Nagymamának fizetni a gyerekfelügyeletért?
Másképp nem tudjuk megoldani a kislányom felügyeletét, így nyáron évek óta ugyanaz a bébiszitter vigyáz rá, több hetet, természetesen pénzért.
Anyósom évek óta nem dolgozik, ez miatt nem felhőtlen a viszonyunk, de elvagyunk.
Most felajánlotta, hogy most először vigyáz egy hetet a lányunkra. Ok, örültünk, gyerek szívesen ment.
Mivel tudjuk hogy nem sok a bevétele, így úgy vittük oda a gyereket hogy bevásároltunk-zöldség, gyümi, felvágott, hús, joghurt, fagyi, szóval ne legyen neki ez plusz kiadás.
El is telt a hét, gyereket hazahoztuk, és most mondja a férjem, hogy az anyja várja a pénzt amit a bébiszitternek fizettünk volna. Mert ezen a héten is a bébiszitterrel lett volna, szóval a pénz bele volt kalkulálva.
Csak nekem ez így fura. Férjem azt mondja a békesség kedvéért fizessük ki, de nekem ezzel olyan ellenérzésem van.
Ti mit gondoltok, vagy másnál ez hogy van?
Pontosan az általatok is felvázolt gondok miatt nem felhőtlen a kapcsolatunk.
Ezt a férjem is tudja, de az édesanyja, így nem fogja az utcára tenni, elhihetitek hogy nagyon sokszor átrágtuk már ezt.
De lehet annak van igaza,aki azt írja hogy most két probléma találkozott, és így a másik is felerősödik.
Haszonélvezete van a mamának a férjed lakására?
Ha nem, akkor közölhetnétek vele, hogy a rezsiemelés után már nem tudjátok anyagilag támogatni, mert magatokra sem lesz elég, ezért ki kell adnotok a lakást, ő meg beköltözhet nálatok a kisszobába, ha nem tud más megoldást. Attól fogva egy forintotokba sem kerülne, csak étkezésenként egy tányérral többe.
Itt nem az a fő probléma, hogy mama pénzt kér a gyerek felvigyázásért. Az is probléma, de csak kisebb.
A fő gond itt az, hogy mama nem dolgozik. Ti fizetitek a rezsit, meg szerintem a kaja egy részét is. Jön majd a rezsi emelés, ott van nektek a gyerek is. Mamának az életben nem lesz tisztességes nyugdíja, amíg él, nektek kell majd eltartani, úgy hogy mellette adjatok meg mindent a gyereknek.
Ez nálunk is probléma. Anyósom egész életében alig dolgozott, amikor mégis, akkor feketén. Egészségileg, fizikailag és szellemileg is teljesen rendben van, egyszerűen lusta dolgozni, mert az fárasztó. Egész nap a telefonját nyomkodja, néha kitakarít. A palija tartja el, de ki tudja, meddig lesznek együtt. Ha megjön a faszi esze és lelép... Nos, én megmondtam előre, mivel nem betegség, hanem lustaság miatt nem dolgozik, egy fillért nem vagyok hajlandó adni neki. Férjem az én véleményemet osztja. Volt már, hogy jött volna kunyizni anyós, hogy kéne egy kis kölcsön (nem volt pénze cigire). Férjem közölte vele, hogy ha pénz kell, menjen el dolgozni. Mielőtt azzal jönne valaki, hogy mégis az anyja és csak felnevelte, közlöm, majd 18 évesen, középiskola utolsó évében kiíratták és elküldték dolgozni. Minden pénzét elszedték évekig. Amikor nagy nehezen összekuporgatott annyit, hogy tudjon magának venni valami értelmesebb telefont, elszedték tőle és eladták, a pénzt megtartották. Se anyósom, se apósom nem dolgozott, otthon vakarták a seggüket, míg a gyerekeket (előbb férjemet, majd mikor olyan korú lett az öccsét is) elküldték dolgozni. Kaja alig volt, mert a pénz nagyja elment cigire, piára. Férjem nagyon sokáig hagyta magát, jobb a békesség alapon. Mikor összejöttünk, akkor kezdődtek az ellen szegülések, mert elkezdett félre tenni arra, hogy össze költözhessünk. Anyósom utál is mint a szart, mert elvettem tőle az ATM-jét. És ha ott hal éhen a kapunk előtt, akkor sem fogok neki adni egy vasat sem. Férjem sem. Akkor sem, ha mi leszünk a világ legnagyobb szemetei.
Jézusom, elfelejtettem hogy volt ilyen kérdés, és valaszoltam
... Es most masodjara is felmérgeltem rajta magam :D (az anyóson)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!