Az én mamám is borzasztóan negatív, mindig csak a rosszról beszél, szinte élvezi ha valami baj van, amin háboroghat. Más mamája is ilyen rossz ember? Mindnekit kibeszél, mocskol a háta mögött, kiabál, káromkodik és mindenben csak a rosszat látja meg. Olyan mint egy fogyatékos energiavámpír, aki csak a rosszat ontja magából a többiekre, és ezt élvezi.
Nem mindenki ilyen. Nekem az egyik mamám olyan, hogy folyton panaszkodik, másokat folyton kibeszél, eléggé rosszmájú úgy összességében. Konkrétan örül ha kiderül az, hogy valaki beteg, mert hát "így kell neki". A másik nagymamámék pedig nem igazán panaszkodnak, pedig aztán nekik is van bajuk például egészségügyileg, de nem panaszkodnak. Mennek ide-oda, mennek a barátaikkal kávézgatni, mennek "bulikba" stb. Ők azért élvezik az életüket.
2022. nov. 1. 11:54
22/32 anonim válasza:
Az én öreganyám is nagyon szeret kibeszélni másokat. Főleg az elhanyagolt sírok tulajdonosait szereti vegzálni a temetőben, pedig semmi köze hozzá hogy a kispiroska akit 10 évig ütött az iszákos férje, egy évben egyszer megy csak a temetőbe a férjéhez.
Mondtam neki hogy egyszer megveri valaki a nagy pofája miatt.
2022. nov. 1. 12:32
23/32 anonim válasza:
Azokból lesz az ilyen rosszindulatú nyugdíjas, aki már fiatalon is csak az idősekbe tudott belekötni.
2022. nov. 1. 12:45
24/32 anonim válasza:
Tapasztalatom szerint minden közösségben megtalálható egy ilyen ember.
Lényegtelen, hogy nyugdíjas, családi, iskolai vagy munkatársi közösségről beszélünk. Számos olyan munkatársam volt már, akik hiába voltak 20on, 30 évesek, rosszabbak voltak, mint a falu térfigyelőkamerái. Ám...
Szerintem a háttérben viszont állhat az is, hogy az időskori éveidre már azért kell egy kiforrt személyiségednek lennie, s ha az egész életed azzal töltötted, hogy mások boldogságát kifigurázod, s mások kárán örvendsz, akkor bizony megkeseredett vénasszony/ember válik belőled. Végülis mindenki a saját sorsának kovácsa.
2022. nov. 1. 12:51
25/32 Gabeszke válasza:
Aki nem hal meg fiatalon, az megöregszik. Ezek szerint akkor mindenki negatívvá válik, amki most fiatal az is ????
2022. nov. 1. 13:06
26/32 anonim válasza:
Öreg lehet, hogy leszel, de nyugdíjas már biztosan nem!
:)
2022. nov. 1. 13:23
27/32 anonim válasza:
Én ilyen fiatallal/középkorúval sokkal többször találkozok.
2022. nov. 1. 14:24
28/32 anonim válasza:
Enyém is ilyen. De nem nyugdíjas korában is bőven ilyen volt már. Ha tehetné, minden felnőtt nőt kiírtana maga körül. Egy ideig anyukám volt a mumus, aztán, ahogy megházasodtam már másnaptól engem gyepált, ráadásul annyi előnye is volt, hogy mi ugye "jóban" voltunk, anyukám meg már az elejétől fogva borított nála, így én kénytelen voltam a szemétkedéseihez egy ideig jó pofát vágni. Most 10 év után szakítottam meg vele nagyjából a kapcsolatot, de azt se ám úgy, hogy megsértődtem, és már fel se veszem neki a telefont a sok gonoszság után, hanem csak visszaszóltam egy-egy megjegyzést a gonoszságaira, hogy vegye már észre magát, és most még ő van megsértődve, hogy én mit képzelek magamról, hozzám se lehet szólni, és nem beszél velem...
2022. nov. 1. 16:11
29/32 anonim válasza:
Nekem sem ilyen volt. Pletyózni szeretett, de nem volt rosszindulatú, senkinek nem kívánt rosszat, főleg nem úszkált más bajában.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!