Hogyan alakulnak (nálatok) az anyagiak (ajándékozás terén) ha eltérő a testvérszám az unokatesók között?
Úgy értem: mi van akkor, ha a nagyszülők egyik gyerekénél egy, míg a másiknál legalább két gyerek van? Jelentett ez nálatok anyagi nézeteltérést?
Amiatt kérdezem, mivel egy ideje (kb 9 hónapja) nem jön össze a második, és esélyt látok rá hogy nem is lesz kistesó.
Nagy ünnepekkor mint pl karácsonykor máshol volt már ebből vita hogy az egyik ágra több "ajándék" (pénz) megy mint a másikra? Vagy akár csak amiatt is hogy több a születésnap-névnap. Hogyan lehetne ezt "kvitt" módon megoldani? Az gondolom hülyén venné ki magát ha karácsonykor a mi gyerekünk kapna egy valami nagyobb értékűt, két unokaöcsém meg 1-1 egyszerűbb akármit.
Nagyon egyszerűen: unokatestvéreknek már nem ajándékozunk.
Az ajándékozás nálunk a testvér, ill. annak párja és gyereke szintjéig terjed (annál inkább, mert testvér gyereke rendszerint keresztgyerek is nálunk).
De a saját unokatestvéreinket már nem ajándékozzuk. Szüleim sem ajándékozták a maguk unokatestvéreit.
Ja, tehát tesód gyerekeinek adott ajándékról van szó.
Nem szoktunk foglalkozni az ajándék értékével, már csak azért sem, mert a szülők anyagi helyzete is eltérhet, ill. lehet, hogy valamelyikük ügyesebben vásárol és ugyanannyi pénzből többet is ki tud hozni.
De volt olyan hosszú időszak is, amikor pl. tesóméknál már volt 1,2 később 3 gyerek, én meg még egyedülálló voltam, tehát a nemlétező gyerekeimre a legjobb indulattal sem tudtak költeni.
Neked is azt tanácsolom, lődd be, hogy kb. mennyit tudsz erre a célra szánni, és ne foglalkozz azzal, hogy a te gyerekeid milyen értékben kapnak tesódéktól. Az legyen az ő gondjuk.
Tök mindegy nálunk, hol mennyi gyerek van, egyforma értékben kapnak ajándékot. Igazságosan.
A gondolat is furcsa nekem, hogy valaki ezt egyenlőtlennek tartsa. Attól, hogy valahol egy helyett 2-3 gyerek van, attól még teljes értékű gyerekek, unokák, semmivel nem illeti meg őket több vagy kevesebb.
Egy gyerek - egy ajándék. Ha az egyik helyen egyetlen gyerek van, a másikon tíz, akkor is.
Ajándékot ugyanis a gyerek kap, nem a család.
Másrészt szerintem elég baj, ha az ajándékot pénzben mérve értékelik, sokkal fontosabb, hogy személyre szabott legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!