Hogyan lehet leszoktatni apukámat a cigizésről, ivásról?
Ha tenyleg o lenne a legjobb apuka, nem inna. Neked is csak azert tunik annak, mert barmit kersz, megkapod - kiveve hogy normalis csaladban elhess.
Hogy a kerdesre is valaszoljak: te semmivel nem tudod 'leszoktatni', ha o maga nem akarja. Barmivel probalkozhatsz, ezt neki maganak kell meglepni.
Sajnos amíg ő maga nem dönti el fejben, hogy le akar szokni, addig nem tudsz mit tenni.
Elmondhatod neki ezeket, amit leírtál (hogy aggódsz érte, mert nagyon szereted, fontos neked, félted az egészségét stb.), és kérd, hogy gondolkozzon, nem szeretne-e megpróbálni leszokni. A többi már az ő döntése.
Szerintem beszélgess vele erről. Mondd el, hogy aggódsz a sok cigi miatt és nagyon örülsz hogy már kevesebbet iszik. Szeretnéd, ha folytatná a káros szenvedélyek abbahagyását.
Úgy tűnik, sok időt töltesz vele, jó a kapcsolatotok. Szerintem hallgatna rád, és biztos mélyen elgondolkodna, hogy meg akarja-e érni a te esküvődet, vagy hogy lássa majd az unokáját.
Bizonyára nehéz neki ilyen problémákról a gyerekével beszélgetni, de ha érzi hogy szereted és mellette állsz, az erőt adhat.
Sok sikert nektek!
Látszik hogy nagyon szeretitek egymást minden ellenére és ez nagyon szép.
Szerintem mond el neki hogy mit gondolsz, hogy aggódsz érte és szeretnéd ha letenné nehogy valami baj történjen.
Jó ilyet is olvasni az oldalon:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!