Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem teszik kötelezővé...

Miért nem teszik kötelezővé minden jármű regisztrációját és a fedélzeti kamera használatot?

Figyelt kérdés
Kamera még kerékpárra is rögzíthető, én minden utamon használom is. Ha kötelezővé tennék a menetrögzítést a rendőr egy balesetben csak a felvételeket kellene, hogy lementse a kamerákról. Nem pedig a felelősség alól kibújás menne. Másrészt ha ellopnak valamit, akkor hatékonyan lehetne keresni egy hivatalos adatbázis alapján. Persze így vállakozó apuci neonos pufi dzsekis kisfia a Bömössel óvatosabban kellene, hogy közlekedjen. Illetve Kazetta fiai, Nintendo és PléTájszon is nehezebben szereznék be az eladni való árut.
2023. nov. 26. 16:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem lenne feltétlenül indításgátló. Meg nem hiszem, hogy olyan sok probléma lenne vele. Egy egyszerű kis szoftvert kéne futtatni ami a motor indítást mérve tized-ezred másodpercre pontosan listázza ki akár egy excel táblázatba vagy akárhova a pedálok-kormányok állását amit egy kis potméterrel lehetne mérni, meg mondjuk a sebességet. Ezekből az adatokból már rengeteg mindent lehet látni. Mondjuk minden autó egy közös időt használna pontosan, és így két autónak az adatait össze lehetne vetni, tisztán lehetne látni, hogy mondjuk az elől haladó autó x km/órás tempónál mikor kezdett el fékezni, a mögötte jövő autónak a sebességéből, reakció idejéből még a követési távolságot is egészen pontosan meg lehetne becsülni. Kamerákból meg 1 előre a szélvédőre meg egy hátulra. Kínából wishen lehet rendelni tök olcsó és azon már mindenféle haszon is rajta van a viszonteladóknak. Egyenesen a gyártótól venni nagy tételben, vagy magadnak legyártani meg kb filléres dolog egy autógyártó céghez képest. Az meg hogy takarítani kell olykor olykor... A rendszámtáblát meg a visszapillantót sűrűbben kell.

Meg nem azt mondom, hogy most Én mondom a tutit, meg hogy mennyire kiforrott az Én ötletem, szimplán csak csodálkozom azon, hogy a mai kor technikájában ez még nem számít alapnak. És hogy nagyon egy-két felreppent híren kívül nincs is nagyon semmi lépés efelé.

2023. dec. 5. 21:13
 12/18 A kérdező kommentje:
#10 : Szerintem kezdjük kicsiben! Vegyen mindenki menetrögzítő kamerát.
2023. dec. 6. 05:43
 13/18 anonim ***** válasza:
Sokan olyan kotlákokkal szaladgálnak ami csak azért nem esik szét mert csak ötezerért tankolnak bele alkalmanként, kicsit nehéz lenne őket kötelezni arra, hogy kamerát vegyenek a kocsiba.
2023. dec. 6. 19:59
 14/18 A kérdező kommentje:
#13 : A törvényhez alkalmazkodik az ember. Legfeljebb Nintendo és PlájTájszon nem dupla csuklós babakocsit tolnak, hanem néha ellátogatnak a munkahelyre is.
2023. dec. 7. 12:05
 15/18 anonim ***** válasza:
Persze, idővel. Évek alatt.
2023. dec. 7. 12:49
 16/18 anonim ***** válasza:
Azért mert amúgy a menetrögzítő illegális magyarországon...
2023. dec. 10. 10:36
 17/18 A kérdező kommentje:
#16 : Nem, ez nem igaz!
2023. dec. 14. 13:32
 18/18 anonim ***** válasza:

"Szerintem kezdjük kicsiben! Vegyen mindenki menetrögzítő kamerát."

Nem mindenki tudja ezt megtenni. Egy 10-20 év közötti, 0.5-2.5 millió forint értékű átlag magyar használt autó értékéhez képest kicsit sok egy olyan kamera ára, ami felhasználható minőségben rögzít nagy látőszögben.

De az elfogadható, hogy pl. a Teslákban, meg az egyéb 10-20-30 milliós árú újabb autókban már gyárilag ott a kamera. A tehetős új autó vásárlók szépen kifizetik most és később ezek a kamerával szerelt autók terjednek el a használt piacon. Fokozatosan. Ez a folyamat magától végbe fog menni.

jan. 1. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!