Minden családban van "kedvenc unoka", mindenhol van látványos megkülönböztetés a különböző gyerekektől származó unokák között?
Van.
A nagymamám szeret minden unokáját de apukám húgának gyereke a kedvenc. Én és testvérem csak másodiknak vagyunk és lehetünk.
Sajnos a legtöbb esetben van, csak nem mindig szélsőséges.
Nálunk én voltam az egyetlen unoka mégis leszartak úgymond. Pedig lány is lettem, mindig azt akartak (helyette született két fiuk). Helyette az apámnál 10 évvel fiatalabb tesó volt az abszolút kedvenc még 50 éves korában is. Olyan szinten, hogy míg Apám kapott karácsonyra egy csomag alsógatyát, addig a nagybátyám pl. egyik évben laptopot. Ő volt nekik a kislányuk, akárhogy is nézem.
Biztos van kivétel. Én se anyai, se apai ágon nem lettem kedvenc.
Mindkét nagyszülőpától relatíve messze laktam, az unokatesómék mindkét ágon ugyanabban a városban laktak, mint a nagyszülők. Sajnos ez eléggé kihatott a kapcsolatra.
Egyik esetben annyira, hogy kb bármit mondtak a szüleim vagy én, közbevágtak a nagyszülők, hogy "igen, X is képzeld mit csinált...", "aha, aha, de hallottad, hogy Y így meg úgy? Nagyon kis ügyes".
Jó tanuló voltam, specifikus szakirányba mentem tovább, elég sok mindent elértem fiatal felnőtt koromig, de ők csak ezeket tudták ráismételgetni, és nonstop úgy hasonlítgattak minket össze, mintha én valami félnótás lennék, aki örülhet neki, hogy megtűrik az asztalnál. Unokatesóimmal nincs gond, de egyikük sem volt soha szorgalmas vagy épp tehetséges, nem is vitte egyikük se különösebben semmire, mégis többre becsülték őket.
"Egyik esetben annyira, hogy kb bármit mondtak a szüleim vagy én, közbevágtak a nagyszülők, hogy "igen, X is képzeld mit csinált...", "aha, aha, de hallottad, hogy Y így meg úgy? Nagyon kis ügyes"."
Ez nálunk is igy volt, haragudtunk is a nagyszulokre, meg az unokatesokra is. Aztán a nagyszülők halála után kiderult, hogy ugyan nekünk mindig róluk kellett a történeteket hallgatni, nekik meg rólunk. Mindig az volt a téma, aki nem volt jelen. Mindegyikünk azt hitte, a másik a kedvenc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!