Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Vélemény egy olyan nagyiról,...

Vélemény egy olyan nagyiról, aki azt mondja az unokájának, hogy hétszeresen kapja vissza a covid betegséget? 16/L

Figyelt kérdés

Nagyim covidos lett, én pedig betegen (negatív a tesztem), de inkább elmentem suliba, minthogy itthon maradjak vele. Haza jöttem, pakolásztam a szobámban, erre kiabál be nekem, hogy le se szarom, milyen unoka vagyok én, hogy nem foglalkozok vele, nem is érdekel mi van vele. Meg hogy reggel nem csináltam neki teát. Azért nem keltettem fel, mert mélyen aludt, nem akartam megzavarni. Aztán azt mondogatta, hogy hétszeresen kapjam vissza az élettől azt a betegséget, amit most ő átél. Folyik az orra meg kicsit köhög. Sose volt jó kapcsolatunk, de nincs hova mennem :( mindig csúnyákat duzzog rólam az orra alatt (szemét mocsok kölyök, k*rva) de ha kell segítség (haját befesteni, vásárolni menni, kisminkelni, körmét megcsinálni), akkor persze jó vagyok. Mások előtt simogatja a hajam, puszit ad, itthon meg úgy beszél és ordibál velem, hogy egyik barátnője se hinne nekem. Mindenki kedvesnek meg aranyosnak, segítőkésznek ismeri. Bátyámért viszont odavan, ő neki a minden.

Régebben panaszkodtam barátnőimnek, de már felhagytam ezzel, mert nem aksrom, hogy folyton ezt hallgassák, ezért elkezdtem naplóba folytani a bánatom :/

2023. nov. 10. 21:12
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
73%
Megéri, hogy szomorkodj egy ilyen lepráért? Megérdemli ? Hogy a fiatal éveid erre rámenjenek? Anyadek is vehettek volna 3 szobásat, csinálnának valamit csak kene nekik szólni, ha úgy érzed nem bírkózol meg a helyzettel! Mi lesz? Pszichiátriára kerülsz? Az ilyen 125,6 évet él !
2023. nov. 10. 22:14
 22/48 A kérdező kommentje:
Többször is akartam már öngyilkos lenni, és többször is megfordult a fejemben, hogy őt ölöm meg. Kérlek, ne ítéljetek el emiatt. Most már egyre inkább gondolok arra, hogy hagyom egy búcsúlevelet, amibe megírom, hogy nagyim miatt vetettem véget az életemnek, és részletezem, hogy milyen volt velem
2023. nov. 10. 22:15
 23/48 anonim ***** válasza:
24%
Tuti, hogy be van oltva.
2023. nov. 10. 22:16
 24/48 anonim ***** válasza:
75%
Nem ítélem el, hogy megfordult a fejedben, de ha eldobod a fiatal életed ezert a ven lepraert, akkor nem sok életerő es ész van benned, már ne haragudj! Nincs benned semmi túlélési ösztön?
2023. nov. 10. 22:17
 25/48 anonim ***** válasza:
39%
#17 Akkor mit tanácsolsz neki? Hogy vegye magára, meg őrlődjön rajta, meg idegeskedjen, meg merüljön bele a depresszióba, meg hódoljon be a bántalmazónak? Voltál már valaha ilyen helyzetben, vagy csak osztod az észt a fotelból? Képzeld, te nagyokos, hogy ilyenkor az egyetlen, amit tehetsz, hogy próbálod magadat függetleníteni attól, amikkel a másik fél próbálja éppen felőrölni a mentális egészséged, ha nem tudsz elég akaraterőt összeszedni ehhez, akkor esélyed nincs normális életre, mert onnantól a saját gondolataid is az ő szavai lesznek. De persze, okoskodjál csak a kis rózsaszín, mályvacukorfelhőcskés világodból, ahol a büdös életben egyszer nem kellett még soha semmihez, hogy akaraterőd legyen, mert anyuci mindent a feneked alá tolt és azt hiszed, hogy mindenki így él.
2023. nov. 10. 22:18
 26/48 anonim ***** válasza:
82%
Kérj segítséget ! Pszichológus stb de neked nem mentalis bajod van, hanem problémát kell megoldani! De mindenképpen segítene!
2023. nov. 10. 22:22
 27/48 anonim ***** válasza:
59%

25 Neked elgurult a gyogyszered... tudom, milyen egy narc. Total marhasag, amit mondasz, es hihetetlen, milyen ocsmany szemelyeskedo frusztralt kitorest toltal itt le. Nalad sincs minden rendben. Elso korben borderline-nak tippelnelek...

Nem az a megoldas, hogy ne vegye magara, hanem az, hogy elhuz onnan, ahogy tud. Ez az egyetlen hatekony technika a narcok ellen. A mergezo mondatokat a tudatalatti is felveszi, attol, hogy tudatosan nem veszi magara. Mondja meg az anyjanak, hogy mi a helyzet es koltozzon el onnan! Ez az egyetlen megoldas.

2023. nov. 10. 22:28
 28/48 anonim ***** válasza:
75%
Igen 27 es, ez a legborzasztóbb, hogy miutan valaki verbálisan abuzál több ideig, egy idő utan beépül a “hangja” mint program a tudatalattiba. Es ha el is költözik, vagy szakít valaki, folytatódik az abuzus, mert a belső, interiorizált hang időnként aktiválódik, hogy “szemét vagy” “nem érdemled meg”, “buta vagy”, “neked semmi sem sikerul “ “teged nem lehet szeretni”, “furcsa vagy” stb
2023. nov. 10. 22:32
 29/48 anonim ***** válasza:
70%
Ez valamiféle demencia lesz. Sajnos annak az egyik válfaja ez a gyűlölködő agresszív viselkedés.
2023. nov. 10. 22:50
 30/48 anonim ***** válasza:
71%

anyuddal milyen volt a kapcsolata vagy milyen most...lehet ugyanis, hogy amikor ilyeneket mond nem rad erti es nem is rolad van szo...csak a lanya jut eszebe es ra emlekezteted es eszre se veszi, ahogy mondja, mert a fejeben szidja anyadat es nem erzekeli hogy mar hangisan is kimondja.

Veled volt korabban is vitaja? Ugy ertem a mostani betegsege elott? pl valoban rendetpen vagy vagy nem mindig pattansz ha ker valamit? Mert sajnos ha igen akkor az idosek hajpamosak egy vagy ket ilyen kis "hibat" ugy talalni es elraktarozni az emlekezetukbe, mintha napi szinten tortenne es mar 100-adjara. Es nekiallnak k...vazni is akar. Van ilyen neni a hazunkban, es hol mezesmazos hol meg nekimegy valakinek szoban.

2023. nov. 10. 23:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!