Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Minden családban van "kedvenc...

Minden családban van "kedvenc unoka", mindenhol van látványos megkülönböztetés a különböző gyerekektől származó unokák között?

Figyelt kérdés
Tehát mindenhol jelen van, hogy a nagyszülők az egyik gyerekük gyerekeivel jobban és többet törődnek, mint a többivel? Hogy látványosan jobban szeretik bizonyos unokákat?

2023. júl. 28. 21:34
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk is volt van. Húgom fiát jobban kedvelte mint az én fiamat lányom érdekes lett volna neki csak ő meg nem kedveli annyira anyukámat.
2023. júl. 29. 06:39
 12/29 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk van/volt. Látványosan. A férjem mondta, hogy mindig is a huga volt a "kedvenc", őt pátyolgatták. Ez a mai napig látványos, az unokák közt is, hiába probálkoztunk egy normális viszonyt fenntartani (mert azon kívül, hogy kb lesz...ak minket, veszekedés stb nem volt), nemrég pukkant a lufi. A férjemet akkor keresik, ha segítség kell, a gyerekünket is akkor látják meg a "muszáj menni" ünnepeken, de ott sokszor csak biodíszlet volt a lányunk, csak azt hallgattuk, hogy a másik unokák így meg úgy. Amúgy mindig az unokatesóknál vannak, nem érnek rá. 2hete beállítottak szó nélkül, mondta nekik hogy abban most nem tud (valami alkatrész kellett volna a laptopba, hogy megtudja csinálni) max beszerzi. "Akkor feleslegesen jöttünk" mondattal 5perc után elindultak. Itt borult a bili, hogy na és az unoka? Májusban látták utoljára. A kapuban összekaptak, a férjem úgy búcsúzott, hogy akkor innentől majd a huga meg a férje oldja meg ha gondjuk van, minket felejtsenek el 🤷🏼‍♀️. Azóta áll a bál
2023. júl. 29. 06:54
 13/29 anonim ***** válasza:
90%
Persze hogy van. Kedvenc gyerek is van. Nem lehet két embert egyformán szeretni. Más kérdés, hogy el lehet ezt titkolni
2023. júl. 29. 07:29
 14/29 anonim ***** válasza:
85%

Van.

A nagymamám szeret minden unokáját de apukám húgának gyereke a kedvenc. Én és testvérem csak másodiknak vagyunk és lehetünk.

2023. júl. 29. 08:00
 15/29 anonim ***** válasza:
81%

Sajnos a legtöbb esetben van, csak nem mindig szélsőséges.

Nálunk én voltam az egyetlen unoka mégis leszartak úgymond. Pedig lány is lettem, mindig azt akartak (helyette született két fiuk). Helyette az apámnál 10 évvel fiatalabb tesó volt az abszolút kedvenc még 50 éves korában is. Olyan szinten, hogy míg Apám kapott karácsonyra egy csomag alsógatyát, addig a nagybátyám pl. egyik évben laptopot. Ő volt nekik a kislányuk, akárhogy is nézem.

2023. júl. 29. 08:07
 16/29 anonim ***** válasza:
80%

Biztos van kivétel. Én se anyai, se apai ágon nem lettem kedvenc.

Mindkét nagyszülőpától relatíve messze laktam, az unokatesómék mindkét ágon ugyanabban a városban laktak, mint a nagyszülők. Sajnos ez eléggé kihatott a kapcsolatra.

Egyik esetben annyira, hogy kb bármit mondtak a szüleim vagy én, közbevágtak a nagyszülők, hogy "igen, X is képzeld mit csinált...", "aha, aha, de hallottad, hogy Y így meg úgy? Nagyon kis ügyes".

Jó tanuló voltam, specifikus szakirányba mentem tovább, elég sok mindent elértem fiatal felnőtt koromig, de ők csak ezeket tudták ráismételgetni, és nonstop úgy hasonlítgattak minket össze, mintha én valami félnótás lennék, aki örülhet neki, hogy megtűrik az asztalnál. Unokatesóimmal nincs gond, de egyikük sem volt soha szorgalmas vagy épp tehetséges, nem is vitte egyikük se különösebben semmire, mégis többre becsülték őket.

2023. júl. 29. 08:23
 17/29 anonim ***** válasza:
85%

"Egyik esetben annyira, hogy kb bármit mondtak a szüleim vagy én, közbevágtak a nagyszülők, hogy "igen, X is képzeld mit csinált...", "aha, aha, de hallottad, hogy Y így meg úgy? Nagyon kis ügyes"."

Ez nálunk is igy volt, haragudtunk is a nagyszulokre, meg az unokatesokra is. Aztán a nagyszülők halála után kiderult, hogy ugyan nekünk mindig róluk kellett a történeteket hallgatni, nekik meg rólunk. Mindig az volt a téma, aki nem volt jelen. Mindegyikünk azt hitte, a másik a kedvenc.

2023. júl. 29. 08:29
 18/29 anonim ***** válasza:
80%
12-es vagyok, nálunk akkor is ez ment, amikor mindenki ott volt. A karácsonyi ebéd is arról szólt, hogy a másik unoka mennyire ügyes, okos. Úgy, hogy mi és ők is ott voltunk, ha meséltünk volna véletlenül valamit, akkor félbeszakított anyósom, hogy "jó jó, de az xy..." (emiatt elég hamar haza is jöttünk, nem maradtunk délutánig, mert a lányunknak is rosszul esett az egész, 6éves, már kezdi felfogni ezeket). Utána májusig nem is látták, akkor egy szülinap miatt találkoztunk, ugyan ez ment. Aztán csak 2hete, amit írtam. Összegyűlt a férjemben az egész és "kirobbant".
2023. júl. 29. 08:48
 19/29 A kérdező kommentje:
18-as, és mit mondtak, mikor szembesítettétek őket?
2023. júl. 29. 09:07
 20/29 anonim ***** válasza:
92%
Értem, 18. Nálunk ilyen nem volt. Ha mindenki együtt volt, akkor nem volt kiemelve senki.
2023. júl. 29. 09:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!