Mit gonďolnátok az olyan nagyszülőkről, akik másképp hívják az unokájukat, mint ami a neve,de olyan erőszakosan, felnőtt korára is rajtamarad az név?
Van kolléganőm, akivel a munkahelyemen barátkoztunk össze, és nyílván a nevén ismerjük/szólítjuk. Aztán hallottam, hogy a testvére egy másik néven szól neki. Azt hittem két keresztneve van, de mondta, hogy nem, csak a nagyszülei ezt a nevet szerették volna neki, és úgy kezték szólítani, így rajtamaradt. Utána hallottam hogy a szülei is így hívják, nem a saját a nevén. Amikor meg voltam náluk a szülőfalujában ott kb mindenki a másik néven ismeri, sőt saját szomszédaik, és olyanok akik gyerekkora óta ismerik nem tudták kiről van szó ha az igazi nevét mondtam.
Szóval én ezen kiakadtam, hogy a bunkó nagyszülei miatt két névet kell használnia. Velem vagy az én gyerekemmel ezt biztosan nem tehetnék meg .
Egy nagyszülő úgy hívja ahogy akarja. Átlag magyar nagyszülő 60 év felett már az is jó, ha tud magáról gondoskodni lelkileg/testileg.
anyagiakat, házkörüli teendőket már nem is említem.
#11 A nagymamám 80 évesen is el tudta látni magát, nem szorult senkire. Olyan rétest sütött, amihez foghatót azóta sem ettem. A kérdéshez csak annyit, hogy volt egy osztálytársam, akinek Mária volt a neve, de Katinak hívatta magát. És nem a nagyszülei ragasztották rá. Nem olyan szokatlan dolog ez.
N
9!
Hja, ha q szülő olyan hülye, hogy ezt hagyja, akkor magában keresse a hibát, ne a nagyszuloben.
Nagynéném Vera de mindig mindenki zsuzsinak hívta hívja nagynéném 80+
Soha nem volt kifogása az ellen hogy így hívják.
"Átlag magyar nagyszülő 60 év felett"
Miről beszélsz te szerencsétlen? :D
60+ emberek, de még 70 közeliek is aktívan sportolnak, szexelnek, dolgoznak, utaznak, van aki kemény fizikai munkát végez.
Nagymamámnak van egy gyerekkori sztorija. Harmadik gyerek, a keresztanyja után kapta a nevét, neki se tetszik, de gyanítom, a szülei is csak kényszerből adták. Így a családban mindenki Panninak szólította, és a környéken is így ismerték.
Mesélte, hogy összebarátkozott egy lánnyal a polgáriban, és megbeszélték, hogy hétvégén meglátogatja nagymamámat. Ne feledjük, ez még a facebook és a mobilok előtt volt, meg hát gyerekek is voltak, nagymamám nem mondott neki pontos házszámot, csak a lakótelep nevét, ahol laktak, azzal, hogy ott őket mindenki ismeri, odatalál.
Na, várta a barátnőt, semmi. Hétfőn kissé morcosan kérdőre vonta az iskolában. Aki szintén morcosan kérdőre vonta, hogy miért hazudott a lakhelyéről? Ő ugyanis kivillamosozott a megadott helyre, leszólított valakit, hogy hol lakik a (Nagymamám Anyakönyvezett Neve) mire az illető közölte vele, hogy hát, ilyen nevű család lakik itt ugyan, de azoknak csak Pannijuk van, biztos eltévedt.
Na, nagymamám hazament, és közölte a szüleivel, hogy innentől kezdve nem hallgat a Pannira, csak a rendes nevére.
Most mondanám, hogy és azután boldogan éltünk, amíg meg nem haltunk, és mindenkit a teljes anyakönyvezett nevén szólítunk, de anyám engem Luzinak szólít, ki tudja miért, nagymamámnak meg világ életemben anyám neve állt a szájára, így arra is hallgatok a sajátom mellett. :D
Hát így. A saját gyerekeimnek 2 szótagos nevük van, és nem becézzük őket. :)))))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!