Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Az mvm nél minden hónapban...

Az mvm nél minden hónapban fizettek rendszerhasználati díjat? Ha igen, pontosan mennyit?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 12:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Ez fogyasztásfüggő. Az a lényeg, hogy 36 ft/kw az áram ára rendszerhasználati díjjal együtt.
tegnapelőtt 13:05
 2/5 anonim ***** válasza:
19%

Amiből az áram nettó ára felfelé kerekítve 6 Ft/kWh.

(Egyeske, kWh és nem kW! A fogyasztást fizetjük meg és nem a teljesítményt! Rá is faragnál, ha a szolgáltató az általad felvehető teljesítmény után számlázna, az alapján, hogy hány amperes a biztosítékod a villanyóránál...)

tegnapelőtt 14:05
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
tegnapelőtt 15:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Lusta vagyok előszedni a számlát, de arra emlékszem, hagy tavaly kb. 4000 Ft/hó volt az, amit fizettem. Januárban leolvasták, 80%-kal volt kevesebb az éves fogyasztás, mint amennyit fizettem. Azt gondoltam - én kis naiv -, hogy a 20 százalék túlfizetést majd visszakapom.

Dehogy. Idelöktek kb. 3000 Ft-ot, a többit elnyelte a rendszerhasználati díj.

tegnapelőtt 16:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, mindenki fizet minden hónapban rendszerhasználati díjat függetlenül attól, hogy melyik szolgáltatónál van, ugyanis a rendszerhasználati díjat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal rendelete szabályozza, azaz az állam határozza meg, ez nem függ szolgáltatótól. Ez arányaiban tényleg úgy néz ki, ahogyan 2. válaszoló írta, az áram ára 6 forint körül van, ami szolgáltatónként/díjszabásonként változhat, a rendszerhasználati díj viszont fix, és arányaiban a számla nagy részét ez teszi ki.
tegnap 05:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!