Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszulok, dedszulok nektek...

Nagyszulok, dedszulok nektek is meséltek történeteket az orosz/szovjet katonák kegyetlenkedeseirol?

Figyelt kérdés

Engem kicsit megutott amit nagyapám mesélt.o nem élt akor, ő is anyjától halotta hogy az ő papajat

(Én ukpapam)

Annyira megverték a részeg orosz katonák a penzeert hogy másnap meghalt .pedig öregember volt ukpapam nem katona.

Ukrán háborúról beszélgettünk és ott jött szoba a háborús kegyetlekedes.kicsit meglepődtem hogy vegulis akor én családom ellen is követtek el háborús bűnöket.

2023. márc. 1. 19:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
93%
az en nagyimat elvittek Lagerba anno a ruszkik. Mar nem el a draga nagyim, de gyonyoru 78 eves lett es a Lager utan szep elete volt. Amikor kicsi voltam es kijartunk hozza Kismarosra mindig kertem meseljen nekem (najo nem voltam olyan kicsi...gimis kezdo voltam). nem meselt sose semmit arrol az idorol. csak hogy elotte mi volt es utanna hogyan lepett meg az o apukajaval a lagerbol. de hogy ott mi volt...azt magaval vitte a sirba. biztos meg volt az oka ra :(
2023. márc. 1. 20:32
 12/73 anonim ***** válasza:
40%
az ukranok ugyanolyan vadallatok mint az oroszok. az ukranok talan meg parasztabbak is. legjobb lenne ha egymast szednek szet es kesz
2023. márc. 1. 20:33
 13/73 anonim ***** válasza:
94%
12 éppen ez történik :D
2023. márc. 1. 20:36
 14/73 anonim ***** válasza:
100%

A nagyim mesélt anno valamit, de valószínű nem akarok emlékezni rá, így elő sem jön. Kicsi voltam . De emlékszem, hogy mesélt erről.

A másik amire emlékszem, nézegettem egy fényképet, és nagyon hasonlított Papámra fiatal korában. Rakerdeztem, ki az. Utána mondta, hogy az öccse volt. 21 volt de két kislánya maradt… tévedésből a határ felé ment, éjszaka, szóltak neki a barátai, de nem hallotta.. késő volt, és szimplán lelőtték. Én ezt sosem tudom megérteni..

2023. márc. 1. 20:36
 15/73 anonim ***** válasza:
11%
És az személyes tapasztalat, 12-eske?
2023. márc. 1. 20:37
 16/73 A kérdező kommentje:

Szerintem.oroszok se ugyan olyanok ukrajnaban se a Moszkvai vagy Szenpetervari fiatalok a legkegyetlenebbek hanem a Kelet Ázsiaiak.

De amúgy egy szigorú rendszer mint ami a Wagner pmc ben van megakadajoza a kegyetlenkedest

Azok is mindenféle bűnöző csürhe de ha állatokat vagy embereket megeroszakolnak vagy szoknek agyonlovik őket ok írták ala a papírt ami lehetővé teszi ezt, Wagner kegyetlenkedesrol nem is hallani.

A vh alatt is az alsó vonnal kelet azsiai vagy kaukázusi volt ok nem kegyelmeztek csak a tisztek nem fogták vissza őket.

Európai orosz talán kicsit szelídebb.

2023. márc. 1. 20:42
 17/73 anonim ***** válasza:
100%

Tőlünk az oroszokról csak annyit hallani, hogy a papámat elvitték Moszkva közelébe a gulágba aztán csontsoványan érkezett haza.

Németek azonban megölték az egyik rokonomat. Az osztrák mentén laktak, kivitte a németeket lovaskocsival aztán cserébe agyonlőtték.

2023. márc. 1. 20:46
 18/73 anonim ***** válasza:
91%
A világháború alatt parancsra kegyetlenkedtek japán katonák, csak mondom. Nem mert ez az alaptermészetük. És ha elhiszed, hogy háborús helyzeten agyonlövik a kegyetlenkedő katonákat, naiv vagy, az egy eszköz nekik az adott terület lakosságának rettegésben tartásához.
 19/73 anonim ***** válasza:
89%
#16 a Wagnerrol azért nem hallasz, mert a biztos halálba küldik a börtöntöltelékeket. A rendes katonáik viszont kegyetlenek.
 20/73 A kérdező kommentje:

18# de semmi szükség nemvoltra 45 ben mar mindenki békére vágyott.

Gerilla vagy partizán háborút senki nem akart.

Irakban vagy Afganisztánban lehetett volna kegyetlenkedni abból értettek volna az arabok de lehet csak jobban ellenállnak

Usa elég puha kezel bánt velük a lakosságot csak a bombázás pusztította. Pedig lett volna értelme a terrornak

2023. márc. 1. 21:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!