Mit lehet kezdeni jogilag a fedélzeti kamera felvétellel?
Figyelt kérdés
2020. aug. 24. 10:05
1/9 anonim válasza:
#1 rengeteg hozzászólásnál trollkodik, tuti ő mindig az mert 3 pipája van, jelentse mindenki hátha végre tiltják.
Kérdésre: Bírósági ügyben általában felhasználható, ugye a bíró dönt hogy az illegálisan megszerzett bizonyíték felhasználható-e, az esetel 99%-ban megengedik.
Ha a kérdés arra vonatkozik hogy feltöltheted-e youtube-ra akkor igen, de hivatalosan az arcokat és rendszámokat ki kellene takarni, bár senki sem foglalkozik vele.
2020. aug. 24. 10:58
2/9 anonim válasza:
Látom törölték a trollt :D
+1 dolog, sokan nem tartják a fedélzeti kamerát illegálisnak mert kimondottan nincs rá törvény, de általában nem autómatikusan elfogadható bizonyíték a természete miatt, hisz tartalmazhat olyan embert, tárgyat amit nem vehettél volna fel. Csak mielőtt valaki írja miért neveztem illegálisnak :D Mindenesetre szürke zóna.
(Ausztriában amúgy törvény tiltja, rendőr büntethet)
2020. aug. 24. 13:07
3/9 anonim válasza:
Bíróságon elfogadják bizonyítékként, de ennek vannak feltételek is. Bűntetőeljárásban mindenféleképpen. Bűntetőeljárásban a rejtett kamera/hangfelvételt is elfogadják, polgári per esetében viszont a Bíró dönt arról, hogy elfogadja-e vagy sem. Tehát polgári per esetében a fedélzeti kamerának akkor lehet haszna, hogyha a fedélzeti kamerán kívűl is tudható a személyek kiléte. Tehát, ha Te csak egy autót veszel fel, hogy mondjuk baleset történik vagy valami, de nem látható a másik sofőr, hiába az ő tulajdonában van az autó a Bíró biztosan nem fogja elfogadni, viszont ha van rendőrségi jegyzőkönyv arról, hogy az a sofőr vezette azt az autót, akit Te felvettél akkor már elfogják (remélem érthető, mit akartam).
2020. aug. 24. 13:21
4/9 anonim válasza:
"(Ausztriában amúgy törvény tiltja, rendőr büntethet)"
Ausztriában voltam 1 évet és ilyen nincs. Rengeteg embernél van Dashcam.
2020. aug. 24. 13:22
5/9 anonim válasza:
4-es vagyok. Bocsánat. "Ausztriában" Ausztráliát olvastam. :) Ausztriába passzolok, de nem hiszem, hogy büntethenk érte, mert nyaralni már mentem úgy, hogy volt dashcam és kutyát se érdekelte.
2020. aug. 24. 13:23
6/9 anonim válasza:
Engem megállított a rendőr és kérdezte hogy megy-e, mondtam igen, mire hogy ez illegális, nem büntetett meg, de mondta hogy megbüntethetne de nem akarja a nyaralásunkat elba..ni
"Ausztriában a legkeményebb a helyzet. Ott súlyos büntetést is kiszabhatnak a dashcamet használók ellen."
2020. aug. 24. 13:32
7/9 anonim válasza:
Igen, viszont nem tud megbünteti. Például, ha egy Oroszországi állampolgár elmegy Ausztriába és nem használ Dashcam-ot és nem megy a felvétel és Balesetet okoz, akkor az Orosz biztósító nem fog fizetni mondjuk az Osztrák autósnak akinek az autójában kár keletkezett, mert az Orosz állampolgároknak és az Orosz autósoknak kötelező a biztosításhoz és van még jó pár ilyen ország, ahol csak akkor fog fizetni a biztosító, ha van felvétel. :). Szóval ez ilyenkor kétes ügy és az Osztrák rendőr sem fogja azt mondani, hogy ne használja, hiszen ha az Orosz kárt okoz akkor nincs ki fizessen.
2020. aug. 24. 13:36
8/9 anonim válasza:
Értem a logikádat, de az osztrák rendőr az osztrák törvényeket tartassa be, igenis meg fog állítani ha kamerázol, teljesen mind1 hogy orosz vagy.
2020. aug. 24. 15:29
9/9 anonim válasza:
Hát igazad van, de a biztosító szabályait is be kell tartanod, főleg hogy Ausztriában is csak úgy közlekedhetsz autóval, hogyha van biztonsításod, ha pedig nem használ Dashcamot oroszként akkor nincs biztosítás, tehát nem is mehetnél. Szóval ez a két dolog ellent mond. Mondjuk ez biztos iszonyatosan speciális eset, szóval igazából nem is mérvadó a kérdésre nézve. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!