Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan értessük meg a mamával,...

Hogyan értessük meg a mamával, hogy nem fogjuk kifizetni a több milliós gázszámláját?

Figyelt kérdés
Falusi ház, jó, ha 5 milliót ér. 140 m², semmi szigetelés, és az egész házban 24 fok. Mellé még megy egy villanymelegítő. A mama nem beteg, szellemileg is toppon van. Én mondtam neki már egy éve, hogy baj lesz. Rakjunk be egy vegyestüzelésű kazánt. Annyi volt a válasz, hogy hova, nem fér el sehol. (Szinte napi szinten sétál 5-6 km-t, jól bírja magát.) Akkor mondtam most augusztusban, hogy legyen klíma, arra meg azt mondta, hogy akkor az egész házat ki kell festeni, mert összeb@cák a falat. Pénze nincs, éppen kijön a nyugdíjából. Van egy kis megtakarítása, de nincs 1 millió. De nekem is családom van, húgomnak is, (apám, az egyetlen gyereke meghalt) nem fogjuk ezt finanszírozni. Próbáltam szépen, próbáltam csúnyán, semmi. Elkezd bőgni és annyi. Karácsony óta most reggel voltam, de belefáradtam. Miért kell az egész házat fűteni, nem elég ahol van. Meg 24 fok. Fűtetlen folyosón meg megy a villanymelegítő. 5 (nem vicc, öt) hűtő meg fagyasztó megy, ebből 2 kenyérrel van tele. Mostani számításaim szerint a villanya havi bő 30-al, a gáz bő 200-al megy feljebb. (Mikor megszűnt a támogatás rá, akkor le kellett venni átlagra, mert majd spórol.) Megmondtam most reggel, hogy egyetlen fillért sem fogunk fizetni. Elviszi a házat a végrehajtó, ő meg mehet a híd alá. (80 éves, akik ismerik, mind azt mondja, hogy 20 éves kora óta haldoklik, piszok rossz természete van.) Elkezdett bőgni, hogy úgy is mindegy már neki, nem sokáig él már (ezt mondjuk legalább 5 éve én is mindig hallom, ha valami nem teszik neki...) Van ötletetek, vagy tényleg hagyjuk, és majd megy valami lepukkant otthonba?
2023. jan. 2. 07:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
92%

"80 éves, bakker. 80!!! Megszokott valamit, és nehéz számára a változás"

Oké, de ettől még nem fogja tudni az unoka finanszírozni a gázszámláját.

2023. jan. 2. 08:29
 12/71 anonim ***** válasza:
7%
Nem, ettől még nem tudja. Attól tudná, ha a kérdező segítene. Mondjuk 22 fokra tekerné a fűtést
2023. jan. 2. 08:30
 13/71 anonim ***** válasza:
90%

Nem fogja tudni akkor sem, mert egy szigeteletlen régi házban a 22 fok is brutál számlát csinál, télen havonta 100+ ezreset is.

Amúgy meg akkor sem az unoka dolga finanszírozni a nagymama gázszámláját a saját családja terhére. Nyilván akinek belefér anyagilag és jó a kapcsolat, ott meg szokták tenni, de ha nincs rá pénz akkor nincs, ez ilyen egyszerű.

2023. jan. 2. 08:35
 14/71 babyboom567 ***** válasza:
77%

10 válaszoló

Hát pont itt,lelki zsarolással.

"Megmondtam most reggel, hogy egyetlen fillért sem fogunk fizetni. Elviszi a házat a végrehajtó, ő meg mehet a híd alá. (80 éves, akik ismerik, mind azt mondja, hogy 20 éves kora óta haldoklik, piszok rossz természete van.) Elkezdett bőgni, hogy úgy is mindegy már neki, nem sokáig él már (ezt mondjuk legalább 5 éve én is mindig hallom, ha valami nem teszik neki...) "

2023. jan. 2. 08:37
 15/71 anonim ***** válasza:
68%
Se a villany se a gáz miatt nem nyúlhatják le a házát. Majd ha felhalmozódik a tartozás, akkor kikapcsolják-kikötik. Utána kénytelen lesz fával tüzelni, és gyertyával világítani. De kb ennyi.
2023. jan. 2. 08:38
 16/71 anonim ***** válasza:
4%

Babyboom!

Az meg van, hogy a kérdező monologjat írtad le?

2023. jan. 2. 08:41
 17/71 anonim ***** válasza:
89%
Én nem értem, miért kellene nektek finanszírozni a számlát. Azt írod, a nagyi tudja mit csinál. Akkor majd ő kifizeti. Ha nem tudja kifizetni, majd ráterhelik az ingatlanra. Esetleg arról van szó, hogy sajnálod ezt az örökségedet elveszíteni? Idősotthonba nem tudod betenni, ha nem akar menni, és nincs is semmi baja.
2023. jan. 2. 08:43
 18/71 anonim ***** válasza:
95%
Nem foglalkoznék vele.
2023. jan. 2. 08:45
 19/71 anonim ***** válasza:
2%

Ha már az unoka a nagycséjével eladná a házát/lakását, hazaköltözne a nagyihoz, akkor a kieső eddigi rezsije helyett beszállhatna a nagyi rezsijébe...

A nagyi is boldog lenne, hogy nincs egyedül... Egészen biztosan hagyná, hogy a berendezések legalább felét ők használják belátásuk szerint, pl a fagyasztókat...

2023. jan. 2. 08:45
 20/71 qkker1 ***** válasza:
94%

"Se a villany se a gáz miatt nem nyúlhatják le a házát. Majd ha felhalmozódik a tartozás, akkor kikapcsolják-kikötik. "

De bizony "lenyúlhatják"!

Nem fizet, a szolgáltatók végrehajtást kérnek, a végrehajtó meg szépen ráterheli a házra!

2023. jan. 2. 08:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!