Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Apam - kislanyom - es en...mi...

Apam - kislanyom - es en...mi tevo legyek? Nehez fura öregember tema..

Figyelt kérdés

Edesapamrol van szo. 19 honapja nagypapa lett. Van egy kislanyom, aki 19 honapos. Külföldön elunk a kicsivel es a parommal. Ritkan jarunk haza, de sokat irogatunk es videozunk es kepeket kuldunk apamnak (anyum elvallt tole regebben - nagyon nehez szemelyisegu ember...orvos, gazdag, de rettentoen fura ferfi). Egyedul el a nagy hazaban, amiota nyugdijba ment meg jobban elszigetelte magat az emberektol. Szerintem neha iszik is, osszeeskuves elmeletek szo a fejeben, politizal, loni jar az erdobe...na mindenkepp egyre furabb lett (regebben is az volt-therapeutahoz is kerultunk a hugommal miatta..)

Ennek ellenere, tudom hulyen hangzik, de jo ember. Szeret minket a maga modjan. Anyagilag mindig tamogatott. Lehetove tette hogy USA-ban jarjak egyetemre, vett nekunk lakast ahol most elunk...szoval segit ahol tud.

Most eljott az ido, meglatogattuk. Eppen nala vagyunk. A parom vasarnap megy haza, dolgoznia kell, mi maradunk a kicsivel egy hetet. Mar most rettegek. Apam nagyon terrorizalo alak lett, meghiv minket de kiakad ha nem tartjuk be a rendet, tisztasagot, a haz tele van porcelannal, vazakkal.... na akkor akinek van gyereke kepzelje ezt el egy 19 honapos aktiv kisgyerekkel aki jarni tud...kesz katasztrofa.

Ma kibukott hogy morzsazik a gyerek a szonyegre. Kozben imadja, jatszik vele, puszilgatja...de engem terrorizal. Rosszul csinalok mindent a gyerekkel....ilyenek.

Az a kerdesem, van e aki ilyesmi helyzetben van e, illetve mit javasoltok a jovore...ott tartok most, egy nap latogatas utan hogy ezt a hetet kihuzom de megegyszer nem jövök hozza. Kikeszit a kritikajaval, tobb a stressz itt mint otthon. Keptelenseg gyerekre vigyazni kozben fozni...pakolja ki a porcelant a polcrol, dönti a lampat stb....

2023. jún. 8. 21:47
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
82%
Nárcisztikus? Pszichopata? Azért, mert szereti a rendet a saját otthonában? Megáll az eszem...
2023. jún. 9. 08:37
 32/54 anonim ***** válasza:
18%

Ha tényleg nárcisztikus pszichopata,akkor én egy percig nem tartanám vele a kapcsolatot.

Jaa,hogy ott van a pénz....

2023. jún. 9. 08:41
 33/54 anonim ***** válasza:
79%
Már miért lenne a nagyapa tuskó ez az amaz??? Attól még szereti az unokát / lànyát amiért szeretné ha nem lenne felfordulás; törés zúzás ;ti vagytok ott nektek kell alkalmazkodni ..
2023. jún. 9. 08:44
 34/54 anonim ***** válasza:
79%

Nem kell odamenni látogatni - eleve tudod, milyen ember, akkor miért kell odavinni egy izgő mozgó gyereket, főleg, porcelánok közé.

Kizárt, találkoznánk nálam, és akkor nem kell éflnie, hogy a gyerek esetleg lever valamit.

2023. jún. 9. 09:10
 35/54 anonim ***** válasza:
77%

Egyébként itt nem benne van a hiba - az én lakásom sem gyerekbarát, ugyanis miért legyen az, mikor nincs gyerekem, de aki idejön vendégségbe, az alkalmazkodik! Ergo rászól, fegyelmez - vagy megteszem én, ha neki nem megy (igen, volt rá példa).

Más: alap, hogy nem a nappali szőnyegén eszünk, meg morzsázunk, hanem leülünk az asztalhoz...

Lepontozhatsz, de azért itt messze nem csak apádban van a hiba, és ha nem tudsz odafigyelni a saját másfél éves gyerekedre, akkor fogadjatok nálatok vendéget, ahol mindegy, hogy a gyereked épp mit ver le (véletlenül).

2023. jún. 9. 09:28
 36/54 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem elég sok gáz válasz érkezett. Egyszer egy ismerős nagyon erőltette, hogy menjünk pár napra a lakásába, de az is tele volt millió törékeny cuccal. Az én gyerekem nagyobb volt, de nem bírtam idegekkel, egy éjszakát aludtunk ott, és eljöttem, állandóan résen kellett lennem. Kicsit megbantodott, de túlélte. Szóval ha egy gyerek nincs agyonfegyelmezve, vagy nem eredendően Buddha alkat, akkor nem kompatibilis a csecsebecsékkel.

A másik: nem tartozol apádnak semmivel. Amit adott/nem adott, saját önszántából tette. Ez ne korlátozza azt, ami szerinted helyes.

És végül: én sem maradnék ott tovább, ha ennyire szörnyű. Hallgass a saját belső kis hangodra. Vagy legyetek máshol egy hétig, és olykor találkozzatok, vagy menj a ferjeddel együtt vissza. Azt is nyugodtan megmondhatod, hogy miért. Pl.: tudom, hogy amennyit tudsz, megteszel, de nem tudom elviselni, ahogy engem kezelsz. Stb.

Persze aztán majd úgy teszel, ahogy akarod, de nem kell szenvedned.

Nemrég hasonló szituációban voltam apámmal. Már minden bajom volt, kiborultam, végül megmondtam, hogy “nem”, és rögtön sokkal jobban érezzem magam.

Ő is él még.🙂

(Szerintem egyébként van olyan, hogy “a maga módján szeret” valaki, de ettől te is csinálhatod a dolgokat a magad módján.)

2023. jún. 9. 12:05
 37/54 anonim ***** válasza:
42%

"Koszi 10es a biztato kedves szavaidat :-D csak mert furan fogalmazok... Az nem azt jelenti hulye vagyok. Talan a magyar nem az erossegem... Mert talan nem magyarorszagon lettem tanitva, de mind1. Nem irashiba es kifejezes javitas topicba vagyunk." - akkor ne írj magyar nyelvű topikokba, és nem bántásból mondom.

Törények cuccok közelébe meg nem kell gyereket vinni, ha nem érti, és te nem tudod megértetni vele, hogy ne nyúljon hozzá. Miért baj az, hogy apád rendet akar a házába? Beszéljétek meg, hogy tegyétek gyerekbiztossá, vagy ne menjetek.

2023. jún. 9. 12:20
 38/54 anonim ***** válasza:
63%
Teljesen normális, hogy nem rendezi át a lakást, Neked kell a gyerekre figyelni.Morzsa meg alap,hogy nem morzsázik a szönyegre.
2023. jún. 9. 12:51
 39/54 anonim ***** válasza:
25%
Jó sok bántalmazó válasz érkezett egy bántalmazó apa gyerekének kérdésére.
2023. jún. 10. 07:32
 40/54 anonim ***** válasza:
41%

31! Sokak szerint liberálisan kell nevelni a gyereket, hadd csináljon amit akar, következmények nélkül. A legtöbb embernek emiatt nem is kéne gyereket vállalni, mert igen, fedezze fel a világot, de ne tegyen már tönkre mást, mert a szülő fél a gyerektől, mert nem meri/akarja nevelni, és csak van a gyerek. És ha ezzel nem értesz egyet, akkor szar vagy, mert a gyerek az atyaúristen. Legalábbis így vettem észre mostanság itt, az oldalon.

39!

Ha már ideböfögted a bántalmazást, ki is fejthetnéd. Amúgy ha tudom, hogy alkoholista a családtagom, nem kell neki segítség, és így viselkedik, megfogom magam és hazamegyek, nem a neten sírok. A kérdezőnek ki kéne állnia magáért, és nevelni azt a gyereket, mert nem igaz, hogy másfél évesen nem érti a dolgokat, hacsak nem fogyatékos a kicsi.

2023. jún. 10. 08:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!