Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Az áram kétszeresét, a gáz...

Az áram kétszeresét, a gáz hétszeresét kell fizetni, ha átlag felett fogyasztasz?

Figyelt kérdés
Megerősítést szeretnék, mert pl. hallottam olyat is, hogy az áramnak a tízszeresét kell.
2022. aug. 31. 10:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%
Kb igen.
2022. aug. 31. 10:46
 2/16 anonim ***** válasza:
17%
Nem az áram egyelőre eléggé moderált áron lesz, 70 Ft körül
2022. aug. 31. 10:54
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyelőre igen, de azt mondták, hogy ezt előre láthatólag negyedévente felül fogják bírálni. Ha pl. az oroszok kitalálják, hogy jövőre a 700 Ft-os gázt 1400-1600-ért adják (voltak már ilyen hírek), akkor nyilván nem lesz tartható a mostani 7x-es gázár sem, akkor majd jön a 14x-es vagy ki tudja hányszoros. Ugyanez a villannyal. Szóval a mostani kétszeres villany és hétszeres gáz még nem örökre kőbevésett számok.

#2-es, a 36 Ft-os áramhoz képest a 70 Ft-os az nagyjából kétszeres, ahogy a kérdező is írta. Hiába moderált (a gázhoz képest), attól még a korábbi ár duplája.

2022. aug. 31. 13:37
 4/16 anonim ***** válasza:
33%
Ja, lehet hogy félreértettem a 2-est. Amennyiben a "Nem" szót a kérdező "tízszeresére" értette. Ez esetben bocsi.
2022. aug. 31. 13:40
 5/16 anonim ***** válasza:
85%

Anyám. 0% a válaszom?

,,Megerősítést szeretnék, mert pl. hallottam olyat is, hogy az áramnak a tízszeresét kell."

Erre írtam, hogy jelenleg nem, 70 Ft lesz 1 kwh áram. Igen, decemberben felülvizsgálják, viszont az áram nagy részét paks állítja elő. A gázzal kapcsolatban nem nyilatkoztam.

Tehát, mi 0% a válaszomban?

Lehet készülni a rosszra, valóban, és nem tartom kizártnak, hogy decemberben tovább fog emelkedni (bár akkor a parlament is égni fog, nem csak a tűz a kandallóban), ettől függetlenül a válaszom hasznos, és nincs vele semmi prolbléma. Minden más csak találgatás, riogatás.

Készülni kell a rosszra, ez tény, nem szabad pazarolni, spórolni kell mindennel. A többit meg majd meglátjuk.

2022. aug. 31. 13:50
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért 0%, mert félreérthető a fogalmazás. Úgy kezdted a mondatot, hogy "Nem" és ezt a fő kérdésre értettük, arra, hogy "Az áram kétszeresét, a gáz hétszeresét kell fizetni, ha átlag felett fogyasztasz?". Csak te nem a fő kérdésre írtad a Nem-et, hanem kisbetűs részre. Ezt értettük félre. Nekem is csak később esett le, második olvasása. Ezért írtam a 4-esben, hogy bocsi. Amúgy így már hasznos lenne a válaszod. Csak megtévesztő volt elsőre.

2022. aug. 31. 14:15
 7/16 anonim ***** válasza:
83%
A választás előtt a kormány nagy hiteleket vett fel.Ez azonnal át is ment adósságba.Szórták a pénzt,hogy választást nyerjenek.Nyertek,de ennek az árát lakosság fizeti meg .Aki rézbőrű volt ,az is marad. 1 kormánytag sem érzi meg a drágulást,erről is gondoskodtak.
2022. aug. 31. 14:32
 8/16 anonim ***** válasza:
63%

#6 ok, mindegy, igazából legyen ez a legnagyobb bajunk.

Siralmas a szitu. Barátnőm épp próbálja gyorsan eladni a házát, mert a gáz átalánya 140 van. Az a nem mindegy.. A tavalyi gázbekötésre felvett hitel még további 100, mivel ugye mindenki rábeszélte, hogy az apa nő, anya férfi, a fűtés meg gáz, és pont.

2022. aug. 31. 15:30
 9/16 anonim ***** válasza:
70%
Még szerencse, hogy 15 éven keresztül ötödáron adják az oroszok a földgázt Magyarországnak! Legalábbis, államférfiúink ezt jelentették be a sajtóban még a választások előtt... Persze, erre már senki sem emlékszik, hiszen senki sem szereti, ha hülyének lett nézve :)
2022. aug. 31. 17:36
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

9,

Akkor a románok valamit nagyon tudnak, mert még ők is harmadáron veszik hozzánk képest. :)

[link]

2022. aug. 31. 17:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!