Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Az áram kétszeresét, a gáz...

Az áram kétszeresét, a gáz hétszeresét kell fizetni, ha átlag felett fogyasztasz?

Figyelt kérdés
Megerősítést szeretnék, mert pl. hallottam olyat is, hogy az áramnak a tízszeresét kell.
2022. aug. 31. 10:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

#5 Nem igaz, hogy az áram nagy részét Paks állítja elő. Inkább kb. a harmadrészét...

Sőt mi több, az ország villamos energiaigényének harmadát külföldről vesszük.

(a maradék harmadnyi rész egyéb úton van előállítva)

2022. aug. 31. 23:15
 12/16 anonim ***** válasza:

11-es

Na ezért kell Paks 2!

2022. szept. 1. 10:13
 13/16 anonim ***** válasza:
#12 Az a baj, paks 2 is csak 10-20% teljesítménnyel tud többet, mint paks 1. Paks 1 pedig folyamatosan le lesz kapcsolva. Tehát pks 2 igazából folyamatosan átveszi pks 1 szerepét, nem pedig kiegészíti azt. Vagy legalábbis én így értelmezem. Ez alapján az importáram problémájához nem elegendő paks 2. A problémát fokozza még az elektromos autók várható hazai elterjedése is, tekintettel arra, hogy a jelenlegi elektromos autó tulajdonosok nagy része is az olcsó áramra, az olcsó töltési lehetőségre apellálnak a saját napelemes rendszer (vagy egyéb alternatív megújuló rendszer) kiépítése helyett. A becslő számításaim szerint, az elektromos autók elterjedése kb. 15-20%-al megnövelheti a villamos áramigényt, ezáltal az importáram igényt kb. 50%-os arányra emelve. Erre jelenleg nincs megoldás kidolgozva.
2022. szept. 1. 13:16
 14/16 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy beleszólok a beszélgetésetekbe, de én azt hallottam a tv-ben, meg olvastam is újságban, hogy az orosz energiafüggőség csökkentése érdekében elvetették azt a tervet, hogy a Paks 1-et kivonják a termelésből, épp ellenkezőleg, meghosszabbítják a működési engedélyét, mert egy 20-30 évig még biztonságosan üzemeltethető, emellett párhuzamosan építik a Paks 2-t. Energia veszélyhelyzet/vészhelyzet van, ezért nem tudják elengedni, végleg lekapcsolni Paks 1-et. Amennyi orosz földgázt és kőolajat villamosenergiával helyettesíteni lehet, azt megpróbálják itthon előállítani. De ugyanez van a németeknél is (meg más /pl. skandináv/ országokban is), ők is sorra kapcsolták le az atomenergia erőműveiket a környezetszennyezés csökkentése miatt és folyamatosan fordultak a megújuló energiák felé, de ahogy bejött ez az orosz-ukrán háború és vele együtt az energiaválság, a németek is rájöttek, hogy vissza kell állítani az atomerőműveikben az energiatermelést, mert kevés az az energiamennyiség, amit pusztán a megújulókból tudnak előállítani.

Szóval én úgy tudom, hogy a Paks 1-nek még egy 20-30 évre meghosszabbították a működési engedélyét. Nem túl modern és korszerű a létesítmény, de még egy 2-3 évtizedig biztonságosan üzemeltethető. És a Holoda Attila volt energetikai államtitkár nyilatkozata szerint a Paks 1 képes megtermelni és biztosítani a teljes magyar lakosság villamosenergia igényét egész évre, behozatalra azért szorulunk, mert a vállalatok számára szükséges energiatermeléshez már nem elegendő a kapacitása - de ezt csak kiegészítésképpen írom.

2022. szept. 1. 14:22
 15/16 anonim ***** válasza:
Mivel valóban reális esélye van, hogy negyedévente piszkálni fogják, mégis hogyan gondolták ezt az éves "elszámolást" a tényleges fogyasztással/túlszámlázással? Átalánydíjasnál alapból, de diktálásnál sem óhajtják havonta görgetni, úgy tűnik. Nincs elég káosz így is, majd ezt megfejelni egy újabb ár vagy mennyiségi korlát változással, amikor az isten nem tudja majd ki hol áll éppen a fogyasztással akkor?
2022. szept. 1. 22:19
 16/16 anonim ***** válasza:
8# 140, tökjó, ez átlag alatti fogyasztás, így nála nem emelkedik a rezsi.
2022. szept. 2. 19:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!