Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan alakulnak (nálatok) az...

Hogyan alakulnak (nálatok) az anyagiak (ajándékozás terén) ha eltérő a testvérszám az unokatesók között?

Figyelt kérdés

Úgy értem: mi van akkor, ha a nagyszülők egyik gyerekénél egy, míg a másiknál legalább két gyerek van? Jelentett ez nálatok anyagi nézeteltérést?

Amiatt kérdezem, mivel egy ideje (kb 9 hónapja) nem jön össze a második, és esélyt látok rá hogy nem is lesz kistesó.

Nagy ünnepekkor mint pl karácsonykor máshol volt már ebből vita hogy az egyik ágra több "ajándék" (pénz) megy mint a másikra? Vagy akár csak amiatt is hogy több a születésnap-névnap. Hogyan lehetne ezt "kvitt" módon megoldani? Az gondolom hülyén venné ki magát ha karácsonykor a mi gyerekünk kapna egy valami nagyobb értékűt, két unokaöcsém meg 1-1 egyszerűbb akármit.

2022. aug. 30. 08:55
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
97%

Most a közös nagyszülő oldaláról kérdezed? Mert akkor nem is értem... a nagyszülők az unokáknak mint individuum ajándékoznak, nem pedig a gyerekeik ajándékát osztják el azok gyerekei között...

Magyarul minden gyerek igazságosan és egyformán kap (de annak megfelelően, amit ő szeret), és teljesen mindegy, hogy ki kinek a testvére és ki melyik gyerekének a gyereke.

Egymásnak ajándékozva is így van, inkább azt nézzük, ki mit szeret, nem az értéket.

2022. aug. 30. 10:01
 12/26 anonim ***** válasza:
92%

Nem: vannak kicsinyes emberek a családban, de azért nem ennyire.

Nálunk örülnek, hogy egyáltalán van unoka. Egy gyereket vállaltunk, de valószínűtlen, hogy lennének unokatestvérei.

2022. aug. 30. 10:25
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén? Sosem kérdeztem hogy unokatesók milyen értékben kapnak. Nem az értéke számít.
2022. aug. 30. 10:32
 14/26 anonim ***** válasza:
96%
Azért az sem mindegy, milyen idősek a gyerekek. Pl. egy totyogónak jóval olcsóbban lehet játékot szerezni, mint egy kisiskolásnak. Nagyon kábé legyen egyenértékű és örüljön neki a gyerek, utóbbi a legfontosabb. Az régen rossz, ha forintonként méregeti valaki, mennyivel kapott többet a tesó gyereke.
2022. aug. 30. 10:40
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekenként van az ajándékozás, nem csaladonkent. Ha van 6 unokatestvér, akkor 6an kapnak ajándékot. Nem agysebeszet.
2022. aug. 30. 10:41
 16/26 anonim ***** válasza:
14%
15, de, mindegy. A totyogónak valószínűleg van már egy csomó sz ezer forintos kacatokból, nem valószínű, hogy még egy kell. Kisiskolásnak is ugyanúgy lehet nézni olcsóbb dolgokat, és törekedni arra, hogy egyforma értékű legyen.
2022. aug. 30. 11:06
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyértelmű, itt a nagymama ajándékoz, akinek 3 unokája van, így 3felé megy a pénz is. Itt tökmindegy, hogy kettőnek ugyanaz az anyukája/apukája, hisz nem nekik lesz előny a gyerek ajándéka. Ha öröklésről lenne szó, más helyzet lenne.
2022. aug. 30. 11:08
 18/26 anonim ***** válasza:
86%
Ehhez a kérdéshez olyan szinten kell irigynek lenni, amit nem szeretnék minősíteni! Érdemes lenne kicsit magadba szállnod.
2022. aug. 30. 11:28
 19/26 anonim ***** válasza:
92%

18asa teljesen egyetértek.

A kérdezőnek mivel csak 1 gyereke van a tesojanak 2,elvárna hogy az őve 2xanyiert kapjon.

Elég gusztustalan a gondolkodásod.

2022. aug. 30. 11:45
 20/26 anonim ***** válasza:
74%

Nem tudom, miért nevezitek irigynek a kérdezőt, ő pont azt írta, nem akarja, hogy az ő egy gyereke nagy ajándékot kapjon, míg a másik kettő kisebbet.

Amúgy szerintem tök egyértelmű, hogy mivel a nagyszülő az unokáknak vesz ajándékot, nem a szülőknek, ezért annyifele "kell" osztani a pénzt, ahány unoka van, nem ahány gyereke. Szóval ja, minden gyereknek mondjuk kb. 5 ezer forint értékben ajándékozni.

Amúgy nálunk 1 gyerek van még, meg 1 unokatesó, figyelnek rá, hogy kb. ugyanannyiért vegyenek, de nincs ez kimércézve.

2022. aug. 30. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!