Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan értessük meg a mamával,...

Hogyan értessük meg a mamával, hogy nem fogjuk kifizetni a több milliós gázszámláját?

Figyelt kérdés
Falusi ház, jó, ha 5 milliót ér. 140 m², semmi szigetelés, és az egész házban 24 fok. Mellé még megy egy villanymelegítő. A mama nem beteg, szellemileg is toppon van. Én mondtam neki már egy éve, hogy baj lesz. Rakjunk be egy vegyestüzelésű kazánt. Annyi volt a válasz, hogy hova, nem fér el sehol. (Szinte napi szinten sétál 5-6 km-t, jól bírja magát.) Akkor mondtam most augusztusban, hogy legyen klíma, arra meg azt mondta, hogy akkor az egész házat ki kell festeni, mert összeb@cák a falat. Pénze nincs, éppen kijön a nyugdíjából. Van egy kis megtakarítása, de nincs 1 millió. De nekem is családom van, húgomnak is, (apám, az egyetlen gyereke meghalt) nem fogjuk ezt finanszírozni. Próbáltam szépen, próbáltam csúnyán, semmi. Elkezd bőgni és annyi. Karácsony óta most reggel voltam, de belefáradtam. Miért kell az egész házat fűteni, nem elég ahol van. Meg 24 fok. Fűtetlen folyosón meg megy a villanymelegítő. 5 (nem vicc, öt) hűtő meg fagyasztó megy, ebből 2 kenyérrel van tele. Mostani számításaim szerint a villanya havi bő 30-al, a gáz bő 200-al megy feljebb. (Mikor megszűnt a támogatás rá, akkor le kellett venni átlagra, mert majd spórol.) Megmondtam most reggel, hogy egyetlen fillért sem fogunk fizetni. Elviszi a házat a végrehajtó, ő meg mehet a híd alá. (80 éves, akik ismerik, mind azt mondja, hogy 20 éves kora óta haldoklik, piszok rossz természete van.) Elkezdett bőgni, hogy úgy is mindegy már neki, nem sokáig él már (ezt mondjuk legalább 5 éve én is mindig hallom, ha valami nem teszik neki...) Van ötletetek, vagy tényleg hagyjuk, és majd megy valami lepukkant otthonba?
2023. jan. 2. 07:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
73%

Én nem értem! Én augusztus óta már 5 db számlát kaptam, ti nem kaptatok?

Ha ennyire fűt, akkor tavaly is jócskán meg kellett haladnia az 1729 m3-t,

tehát biztos emelt összegű számlát kapott akkor is ha diktálós és akkor is, ha átalányt fizet.

Eddig ki tudta fizetni az összes csekket?

A villannyal ugyazez a helyzet, ha átalányt fizet ha diktál.

Már szembesülnie kellett a számlákkal! Azokat már ki kellett fizetni!

Írd már le, hogy eddig ki fizette a számlákat és több volt-e mint tavaly.

2023. jan. 2. 11:53
 42/71 qkker1 ***** válasza:
60%

"A távhőszolgáltatás esetén, ha a bérlő vállalta a díj fizetését a szolgáltató felé, akkor az ingatlan tulajdonosa a törvény alapján kezesként továbbra is felel a tartozásokért.""

Te nagyon barom, falusi pusztulat házban hol van távfűtés?

2023. jan. 2. 12:03
 43/71 anonim ***** válasza:
85%

#7 Az én nagymamám 88 éves, egészsegügyileg nincs a toppon, szellemileg változó, de még jó állapotúnak mondható.

Érdekes, ő felfogta az ablakcsere szükségességét, felét kifizette, emellett folyton felírja mennyi gáz megy el és számolgatja mennyi lesz.Nincs is fűtve 24 fokra csak a szoba, ahol egész nap tartózkodik.

Ő sem gazdag, 180 ezer a nyugdíja.

2023. jan. 2. 12:30
 44/71 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Nem érdekel az örökség, tőlünk 70 km-re van, és nem is színmagyar település, ergo még ha adósság nincs rajta sem biztos, hogy foglalkozni kéne vele. Augusztusban levetette az átalányt, mondván, spórolni fog. Akkor nemsoká ki is lett húzva egy hűtő meg 2 fagyasztó. De már most megint ment már minden. Bele se néztem mi van benne... Fűtést én kapcsoltam be neki, 22 fokra állítottam, és elzártam a nem használt helyeken. Azóta ő felvette, csapokat megnyitotta, mert az egyik sarok penészesik, és nem elég neki a 14 m² szoba, a 25 m²-esbe van. (Persze fűti az összeset...) A végrehajtás meg nem olyan bonyolult, egy év alatt simán árverésen találja. Ő nem ért hozzá, nem fog ellentmondani, a FMH után egyből záradékolják, nyugdíját megterhelik, semmit nem fog tudni fizetni... De ha most kifizetjük, akkor jövőre is ki kell, meg utána is... Sajnálom, de nem.
2023. jan. 2. 12:37
 45/71 anonim ***** válasza:
90%
Ne is kérdező. Majd rájön, ha már nem tud mit fűteni és mivel, de akkor is mindenki hibás lesz, csak ő nem. Makacs öregasszonnyal senki sem tud dűlőre jutni.
2023. jan. 2. 13:04
 46/71 A kérdező kommentje:
Pont ezt érzem én is.
2023. jan. 2. 13:21
 47/71 anonim ***** válasza:
85%
Komolyan elgondolkozom, hogy minden ember ilyen idióta lesz vénségére? Ez törvényszerű? Egyszerűen hihetetlen, hogy az emberek többsége (nyilván nem tudom az arányt, csak az itt olvasottakból, meg a környezetemben tapasztaltakra gondolok) nem gondol még ép ésszel, ereje teljében a nyugdíjas éveire. Nem az lenne a normális, hogy ahogy kirepültek a gyerekek, és már fizikailag és anyagilag sem bírom, eladom a nagy házat, bármennyit is ér. Mert tudom, mindenki azzal jön, hogy kicsi faluban van, meg csak ötmilliót ér, stb. És a fenntartására senki nem gondol? Akár anyagilag, akár fizikailag? Egyszerűen lesülne a pofámról a bőr, ha a gyerekeimnek kéne jönnie hétvégén kaszálni, mert már nem bírok. Meg nekik kéne rendelni a kaját nekem, mert még erre se vagyok képes? És ha megrendeli én kidobom, mert nem ízlik? Mint valami gyerek. Egész egyszerűen elképesztő. És ragaszkodok a kiba*ott nagy házhoz, mert csak, kit érdekel, hogy 1 millió lesz a gázszámla, fűtök, mint a hülye?
2023. jan. 2. 13:49
 48/71 anonim ***** válasza:
94%

47

Megspékelve az öreg fa gyökere c népi bölcsességgel, pedig ha menni kell akkor sokan még országot is váltanak, nemhogy 3 utcával odébb költözzenek.

Iszonyat ktgbe kerül egy nagy ingatlan és fölösleges is egy személynek.

2023. jan. 2. 14:09
 49/71 anonim ***** válasza:
100%
Ha érti ha nem, nem lehet vele mit ekezdeni, elmondtátok neki hogy nem, innen meg ha nem akarja elfogadni már senki más nem hibáztatható.
2023. jan. 2. 14:41
 50/71 A kérdező kommentje:
Szerencsére apám úgy rendezte, hogy nem örökölte meg az apai részt, így a vén boszorkány 1/1 tulajdonos. Hetente beugrottam ha arra jártam, kértem szépen, kértem csúnyán, karácsonykor megígérte, hogy változtat. Reggel megyek, ugyan úgy a nyári konyhába van, mert "nem büdösít be a házba a főzéssel" inkább azt is fűti. Vittem be kaját, ami szilveszterről maradt, hogy ne kelljen főznie, ugyan úgy sarkig nyitva minden ajtó, termosztát felvéve. Lebaxtam a kaját az asztalra, és otthagytam. Annyit nem mondtam hogy szevasz. Azóta hívott, először felvettem, a szokásos haldokló szöveg. Hogy neki már úgy is mindegy, jobb lenne ha megdöglene, blablabla. Megkérdeztem akar e valamit, vagy csak az önsajnálat, hebegett össze vissza, én meg leraktam. Azóta fel se veszem, szóltam a tesómnak hogy hívja fel ha akarja, de én nem baxom fel magam jobban.
2023. jan. 2. 15:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!