Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Vélemény egy olyan nagyiról,...

Vélemény egy olyan nagyiról, aki azt mondja az unokájának, hogy hétszeresen kapja vissza a covid betegséget? 16/L

Figyelt kérdés

Nagyim covidos lett, én pedig betegen (negatív a tesztem), de inkább elmentem suliba, minthogy itthon maradjak vele. Haza jöttem, pakolásztam a szobámban, erre kiabál be nekem, hogy le se szarom, milyen unoka vagyok én, hogy nem foglalkozok vele, nem is érdekel mi van vele. Meg hogy reggel nem csináltam neki teát. Azért nem keltettem fel, mert mélyen aludt, nem akartam megzavarni. Aztán azt mondogatta, hogy hétszeresen kapjam vissza az élettől azt a betegséget, amit most ő átél. Folyik az orra meg kicsit köhög. Sose volt jó kapcsolatunk, de nincs hova mennem :( mindig csúnyákat duzzog rólam az orra alatt (szemét mocsok kölyök, k*rva) de ha kell segítség (haját befesteni, vásárolni menni, kisminkelni, körmét megcsinálni), akkor persze jó vagyok. Mások előtt simogatja a hajam, puszit ad, itthon meg úgy beszél és ordibál velem, hogy egyik barátnője se hinne nekem. Mindenki kedvesnek meg aranyosnak, segítőkésznek ismeri. Bátyámért viszont odavan, ő neki a minden.

Régebben panaszkodtam barátnőimnek, de már felhagytam ezzel, mert nem aksrom, hogy folyton ezt hallgassák, ezért elkezdtem naplóba folytani a bánatom :/

2023. nov. 10. 21:12
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
78%

Biztosan rendben van még a nagyid agya? Sajnos kezdődhet így a demencia.

A te oldaladról nézve a dolgokat, igen, bármi is az oka, nehéz ezzel a helyzettel együtt élni. Igazából majdnem mindegy, hogy simán gonosz, vagy traumái vannak, vagy ez már a leépülés, napról napra ezt hallgatni minden esetben pocsék és lélekromboló.

Gyanítom az imádott bátyád az, akivel amúgy ritkán találkozik? Lépj le te is, amint tudsz. Ne legyél céltábla.

Nehezebb ügy, ha az öregasszony már nem tudja ellátni magát. Mert akkor is te leszel a sz.r, aki segít neki, a távol lakó rokon, akit néha lát az meg a szent. És ez valahogy a demencia sajátja, nem a távoli rokon hibája.

2023. nov. 10. 21:47
 12/48 anonim ***** válasza:
66%

Milyen leépülés 11 es? Nem olvastad figyelmesen amit írt a kérdező.

Azt írta, hogy idegenek előtt kedves vele, tehát tudja magát kontrollálni szociális helyzetekben!

Csak otthon, mikor senki se hallja jön elő az igazi énje! Ezekre a szavakra nincs mentség!

Aki meg demens, az demens idegenek előtt is es otthon is!!!

2023. nov. 10. 21:50
 13/48 anonim ***** válasza:
92%

Ismerős a helyzet. Egy háztartásban lenni egy ilyen személlyel elég félelmetes. Az első gondolatom ilyenkor az volt: megszállta az ördög. Kettős személyisége lett.

Nem mertem a főztjéből enni, ki tudja miket tett bele...

Tanácsként menekülés, elköltözés az egyetlen megoldás. Egy idő után tönkre fog tenni idegileg.

2023. nov. 10. 21:54
 14/48 anonim ***** válasza:
55%

Tipikus nárcisztikus boomer viselkedés. Ne vedd magadra, próbáld megérteni, hogy nála ez egy általános gyűlölet, a világot gyűlöli, meg mindent maga körül, az indulatait nem tudja kezelni, tele van sértettséggel. Nem ellened irányul ez a viselkedése. Ha magadra veszed, amiket ilyenkor mondd, akkor az nagyon tönkreteheti a mentális egészséged. Szorongás, pánik és depresszió alakulhat ki nálad, tönkreteszed magad, ha nem tanulod meg helyén kezelni ezt a problémát.

Ne emészd magad azon, hogy mit mondott rád.

Ne lássa rajtad soha, hogy sikerült szomorúságot vagy idegességet okoznia neked!

Ne igyekezz a kedvében járni! (Ez fura lehet, de sajnos tényleg ne fektess energiát abba, hogy valamivel kedveskedj neki, mert neki ez nem okoz olyan örömet, mint egy normális embernek, hanem annak örül, ha utána még minél többet szipolyoz ki belőled, követelőzik, parancsolgat, tipikusan a "kisujjadat nyújtod és neki a kezed kell" helyzet fog kialakulni.)

Soha ne menj bele vitákba, veszekedésekbe. Hagyd rá, mert különben nem lesz vége!

Próbálj olyan barátokat magad mellett tartani, akikre mindig számíthatsz, legyen egy biztos baráti köröd, akik tartják benned a lelket!

2023. nov. 10. 21:59
 15/48 A kérdező kommentje:

Ahhoz, hogy elköltözzek, pénz kell :/

Szüleim élnek, bátyámmal laknak (bátyám 17 éves). Nagyim megbeszélte anyummal, hogy költözzek ide, mert egyedül van, és kell segítség. Ráadásul szüleim 2 szobás lakásban laknak, így nekem nem is volt saját szobám. Anyumnak én vagyok a szeme fénye, de nem merem neki elmondani, amit nagyi művel, mert botrány lenne. Mondtam viszont többször is, hogy költözzünk el 3 szobásba, de nem találtunk :/

2023. nov. 10. 22:00
 16/48 anonim ***** válasza:
48%
#11 Sikerült elolvasni és értelmezni a kérdést? Milyen demencia? A nárcisztikus személyiségzavar iskolapéldája a nagyi. Szó sincs semmiféle demenciáról.
2023. nov. 10. 22:02
 17/48 anonim ***** válasza:
79%
Konnyu azt mondani, hogy ne vegye magara...
2023. nov. 10. 22:03
 18/48 anonim ***** válasza:
77%
Az ilyen ember önmagát gyűlöli, ami nem lenne baj, a baj ott kezdődik hogy ezt az öngyülöletét rádvetíti. Es veled bánik szarul. Nem, nem lehet megmenteni es nem is érdemes, annyi gyűlölet van egy ilyenbe, hogy rettenetes es hálátlan feladat tenni érte, csak még jobban tönkretesz mert hála helyett rúg es mar es kötekedik es kritizál. Ha lelkedre veszed, amit normalis hogy igen, akkor téged tönkretesz. Legjobb megis költözés lenne nem tudom hogy lehet megoldani. Anyad nem tud erről nem ismeri az anyját ?
2023. nov. 10. 22:07
 19/48 A kérdező kommentje:
Anya előtt nagyim mindig sajnáltatja magát, hogy mennyire nincs jól, ne csodálkozzon ha egyszer csak nem ébred fel, stb...mintha érzelmileg akarna rá hatni. Anyum ritkán jön fel hozzá.
2023. nov. 10. 22:10
 20/48 anonim ***** válasza:
68%

Istenem ilyet mondani egy 16 eves lányra ( a lanyom is ilyen korú) hogy szemet mocskos nő!

Megáll az ütő! Rettenetes!

Vén gyík!

2023. nov. 10. 22:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!