Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszulok, dedszulok nektek...

Nagyszulok, dedszulok nektek is meséltek történeteket az orosz/szovjet katonák kegyetlenkedeseirol?

Figyelt kérdés

Engem kicsit megutott amit nagyapám mesélt.o nem élt akor, ő is anyjától halotta hogy az ő papajat

(Én ukpapam)

Annyira megverték a részeg orosz katonák a penzeert hogy másnap meghalt .pedig öregember volt ukpapam nem katona.

Ukrán háborúról beszélgettünk és ott jött szoba a háborús kegyetlekedes.kicsit meglepődtem hogy vegulis akor én családom ellen is követtek el háborús bűnöket.

2023. márc. 1. 19:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
73%

Kétlem, hogy ez így igaz lenne, ez csak újabb sztereotípiának tűnik.

Az arab országok valóban jóval durvábbak és kegyetlenebbek, ahol a mai napig ismeretlen fogalom az "egyenlőség" és "elfogadás" (és itt most tudatosan általánosítottam), na de például egy Dél-Korea? Volt szerencsém eltölteni ott pár hónapot (a városi és a vidéki részen is) és nagyon jó tapasztalataim vannak az ottani emberekkel.

Vannak veszélyesebb országok és veszélyesebb részei is a biztonságos országoknak; elég megnézni, hogy Magyarországon mekkora problémát jelent a cigányság.

Csak kíváncsiságból, hányszor jártál Magyarországon kívül és mely országokban? Tapasztalataim szerint ez nagyban tudja befolyásolni, hogy ki és hogyan viszonyul más népekhez.

22/L (#57, #59)

2023. márc. 2. 15:46
 62/73 A kérdező kommentje:

Török,horvát osztrák Bosznia es persze Szlovákia de az más mert ott rokonok is élnek nekem és 20 km tőlem atmegy az ember a Dunán és ugyan úgy magyarul beszélnek mindenhol csak más áruk vannak a boltban.

Ausztria más világ. De amúgy a többi hely is mind külön világ .

Szerintem aki idejon külföldi ő neki is megvan az országunk hangulata.

Egyszer kíváncsi lennék ki mit gondol rólunk.

2023. márc. 2. 16:06
 63/73 anonim ***** válasza:
86%

"Mit gondolnak rólunk?"

Nyáron voltak nálunk német ismerősök pár hétre.

Mikor visszamentek, a kollégák kérdezték tőlük, hogy nem féltetek Magyarországon, hiszen ott diktatura van...

Szóval tele vannak a nyugati médiák negatívummal, amit a többség el is hisz.

2023. márc. 2. 17:47
 64/73 anonim ***** válasza:
33%
#63 Na, most majdnem meglepődtem, de akkor tájékozottsági szintben hozzák az elvárhatót. Értem én, hogy az elmúlt 100 évben nem volt rá példa, de a diktatúra nem feltétlenül jár félelemmel, mellesleg a képviseleti demokrácia jó ideje mindenhol gyakorlatilag egy négyévenkénti diktátorválasztás.
2023. márc. 2. 17:55
 65/73 A kérdező kommentje:

63#Érdekes.nemtudom mit hisznek nem Eszak Korea vagyunk még akorse ha kicsit maskep ertelmezuk a szabályokat.vegulis demokrácia ez is csak nem.olyan mint az övék demokrácia nem csak 1 típus van.

Amúgy a nepbutito média bármit eltud hittetni a néppel mindig is ez ment .gondolom a vh alatt is demonizaltak a másikat a médiában ugyan úgy mint most ukrajnaban .

Vagy a politikában.

Pedig mindennek van jó és rossz oldala semmi nem teljesen rossz de semmi nem tökéletes

2023. márc. 2. 19:56
 66/73 hollófernyiges ***** válasza:
100%

"Azér ne feledd, hogy a 3. és 4. Ukrán Hadsereg "szabadította fel" Magyarországot."

Azér te se feledd, hogy a szovjet hadseregben nem voltak nemzetiségi egységek, gondosan megkeverték őket, hogy ne is gondoljanak lázadásra nemzetiségi alapon. Az Ukrán Front a működési területe alapján kapta a nevét, nem a nemzetiség szerint, többségében ugyanúgy oroszokból állt, mint a többi front egységei.

2023. márc. 3. 12:13
 67/73 A kérdező kommentje:

66# akor most ukránok ki oldalán küzdöttek a vh alatt .

A Bandera fele kormány nem a nácik oldalán harcolt az oroszok ellen?

Kollaborans politikusnak most szobrokat állítanak.

Vagy utána ok is oldalt valtottak mint a románok?

2023. márc. 3. 12:59
 68/73 anonim ***** válasza:
100%
Pont úgy, mint a románok.
2023. márc. 3. 13:07
 69/73 hollófernyiges ***** válasza:
100%

"66# akor most ukránok ki oldalán küzdöttek a vh alatt"

Döntő többségükben a Vörös Hadseregben, egy kis részük Banderával a független Ukrajnáért, amire csak német támogatással lehetett esélyük. Más kérdés hogy német győzelem esetén az ukránokból ugyanúgy rabszolganép lett volna.

2023. márc. 3. 13:44
 70/73 A kérdező kommentje:

69# pont ezért nem értem hogy lehetnek ukránok nácik ha ők is szolganep Hitler eszméje szerint .

Ez olyan mintha a zsidók vagy a cigányok lengetnek a karjuk és festenenek horogkeresztet a járművekre. érthetetlen.

2023. márc. 3. 13:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!