Nagyszulok, dedszulok nektek is meséltek történeteket az orosz/szovjet katonák kegyetlenkedeseirol?
Engem kicsit megutott amit nagyapám mesélt.o nem élt akor, ő is anyjától halotta hogy az ő papajat
(Én ukpapam)
Annyira megverték a részeg orosz katonák a penzeert hogy másnap meghalt .pedig öregember volt ukpapam nem katona.
Ukrán háborúról beszélgettünk és ott jött szoba a háborús kegyetlekedes.kicsit meglepődtem hogy vegulis akor én családom ellen is követtek el háborús bűnöket.
Kétlem, hogy ez így igaz lenne, ez csak újabb sztereotípiának tűnik.
Az arab országok valóban jóval durvábbak és kegyetlenebbek, ahol a mai napig ismeretlen fogalom az "egyenlőség" és "elfogadás" (és itt most tudatosan általánosítottam), na de például egy Dél-Korea? Volt szerencsém eltölteni ott pár hónapot (a városi és a vidéki részen is) és nagyon jó tapasztalataim vannak az ottani emberekkel.
Vannak veszélyesebb országok és veszélyesebb részei is a biztonságos országoknak; elég megnézni, hogy Magyarországon mekkora problémát jelent a cigányság.
Csak kíváncsiságból, hányszor jártál Magyarországon kívül és mely országokban? Tapasztalataim szerint ez nagyban tudja befolyásolni, hogy ki és hogyan viszonyul más népekhez.
22/L (#57, #59)
Török,horvát osztrák Bosznia es persze Szlovákia de az más mert ott rokonok is élnek nekem és 20 km tőlem atmegy az ember a Dunán és ugyan úgy magyarul beszélnek mindenhol csak más áruk vannak a boltban.
Ausztria más világ. De amúgy a többi hely is mind külön világ .
Szerintem aki idejon külföldi ő neki is megvan az országunk hangulata.
Egyszer kíváncsi lennék ki mit gondol rólunk.
"Mit gondolnak rólunk?"
Nyáron voltak nálunk német ismerősök pár hétre.
Mikor visszamentek, a kollégák kérdezték tőlük, hogy nem féltetek Magyarországon, hiszen ott diktatura van...
Szóval tele vannak a nyugati médiák negatívummal, amit a többség el is hisz.
63#Érdekes.nemtudom mit hisznek nem Eszak Korea vagyunk még akorse ha kicsit maskep ertelmezuk a szabályokat.vegulis demokrácia ez is csak nem.olyan mint az övék demokrácia nem csak 1 típus van.
Amúgy a nepbutito média bármit eltud hittetni a néppel mindig is ez ment .gondolom a vh alatt is demonizaltak a másikat a médiában ugyan úgy mint most ukrajnaban .
Vagy a politikában.
Pedig mindennek van jó és rossz oldala semmi nem teljesen rossz de semmi nem tökéletes
"Azér ne feledd, hogy a 3. és 4. Ukrán Hadsereg "szabadította fel" Magyarországot."
Azér te se feledd, hogy a szovjet hadseregben nem voltak nemzetiségi egységek, gondosan megkeverték őket, hogy ne is gondoljanak lázadásra nemzetiségi alapon. Az Ukrán Front a működési területe alapján kapta a nevét, nem a nemzetiség szerint, többségében ugyanúgy oroszokból állt, mint a többi front egységei.
66# akor most ukránok ki oldalán küzdöttek a vh alatt .
A Bandera fele kormány nem a nácik oldalán harcolt az oroszok ellen?
Kollaborans politikusnak most szobrokat állítanak.
Vagy utána ok is oldalt valtottak mint a románok?
"66# akor most ukránok ki oldalán küzdöttek a vh alatt"
Döntő többségükben a Vörös Hadseregben, egy kis részük Banderával a független Ukrajnáért, amire csak német támogatással lehetett esélyük. Más kérdés hogy német győzelem esetén az ukránokból ugyanúgy rabszolganép lett volna.
69# pont ezért nem értem hogy lehetnek ukránok nácik ha ők is szolganep Hitler eszméje szerint .
Ez olyan mintha a zsidók vagy a cigányok lengetnek a karjuk és festenenek horogkeresztet a járművekre. érthetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!