Mit gonďolnátok az olyan nagyszülőkről, akik másképp hívják az unokájukat, mint ami a neve,de olyan erőszakosan, felnőtt korára is rajtamarad az név?
Van kolléganőm, akivel a munkahelyemen barátkoztunk össze, és nyílván a nevén ismerjük/szólítjuk. Aztán hallottam, hogy a testvére egy másik néven szól neki. Azt hittem két keresztneve van, de mondta, hogy nem, csak a nagyszülei ezt a nevet szerették volna neki, és úgy kezték szólítani, így rajtamaradt. Utána hallottam hogy a szülei is így hívják, nem a saját a nevén. Amikor meg voltam náluk a szülőfalujában ott kb mindenki a másik néven ismeri, sőt saját szomszédaik, és olyanok akik gyerekkora óta ismerik nem tudták kiről van szó ha az igazi nevét mondtam.
Szóval én ezen kiakadtam, hogy a bunkó nagyszülei miatt két névet kell használnia. Velem vagy az én gyerekemmel ezt biztosan nem tehetnék meg .
7!
A hisztérika nagyszülő nem fogja tudni más néven hívni q gyereket, ha q szülő azt nem engedi.
Az a legfontosabb, hogy a "gyerek" mit szól ehhez, tekintve, hogy már felnőtt. Másnak furcsa lehet, de simán lehet, hogy ez őket nem zavarja, sőt, mára már a vicces sztorik között van.
Engem az anyósom Zsuzsinak hív, mert ha lánya lett volna, akkor így nevezte volna el. Még lehet kövezni, de engem soha nem zavart.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!