle egy centit sem megyek. Nehogy már igazságtalanúl szívjam meg. Ha meg én okozom a kárt , így jártam.
2021. júl. 16. 11:28
6/6 anonim válasza:
Ha a szgk-t vizsgáztatsz, akkor minden telepített eszközt (kamera, GPS) érdemes levenni, mert megtagadhatják a vizsgát. A felvételt egy koccanásnál szerette volna megnézni a helyszínelő, de a kamerából kivett MicroSD kártyát nem olvasta a telóje. Ha azonban a telefonnal készítem a fedélzeti felvételt, akkor azonnal kéznél van a bizonyíték, amit figyelembe vehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!