Hogyan lehet valakit leszoktatni a féltékenykedésről?
Ez csak bizalom kérdése. Nyilván egy egészséges féltés mindenkiben van, de az eltűlzott féltékenykedés a bizalmatlanság (akár önmagunkban is) jele.
Nem értek hozzá, de szerintem ha ennyi idő alatt ez nem alakult ki, max. elfojtani lehet. Az meg nem igazán megoldás.
De veled sincs teljesen rendben minden. Mitől rettegsz? Mivel tud ennyire sarokba szorítani, hogy képes vagy felhívni minden szünetben, meg sms, hogy elindultál?
Mi lesz, ha nem hívod óránként meg nem mész haza? Oké, hisztizik, de miért nem mondod, most abbahagyod vagy itt hagylak és hagyod ott? Ha meg válni akar, akkor válj el tőle, neked is jobb lesz meg neki is. És a gyerekeknek is.
Hát, a gyerekkeknek példaképre van szüksége hosszú távon, képzelem, hogy fel fognak rád nézni, egy papucsra, aki retteg az asszonytól, egy nőre, aki rettegésben tartja az apjukat. Nem írtad milyen neműek a gyerekeid, de képzeld el mi lesz ha segíteni mész menyednek?
De egyébként az ilyen nőnek tök mindegy a fiadnak sem segíthetsz, a páromnak vannak ilyen barátai, tudják, hogy ott van párjuk a szomszédban, egy férfinél-aki családos ember, autót szerelnek és fél óránként beszámolót kell tartaniuk mert hívogatja őket asszony. Múltkor egyik látótávolságon kívül került 10 percenként! hívta asszony, hogy hol van.
Egyébként biztos vagy benne, hogy semmit, de semmit nem észlelnek ebből az őrületből, amiben éltek? Előttük nem megy veszekedés, ha ott vannak, nézegetheted a nőket az utcán? Nincsenek ott, mikor elszámoltat az asszony? Nem hallották még sosem a veszekedést, hisztit?
Mert ebben az esetben valóban nem számít, de ha őket is bevonjátok, akkor jobb lesz nekik. Lesz két normális szülőjük, helyettetek.
Nálunk én is féltékeny voltan elég sokáig. Belőlem az hozta ki,hogy pici dolgokban nem volt őszinte. A sok kicsi dolog pedig felgyülemlett bennem. Még a női biciklire is féltékeny voltam. Lehet ok nélkül féltékeny,de egyszer üljetek le megbeszélni,hogy mi vezetett idáig. Mi is ezt tettuk. Azóta próbálok benne bizni. És hidd el,ez a másik oldalon sem olyan könnyű. Nekem szoszerint fulladasos pánikrohamaim voltak,ha csak fél órát késett. Sokat beszélgess vele. Éreztesd vele hogy neked ő a legfontosabb nő. Párom pl régen minden vékony nő után megfordult. Na ezzel annyira elásta az önbizalmam,hogy minden nőben a vetélytársat láttam. Még a védőnőben is. Szerencsére mindent elmondtam neki egy este,és belátta,hogy ez nekem megalazó. Így tudtunk tiszta lappal indulni.
Egyszóval,nézz egy kicsit a dolgok mélyére,mert magától senki sem.lesz ilyen. Az is lehet,hogy már sokat csalódott,és így próbál védekezni.
Elöször is itt ketten játszátok a játszmát, a feleséged a féltékenykedéssel, te meg a bizonyítgatással. Ha ezt az elején nem kezdted volna, akkor sokkal kevésbé lenne rossz a helyzet.
Másodszor a feleségednél egy komoly pszichikai probléma, észérvekkel nem lehet megszünteti ezt a fajta beteges féltékenységet.
Harmadszor, erre csak az lehet megoldás, ha felekrestek egy párterápiás szakembert, illetve a feleséged pszochológisnál keres segítséget a betegsége ellen.
Egyébként a gyerekeknek az ilyen család egyáltalán nem tesz jót, mert a folyamatos stressz többet árt, mintha csak egy szülövel élnének. De ez az egy szülö nem a feleséged kellene, hogy legyen, mert ö az, aki lelkileg nincs rendben és aki ezzel tönreteszi a ygerekeket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!