Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagymamának fizetni a gyerekfe...

Nagymamának fizetni a gyerekfelügyeletért?

Figyelt kérdés

Másképp nem tudjuk megoldani a kislányom felügyeletét, így nyáron évek óta ugyanaz a bébiszitter vigyáz rá, több hetet, természetesen pénzért.

Anyósom évek óta nem dolgozik, ez miatt nem felhőtlen a viszonyunk, de elvagyunk.

Most felajánlotta, hogy most először vigyáz egy hetet a lányunkra. Ok, örültünk, gyerek szívesen ment.

Mivel tudjuk hogy nem sok a bevétele, így úgy vittük oda a gyereket hogy bevásároltunk-zöldség, gyümi, felvágott, hús, joghurt, fagyi, szóval ne legyen neki ez plusz kiadás.

El is telt a hét, gyereket hazahoztuk, és most mondja a férjem, hogy az anyja várja a pénzt amit a bébiszitternek fizettünk volna. Mert ezen a héten is a bébiszitterrel lett volna, szóval a pénz bele volt kalkulálva.

Csak nekem ez így fura. Férjem azt mondja a békesség kedvéért fizessük ki, de nekem ezzel olyan ellenérzésem van.

Ti mit gondoltok, vagy másnál ez hogy van?

2022. aug. 18. 09:54
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem a vasárnapi ebédért pénzfelajánlóst nem fogják tudni meglépni, mert egy ilyen tarháló nem főz másokra.
2022. aug. 18. 11:43
 32/59 anonim ***** válasza:
94%
Ja, hát a #29 hozzászólásod alapján főleg nem fizetnem ki. Megmondani neki hogy köszi, ennyi volt, leírta magát mint nagymama. Legközelebb a bébiszitter fog rá vigyázni.
2022. aug. 18. 11:43
 33/59 anonim ***** válasza:
81%
Most többszörösére fog emelkedni a mama rezsiszámlája, és mivel a ti rovásotokra fogyaszt, nem fog spórolni. Ilyenkor is kifizetitek?
2022. aug. 18. 11:44
 34/59 Katona Dius ***** válasza:
93%
Csak mondom,mivel most nem dolgozik, és a fene tudja eddig mennyit dolgozott,a nyugdíja sem lesz valami nagy szám. Magyarul eltarthatjátok, amíg csak él.
2022. aug. 18. 11:46
 35/59 anonim ***** válasza:
98%
Lehet, hogy én vagyok túl naiv és tájékozatlan, de ilyen sztoriról még nem hallottam. Bevásároltatok, ő vállalta, hogy egy hetet vigyáz az unokájára. Mit követel?? Jól olvasom? Pofám leszakad. Tökmindegy, hogy előre nem egyeztettetek. Férjed azt mondja, fizessétek ki a "vigyázási díjat". Szép kis anyós. Viszont a gyerek ezek szerint jól elvolt vele. Ááá, nem értem én ezt! :-) Megsúgom, én is nagymama vagyok. Ezért nem értem ezt a mai felfogást. Én sem vagyok anyagilag eleresztve, ráadásul nálunk speciális a helyzet, laktózérzékeny az unokám. De SOHA nem kérnék pénzt azért, mert velem van.
2022. aug. 18. 11:47
 36/59 anonim ***** válasza:
99%
Jesszus, a férjed lakásában lakik (amit kiadhatnátok), még a reizsibe is fizettek neki, és emellett babysittert kell fizetnetek, hogy legyen, aki a nyáőron a gyerekre vigyáz, mert magától eddig nem jutott eszébe, hogy ne csak élősködjön rajtatok, hanem ő is adjon valamit? Elküldeném oda, ahova való, a gyerekfevigyázás költségét meg vonjuk le abból, amit kiszámolsz neki, hogy évek óta mennyibe fájt az ő tartásához való hozzájárulásotok...HA a pofátlanságról szobrot kellene készíteni, lehetne ő a minta...
2022. aug. 18. 12:06
 37/59 anonim ***** válasza:
98%
Atyaúristen, ti eltartjátok a léhűtő anyóst? Hát nem normális a férjed! Állj a sarkadra, tőled és a gyerektől veszi el! Pipogya fráter a férjed!
2022. aug. 18. 12:06
 38/59 anonim ***** válasza:
98%

Kifizetném, és közölném, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy ő csak várja a pénzt, mi meg tejelünk. A gyerek nem bevételi forrás, és vigyázni se kell rá többet (főleg ha tv meg gép előtt ülnek).

Nekem ez nagyon meredek, az én anyám arra is húzná a száját, ha vinnénk kaját, volt már ilyen. Ha meg fizetni akarnék neki, el is küldene a p.csába. Már akkor is fel van háborodva, ha megköszönöm a vigyázást.

Igazából ez két külön probléma nálatok, ami most találkozott.

Hosszabb távon az is elég nagy gond, hogy a mama fejőstehénnek néz titeket.

2022. aug. 18. 12:08
 39/59 anonim ***** válasza:
99%
Mondd meg kedves anyósnak, hogy vonja le az eddigi tartozásából (havonta a kiesett bérleti díj + nem fizetett rezsi) a szittelés költségét. És ugyan nem beszéltétek meg előre, de mivel jó fej vagy, beszámítjátok a szittelést neki, már csak x forinttal lóg felétek.
2022. aug. 18. 12:10
 40/59 NTBS ***** válasza:
91%
Ne fizessetek.
2022. aug. 18. 12:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!