Hogy tudnám kezdeni anyám féltékenykedését az anyósomra?
Anyám és az anyósom rühellik egymást. Mi jóban vagyunk mindkettővel.
Anyám imádja a gyerekemet, hetente találkoznak, van hogy többször is, anyósom viszont ritkán néz rá, ellenben mindenki előtt (családban és idegenek előtt egyaránt) próbálja előadni a mintanagymamát.
Szerintem anyámnak nincs oka féltékenykedni, a gyerek egyértelműen őt szereti jobban, vele van többet. Mégis gyakran fújja nekem a magáét, hogy a Rózsi nem is igazi nagymama, a Rózsi helyében szégyellné magát stb. Ezeket még megértem, mert én se szeretem a képmutatást. Viszont nem tetszik neki, hogy keveset találkoznak, de ha igen, az sem. Múltkor is épp anyósomnál volt a gyerek, és megjegyzéseket tett, hogy mikor viszi már haza. Ha a gyerek megemlíti, hogy "Rózsi mama", akkor az nem tetszik neki. Folyton vele van elfoglalva, és ha azt mondom, hogy hagyja már abba, nem akarom ezt hallgatni állandóan, akkor szerinte ez annak a jele, hogy én jobban megbecsülöm őt nála. Hogy tudnám rávenni, hogy ne foglalkozzon már vele folyton, vagy legalább engem ne traktáljon evvel?
Sehogy. Senkit nem lehet megváltoztatni olyanra, amilyen nem.
Őbenne van egy hozott életpályamodell, hogy csak úgy a jó, ha valaki sokat, gyakran találkozik az unokával, mert azt úgy kell. Az a szeretet. Benne az van, hogy aki nem így tesz, az nem szereti az unokát. Nem tudja elképzelni, hogy máshogy is jó, és nincs összefüggés a szeretet és a nagyon gyakori találkozások között. Nincs benne nyitottság, hogy bizony húszezerhatszázhuszonnyolcféle képpen lehet élni. Szerinte csak úgy, ahogy ő élt.
Ezt te nem tudod megváltozatni.
1# van teendője, épp elég. Dolgozik, időnként másodállása is van, aktív hobbija van, aktív nagymamaként, sok rokonunkkal ápol kapcsolatot.
2# nem is akarom megváltoztatni. Azt szeretném elérni, ahogy írtam, hogy ne engem traktáljon evvel folyton.
A hangsúly nem a kevés unokázáson van, hanem hogy anyósom más rokonok előtt ajnározza a gyereket, közben meg egy pelenkát nem cserélt ki soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!