Hogyan alakulnak (nálatok) az anyagiak (ajándékozás terén) ha eltérő a testvérszám az unokatesók között?
Úgy értem: mi van akkor, ha a nagyszülők egyik gyerekénél egy, míg a másiknál legalább két gyerek van? Jelentett ez nálatok anyagi nézeteltérést?
Amiatt kérdezem, mivel egy ideje (kb 9 hónapja) nem jön össze a második, és esélyt látok rá hogy nem is lesz kistesó.
Nagy ünnepekkor mint pl karácsonykor máshol volt már ebből vita hogy az egyik ágra több "ajándék" (pénz) megy mint a másikra? Vagy akár csak amiatt is hogy több a születésnap-névnap. Hogyan lehetne ezt "kvitt" módon megoldani? Az gondolom hülyén venné ki magát ha karácsonykor a mi gyerekünk kapna egy valami nagyobb értékűt, két unokaöcsém meg 1-1 egyszerűbb akármit.
Most a közös nagyszülő oldaláról kérdezed? Mert akkor nem is értem... a nagyszülők az unokáknak mint individuum ajándékoznak, nem pedig a gyerekeik ajándékát osztják el azok gyerekei között...
Magyarul minden gyerek igazságosan és egyformán kap (de annak megfelelően, amit ő szeret), és teljesen mindegy, hogy ki kinek a testvére és ki melyik gyerekének a gyereke.
Egymásnak ajándékozva is így van, inkább azt nézzük, ki mit szeret, nem az értéket.
Nem: vannak kicsinyes emberek a családban, de azért nem ennyire.
Nálunk örülnek, hogy egyáltalán van unoka. Egy gyereket vállaltunk, de valószínűtlen, hogy lennének unokatestvérei.
18asa teljesen egyetértek.
A kérdezőnek mivel csak 1 gyereke van a tesojanak 2,elvárna hogy az őve 2xanyiert kapjon.
Elég gusztustalan a gondolkodásod.
Nem tudom, miért nevezitek irigynek a kérdezőt, ő pont azt írta, nem akarja, hogy az ő egy gyereke nagy ajándékot kapjon, míg a másik kettő kisebbet.
Amúgy szerintem tök egyértelmű, hogy mivel a nagyszülő az unokáknak vesz ajándékot, nem a szülőknek, ezért annyifele "kell" osztani a pénzt, ahány unoka van, nem ahány gyereke. Szóval ja, minden gyereknek mondjuk kb. 5 ezer forint értékben ajándékozni.
Amúgy nálunk 1 gyerek van még, meg 1 unokatesó, figyelnek rá, hogy kb. ugyanannyiért vegyenek, de nincs ez kimércézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!