Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Apam - kislanyom - es en...mi...

Apam - kislanyom - es en...mi tevo legyek? Nehez fura öregember tema..

Figyelt kérdés

Edesapamrol van szo. 19 honapja nagypapa lett. Van egy kislanyom, aki 19 honapos. Külföldön elunk a kicsivel es a parommal. Ritkan jarunk haza, de sokat irogatunk es videozunk es kepeket kuldunk apamnak (anyum elvallt tole regebben - nagyon nehez szemelyisegu ember...orvos, gazdag, de rettentoen fura ferfi). Egyedul el a nagy hazaban, amiota nyugdijba ment meg jobban elszigetelte magat az emberektol. Szerintem neha iszik is, osszeeskuves elmeletek szo a fejeben, politizal, loni jar az erdobe...na mindenkepp egyre furabb lett (regebben is az volt-therapeutahoz is kerultunk a hugommal miatta..)

Ennek ellenere, tudom hulyen hangzik, de jo ember. Szeret minket a maga modjan. Anyagilag mindig tamogatott. Lehetove tette hogy USA-ban jarjak egyetemre, vett nekunk lakast ahol most elunk...szoval segit ahol tud.

Most eljott az ido, meglatogattuk. Eppen nala vagyunk. A parom vasarnap megy haza, dolgoznia kell, mi maradunk a kicsivel egy hetet. Mar most rettegek. Apam nagyon terrorizalo alak lett, meghiv minket de kiakad ha nem tartjuk be a rendet, tisztasagot, a haz tele van porcelannal, vazakkal.... na akkor akinek van gyereke kepzelje ezt el egy 19 honapos aktiv kisgyerekkel aki jarni tud...kesz katasztrofa.

Ma kibukott hogy morzsazik a gyerek a szonyegre. Kozben imadja, jatszik vele, puszilgatja...de engem terrorizal. Rosszul csinalok mindent a gyerekkel....ilyenek.

Az a kerdesem, van e aki ilyesmi helyzetben van e, illetve mit javasoltok a jovore...ott tartok most, egy nap latogatas utan hogy ezt a hetet kihuzom de megegyszer nem jövök hozza. Kikeszit a kritikajaval, tobb a stressz itt mint otthon. Keptelenseg gyerekre vigyazni kozben fozni...pakolja ki a porcelant a polcrol, dönti a lampat stb....

2023. jún. 8. 21:47
1 2 3 4 5 6
 11/54 A kérdező kommentje:

Koszi 10es a biztato kedves szavaidat :-D csak mert furan fogalmazok... Az nem azt jelenti hulye vagyok. Talan a magyar nem az erossegem... Mert talan nem magyarorszagon lettem tanitva, de mind1. Nem irashiba es kifejezes javitas topicba vagyunk.

Anyum pesten el, es nem orul hogy itt vagyok. Annyit mondott ha eldurvul a helyzet szoljak es ertem jon kocsival. Apam 20 percre el onnan... De ok utaljak egymast.. Szoval anyum nem repdesett az otleter hogy ide jovok

Telefonon pedig mindig rendes. Azt mondja milyen jo anya vagyok, dicser... Realben pedig lehord es alaz. Mintha mas ember lenne ilyenkor

2023. jún. 8. 22:40
 12/54 anonim ***** válasza:
72%

Bocs, tudom, le leszek pontozva, de a gyereked töri a porcelánt, pakol ossze-vissza, te nem bírsz veke már 1,5 evésen sem, de apád a rossz???

Egyébként lehet, hogy rossz ember, de nem azért, mert elvárja, hogy a porcelánjai túléljék a látogatásotokat vagy hogy rend legyen.

És nem, nem lehetetlen feladat ez, több generációt sikerült már felnevelni rombolás nélkül...

Amúgy meg ha ez neked megugorhatatlan akadály, akkor természetesen nem kell látogatnotok.

2023. jún. 8. 22:54
 13/54 anonim ***** válasza:
58%
Ez a nárcisztikus vagy a pszichopata, vagy a kettő együtt. Kifejezetten kínoz. Méghozzá azért, mert bedőlsz az ujja köré csavarásának vagy mert szeretnél egy apát magadnak, mert az elvileg jár. Csakhogy nem mindenkinek jut. Menekülj! Pont olyan, mint egy mérgező párkapcsolat. Rettegésben telne el az egy hét, és ezt a gyereked is megérzi. A férjeddel együtt fordulj sarkon. Nem szerető apád van, hanem pszichopata apád. Attól, hogy pénzelt, még nem jogosult bántalmazni. Nem azt a jogot vette meg a pénzén.
2023. jún. 8. 22:56
 14/54 A kérdező kommentje:

Mar bocsi 12es...de latom neked ninca gyereked.

Ha egy 1,5 eves gyerek elott azem magassagban vannak a porcelan figurak, az aranyozott allo lampa, az uveg asztal es egyebb ilyen "kincs" komolyam ugy gondolod nem nyul az uvegasztal lapra es hagyja ott az ujlenyomatat vagy fogja meg a kis cica figuras porcelant?!

Latom jol kijonnel apammal :-D megkerdezzem kell e neki meg 1 takarito?

2023. jún. 8. 23:00
 15/54 anonim ***** válasza:
77%
Ahol kisgyerek van, ott nincs porcelán, 12-es. Nem lehet egy másfél évest megfegyelmezni, hogy ne nyúljon semmihez, mert agyilag még nem fogja fel. Vagy porcelán vagy kisgyerek. A kettő együtt nem megy.
2023. jún. 8. 23:02
 16/54 anonim ***** válasza:
61%

Szóval fizette az USA beli tanulmányaidat és házat is vett neked.

De ritkán látogatod,mert nehéz eset és bécs,olyan nagyon messze van...

De azért a pénze az nem volt olyan nehéz,azt könnyű volt elfogadni.

2023. jún. 8. 23:44
 17/54 anonim ***** válasza:
33%
Nem nehéz eset, hanem pszichopata, 16-os! Sajnos ehhez a te tájékozottságod kevés, 16-os! Javaslom az olvasást, jót tesz! (Megjegyzem, amikor fizette a tanulmányait, még valószínűleg nem voltak ilyen markáns tünetei.)
2023. jún. 9. 00:04
 18/54 anonim ***** válasza:
63%
Micsoda problémák! Kár volt téged taníttatni. Se felnőttel, se gyerekkel nem tudsz bánni. Tessék egy tanács: ne menj, amíg meg nem hal, aztán markold fel a jussod. Ostoba.
2023. jún. 9. 00:46
 19/54 anonim ***** válasza:
37%

Nekem van gyerekem, szerencsére nem tört semmit...de ritka az ilyen gyerek.

12esből lesz az olyan, mint a kérdező apja.

2023. jún. 9. 01:34
 20/54 anonim ***** válasza:
82%
Ne diagnosztizáljátok már a neten keresztül az öreget egy baromi ritka agyi elváltozással (pszichopátia) sokkal inkább tisztán egy rigolyás tuskó.
2023. jún. 9. 02:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!